REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Boulevard & brezsnyev kortárs galéria projektje, hogy a hazánkba látogató külföldiek ne csak a sztereotip magyarságképpel térjenek haza. Fontos, hogy megismerjék egy eddig kevésbé ismert, ennek ellenére izgalmas és értékes oldalát is hazánknak, és hazavigyék pezsgő kulturális és művészeti életünk egyes kézzelfogható darabjait. A projekt szeptember 15-ig tart.
 
957 0 1 Art Izé
nehgs: meghosszabítva 26-ig.
Ópium - Egy elmebeteg nő naplója

913, Magyarország. Brenner József író-orvos története egy újkori Faust-történet. Brenner orvosként dolgozik egy múlt század eleji elmegyógyintézetben. Már hónapok óta írói válságban szenved, egy sort sem képes papírra vetni. És közben a morfium rabjává válik. Egy nap új beteget bíznak rá, a huszonnyolc éves Gizellát. Az elmebeteg nő viszont csak ír és ír, ő saját naplója rabja, nem képes letenni a tollat. A fiatal nőn mind jobban elhatalmasodik a kényszerképzet, hogy egy idegen, gonosz erő költözött belé. Brenner féltékeny lesz a nőre, aki zseniálisan, megszállottan alkot. A kezdeti orvos-beteg viszony fokozatosan alakul át, orvos és beteg egymásba szeretnek, kapcsolatuk szexuális tébollyá hatalmasodik. Brenner az asszony testén keresztül akar kapcsolatba lépni a Gonosszal, és visszaszerezni képességét az írásra. Brenner doktor szövetséget akar kötni vele, hogy segítségével mindazt megvalósítsa, ami eddig neki nem sikerült. A Gonosz azonban testestül-lelkestül akarja magának Brennert. Ezért a szövetségért nagy árat kell fizetnie az orvosnak. Gizella cserébe, arra kéri Brennert, hogy vágja ki az agyát, szabadítsa meg a Gonosztól, hozza el számára a felejtést. Brennernek nincs választása. El kell pusztítania Gizellát: az egyetlen embert, akit igazán szeretett.

Imdb | You tube találatok

Csáth Géza
725 0 2 Film Izé
csicsilla: na ez a könyv nagyon nehéz olvasmány...legalábbis az én agyacskám nem tudta rendesen befogadni [...]
Leoparde: Jaajj, én ezt láttam a tv-ben, hogy melyik csatornán arra már nem emlékszem, viszont a film egy [...]
Az elmúlt 25 év legjobb brit filmjei
1004 1 9 Film Izé
kovacslacka: 100 legjobb brit film: http://www.empireonline.com/100britishfilms/
kovacslacka: Legjobb és legrosszabb brit vígjátékok: http://www.totalfilm.com/features/best-worst-british-com [...]
kasy: +1 Persze van még a listán jó és elfogadható film, de én mindenféleképp kiemelném a Haláli [...]
Mind a 9 komment
Nagy-Britanniában a húszas éveikben járó nőknél pillanatnyilag a melanoma (a legrosszindulatúbb bőrrák) a leggyakoribb rákos elváltozás, holott ez a daganatos betegség korábban elsősorban a 75 éven felüliek között szedte áldozatát. A rákkockázat legmagasabb kategóriájába sorolták a nemzetközi szakértők a szoláriumot és az ultraviola sugárzás minden egyéb fajtáját.
295 0 0 Pink Izé
20 éves a demokrácia. Ti elégedettek vagytok vele?
3114 4 45 Izé
Erunder: Ha ezt mondtam volna a politológia vizsgámon szerintem a tanár nem csak, hogy a vizsgáról vágo [...]
Nakrul: A demokrácia nem más, mint többségi diktatúra :(
Kurszan: Demokrácia hahahahahahaahahahahha zsidokrácia van itt kérem meg szabad rablás.
Mind a 45 komment
Június 18.-tól július 7.-ig nézz 20 filmet ingyen!
Csak néhány a húsz film közül:
Mielőtt az ördög rádtalál
Álmodozók
A királynő
...és még 17 másik.
925 1 0 Film Izé
Last Chance Harvey (Szerelem második látásra)

Harvey-t kirúgták az állásából. Mikor Londonba utazik lánya esküvőjére, újabb kellemetlen meglepetés várja: az örömapa szerepkör már elkelt. Bánatában Harvey felszed egy okos, vicces, kellemes külsejű, húsz évvel fiatalabb nőt.

