REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
INCEPTION

Meglepő módon a Mátrix hatalmas sikere után nem özönlötték el az amerikai mozikat a Wachowski-tesók filmjéhez hasonló alkotások; inkább a Mátrix premierjének magasságában jelentek meg virtuális világokkal foglalkozó mozifilmek. Christopher Nolan, a szenzációs Memento rendezője két szuperhős-film között egy nagy költségvetésű scifivel próbál pihenni, s érdekes módon, bár történetében az Inception nem mutat sok hasonlóságot a Mátrx-szal, mégis a fórumok nézői reakcióit olvasva látni, hogy sokan asszociáltak a 90-es évek akciósikerére. A Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott scifi történetéről hivatalosan nem sokat tudni, nagyjából annyit, amit a kedvcsináló előzetes mutat, de a spoilerekkel foglalkozó oldalakon olvasni a főbb történeti szálakat, sőt, egy meglehetősen érdekes csavart is lelőnek a sztoriból, épp ezért "jobb a békesség"-alapon maradjunk a Warner hivatalos szinopszisánál, miszerint az Inception "egy modern scifi-akciófilm, mely egy elme szerkezetén belül játszódik", jelentsen bármit is ez.

Az előzetest Amerikában a Becstelen brigantyk előtt vetítették. Nálunk azonban később kerül sor a premierjére. (a hivatalos oldalától túl sokat ne várjatok)

IMDB

 
677 3 11 Film Izé
CRaPtRaSH: kövezzetek meg,de én többet vártam tőle :( lehet,hogy csak azért mert már annyira meg akartam [...]
bungle: Inception 5 másodpercben :D www.youtube.com/watch?v=nVxyrACl9pg
Tooni: http://noob.hu/2010/08/20/inception_girl.jpg
Mind a 11 komment
Kisállattartás környezetbarát módon
239 0 2 Pink Izé
süti: én is ugytudtam hogy a kuyák husevök
Norci: "Ha például minden kutya vegetariánus állateledelt kapna" - akkor ennek nyilván kurvára örül [...]
Grotesque

A fiatal lányt és barátját elrabolják. Amikor felébrednek,kikötözve találják magukat egy sötét,kinzókamra stilusu alagsorban,ahol rövidesen farkasszemet néznek rezzenéstelen arcú,beteges kinzójukkal... Ugy tünik végre Japánban is rájöttek,hogy a jó horrorhoz és a zsigeri félelemkeltéshez nem elég egy fehérre mázolt arcú,fekete hajú,bambán tátogójelenés,ennél jóvan több kell... Nos a Grotesque (Gurotesuku) ennél jóval többet is tud Vér,fájdalom,szadizmus,brutalitás,láncfürész,csipetnyi szex,ráadásul bizarr és groteszk módon tálalva... A film újradefiniálja a kinzás pornó fogalmát,emellett pedig hihetetlenül gonosz és brutális!


Trailer (+18)
Nagyon durva, csak saját felelősségre!!!

Betiltották a brutális japán horrorfilmet

Mivel egymásba érnek a durva, megalázó és embertelen jelenetek, arra sem volt mód, hogy megvágják a filmet, és úgy bocsássák a nézők rendelkezésére.

Imdb | Hivatalos honlap

Aki nincs regelve a YouTube-on az itt tudja megnézni.
2110 2 15 Film Izé
Beni0503: hát mit ne mondjak elég undorító film. ettől még az én gyomrom is forgott 1 kicsit.
kasy: iTunes - 10 dódó torrent reg - ingyenes Ez nem letöltős oldal.
-barby02-: Hogy lehet letölteni??amúgy sziasztok
Mind a 15 komment
Szavazás!

A Harry Potter könyvek sikerei világszinten óriási rekordokat döntöttek megjelenésük idején. A könyvek történeteire építő filmek szintén hisztérikus módon tartják rajongásban a tömegeket. Az eddig megjelent hat film közül Te melyiket tartod a legjobbnak? Szavazz, hisz minél több ember tesz így, annál valósabb képet kaphatunk.
541 0 7 Film Izé
Erunder: Valami fazekasnak a hasított fejű kölke. :D
Hemi426: Ki az a Harry Potter?
nagydee: az az igazság, hogy a Harry Potter elött nem nagyon volt könyv ami ilyen mértékben önkéntes( [...]
Mind a 7 komment
In The Loop (Egy kis gubanc)

Vigyázat, aki az angolokat nem szereti, az tovább se olvasson. Az In the Loop egy politikai szatíra, mely nem meglepő módon politikusokról szól, a tömegekkel és egymással való kommunikációjukról, és arról, hogy ezek a szerencsétlenek hogyan hoznak döntést a háborúba menetel ellen vagy mellett. Itt nincsenek robbanások, sem mellek, ellenben akad némi gondolkodni való, végig lebilincselő történet és olyan cifra káromkodások, hogy félúton majdnem elkezdtem jegyzetelni.

Magyar bemutató: 2009. szeptember 10.

Imdb
483 1 1 Film Izé
madMate: kíváncsi leszek :)
Vajon kit fog ábrázolni a kép? Piszok módon nem adok segítséget a tippek pedig jöhetnek a kommentekhez. :)
1282 0 2 Art Izé
AVIREX: Májkl Dzsexit? [:
ffaannyy: Adolf Hitlert
Ghost Town

Bertram Pincus egy életunt, egy magának való fogorvos. Meghal egy balesetben, majd