Hazai premier: 2009. július 30.

Imdb
427 0 0 Film Izé
The 27 Club (27-es Klub, 27 Club, 27-esek Klubja)

A Club 27 elsősorban az amerikai popkultúrában népszerű utalás a 27 éves korukban meghalt, üstökös-szerű karriert befutott (rock)zenészekre. A klub „eredeti” tagjai: Jim Morrison, Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain. A klub később kevésbé ismert tagokkal, illetve nem zenészekkel is bővült.

A klub „eredeti” tagjai:
Jimi Hendrix (1942. november 27. – 1970. szeptember 18.) (The Jimi Hendrix Experience) – vélhetően az előző este elfogyasztott alkohol és az arra beszedett altatók hatására saját hányásába fulladt bele. (halálának körülményei máig vitatottak)
Robert Johnson (1911. május 8. – 1938. augusztus 16.) – A delta blues legendás alakja, számos világhírű zenészt és zenekart (például Bob Dylan, Eric Clapton, Led Zeppelin, Cream, Rolling Stones stb.) inspirált (születésének éve vitatott, így az egyetlen „nem egyértelmű” tagja a klubnak)
Janis Joplin (1943. január 19. – 1970. október 4.) – Herointúladagolás
Brian Jones (1942. február 28. – 1969. július 3.) – A Rolling Stones alapító tagja, gitárosa – máig tisztázatlan körülmények között saját medencéjébe fulladt bele.
Kurt Cobain (1967. február 20.– 1994. április 7.) – a Nirvana énekes gitárosa – öngyilkosság (vitatott kölrülmények között)
Jim Morrison (1943. december 8. – 1971. július 3.) – A Doors együttes énekese – máig tisztázatlan körülmények között saját fürdőkádjában érte a halál, a hivatalos boncolás szerint szívelégtelenségben hunyt el.

Imdb | Előzetes
601 2 1 Film Izé
bone_lord12: Ez eleg jonak nez ki,valami tipp honnan tudnam leszeni?
Príma primavéra

Magyar-Bolgár-Angol-Holland Koprodukció

Hazai premier: 2009. április 16.

Gábort - a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő “kisfiát” - anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás során meghal, és Gábor a gyilkosság vétlen tettestársával, a nevelőotthonban felnőtt huszonéves Jolival menekülni kényszerül. Egy ajándékul szánt csillárral felszerelkezve útnak indulnak a nagymama búvóhelynek kiszemelt szerbiai háza felé. Ám a ház romokban, hiszen a nagymama csak Gábor képzeletében és rajzaiban élt. A falu zsidótemetőjében ráakadnak Feri bácsira, akiben Gábor a nagymamánál töltött gyermeknyarak felnőtt barátját ismeri fel. Az ő segítségével és a megsemmisítésükre törő rablóval a sarkukban megkezdődik életre szóló kalandjuk, amely során mindketten felnőnek, és ki-ki békét köthet a világgal és önmagával.

Előzetes | Imdb
462 0 0 Film Izé
Egy 23 hónapos gyerkőc a biliárdasztalnál. :)
408 1 1 Sport Izé
Öcsi: nem lehet elég korán kezdeni :)
Tough Guy Challenge 2009

Minden évben több ezren próbálják bebizonyítani Közép-Angliában, hogy méltók a Kemény Csávó (Tough Guy) címre. Férfiak és nők százai dőltek ki csonttörés, ficam, fagyási, égési sérülések és kiszáradás miatt. A huszonegy akadály többsége életveszélyes, még a győztes, James Appleton is orvosi kezelésre szorult.

Videó.
9912 1 11 Izé
toxity-fa: helyesírás versenyre is mehetnél
spidy: nem tom sztem nem ojan nagy werseny lehet ez én sztem simán MEGTUDNÁM CSINÁLNI
papaluige: lehet,h a Borat- egyenruhás a kakukktojás,vagy Ő a tavalyi nyertes? :))
Mind a 11 komment
Buck Tick - Romance

A Buck-Tick a JRock szintér legrégebbi csapata. Közel húsz éve alakultak, korábban indultak és váltak sikeressé mint a visual-kei alapzenekaraként nyilvántartott X-Japan és bőven túl is élték őket, csakúgy mint gyakorlatilag minden más akkoriban indult együttest. Ami viszont még fontosabb, hogy amellett, hogy a szintér legrégebbi képviselői, egyben a legmegbízhatóbbak is.

További számok:

Alice in Wonder Underground
Glamorous
In Heaven
Revolver
533 0 1 Zene Izé
spider86: nincs kedvem bepostolni de J-Rockból ez is megér egy meghallgatást... Itou Kanoko: http://www.you [...]
Messze még a hajnal, nulla óra húsz,
Felkeltett a gazdám: "Volna egy kis hús."
Jól átvágott persze, a herflijével nyúz,
Kínomban vonyítok, ez egy kutya blues...
4272 3 28 Izé
Nínna: Azért mert ő is egy vizsla csak nem magyar hanem weimari vizsla!!! És sztem ő sokkal szebb mint [...]
steeve84: Nekem van egy golden retriever-em otthon és ő is így vonyít mikor csörög a mobilom. Szerintem [...]
Re-Peet: Verssel amúgy is jobb lett :)
Mind a 28 komment
Ringo Starr üzenete a rajongóinak. Huszadikáig még küldhettek neki levelet... ;)

Tenkjú, tenkjú, piszenláv, piszenláv! :D
1685 0 0 Zene Izé
Ringo Starr üzenete a rajongóinak. Huszadikáig még küldhettek neki levelet... ;)

Tenkjú, tenkjú, piszenláv, piszenláv! :D
2122 0 4 Izé
jackherer: Legalább korrekt, hogy szól. Nem mint a többi köcsög...
1up: Ne zavarjon, hogy neki az anyanyelve, max kicsit illuminált állapotban van, kezd leépülni, vagy [...]
Purple: ringyó sztár :)
Mind a 4 komment
Huszonévesen is szűzen?
1525 1 0 Pink Izé
Vízen járni tanítja társait Billie, a nőstény delfin a nyugat-ausztrál partoknál. Billie húsz éve töltött rövid időt egy delfináriumban, ahol betegségeit kezelték, ott tanulhatta el a többiektől, hogyan kell farokkal a vízen járni. A tudósok szerint a Port River-i partoknál kialakulóban van egy "vízen járó kultúra" a delfinek közt.
3372 1 4 Izé
sparkey6: Viszlát és kösz a halakat!
Laci: Aki csak teheti olvassa el Robert Merle: Állati elmék c. könyvét. http://www.kihagy6atlan.hu/te [...]
esmein: Ha oda figyelünk, akkor is.
Mind a 4 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban az orchidea, mert még növény úgy sem volt, ha jól emlékszem és persze aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. :D

Rendszertanilag a zárvatermők (Angiospermatophyta) törzsébe, azon belül az egyszikűek (Monocotyledonopsida) osztályába tartozó családba több mint 25 000 ismert faj tartozik, de még napjainkban is fedeznek fel újabb és újabb fajokat. Például 2006-ban Pápua Új-Guineában, a Kutubu tó környéki esőerdőkben mintegy húsz olyan orchideára bukkantak, aminek legtöbbje valószínűleg új fajként kerülhet leírásra. Ezek egyike a képen látható Cadetia kutubu nevű faj.

Magyar Orchidea Társaság

Australian National Botanic Gardens

Bene László Orchideás oldala

Macro
1415 3 3 Izé
izébigyó: Volt már növény ismeretterjesztő, rosszul emlékszel. Pl. a raflézia ( http://www.ize.hu/commen [...]
Purple: szeressük :)
Zsolt86: Megy a tíz pont (:
Plüssmaci gyémántszemekkel és 24 karátos nózival. Csupán 43000 £ (12.700.000 Ft), még jó hogy lehet kapni...
1153 0 1 Izé
Jozef7: Vegyünk már egyet!!!! Olyan jóó lenne! :D
Shigeo Obara, egy japán földműves 21 levelű lóherét talált. Ezzel meg is döntötte az addigi legtöbb, 18 levelű lóhere rekordját.
2833 2 15 Izé
Re-Peet: Profi növénykutató vagyok.. az első lépcsőfokot helyből át is ugrottam :D
Jozef7: haha tiszta vicc vagy de te csak tudod! tapasztalt vagy benne ugye??? xD
papaluige: nem vártam tőled mást :))
Mind a 15 komment
25 kreatív reklám
13685 8 16 Izé
Szamooca: A mozgólépcső olyan,mint egy hullámvasút ;)...legalábbis nekem ez jött le :]
Erunder: A mozgó lépcsőset én nem értem a többi mind nagyon ütött :)
bandee1219: Na, ezek tényleg ötletesek. :) Bár nagy szélban megnéznék 1-2t. 8O
Mind a 16 komment
Marc Playle - Guitar Idol 2008

A huszonkét éves Marc bal alkar nélkül született, nyolc éve gitározik és segítségére van a bal könyökére szerelt, pengetőt tartó toldalék. A tehetségkutatón 750 versenyzőből a legjobb tizenkét gitáros közé jutott, és ugyan nem ő nyert (a győztes a brazil Gustavo Guerra lett), egyáltalán nem keseredett el, készíti első lemezét és azt vallja:
"A fogyatékosságnak semmit sem kell befolyásolnia".

Egy másik videó tőle. Itt pedig Steve Vai egyik legszebb és legismertebb számát gitározza: For the Love of God.
3772 3 14 Izé
7sleeper: "A fogyatékosságnak semmit sem kell befolyásolnia". ezel azért vitatkoznék. négykezes zongora [...]
Maccoyi: Egy újabb "félkarú" gitáros: http://www.youtube.com/watch?v=LaGrWDGH6VI
hades: en nem ertem mi a baj a fogyatekosokkal... a labatlan emberek gyorsabban futnak mint 1 normalis (ige [...]
Mind a 14 komment
20 kérdésből - általában - kitalálja, mire gondoltál. Eccer besz...pattam. :)
18904 26 172 Izé
Purple: :DDDDDDDDDDDDD alulról olvasd http://img535.imageshack.us/img535/7512/nvtelenjm.jpg
Nusihusi: Nekem is kiadta a PikachutXD Ez a kedvencem:) Arra gondoltál az emberi test. Azt mondtad, hogy a k [...]
mekszamnojz: amire én gondoltam, nemhogy nyertem vele de benne sincs a tudásbázisában pedig tökre mindenki i [...]
Mind a 172 komment
Küldjetek kaját Iránba, mert különben mindenkit felfal!
10562 2 37 Izé
bungle: Szinte gurul a 7 éves, 100 kilós gyerek http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=1665
Schabee: basszus ez nagyon dúrva
satöbbi: jesszus...naigen,az ilyen embernek nem való gyerek...de még állat se. ha sűrgősen nem fogják v [...]
Mind a 37 komment
Még egy Rubik kocka, ez már kicsit bonyolultabb, mindössze 20x20x20-as! :)
5296 0 25 Izé
m&m: :D:D:D ez jó poén volt:):D de majd igyekszem, deelárulom arra nagyon sokakt kell még várni:D
bandee1219: Szivesen! De ha megdöntöd a rekoedot, majd kérünk egy videót! :)
m&m: kösziii :):):):):):):):):)
Mind a 25 komment
Nem csak a húszéveseké a világ ;)
16043 0 28 Izé
ninib: a múmia visszatért!
Nyolan: Most mi a bajotok? Szépen meg van csiálva a melle is. Ráncfelvarrása is volt, így nem is olyan [...]
Lilu__cica: Miér' öltözik ilyen lengén?? Fölvág a ráncaival? ;D
Mind a 28 komment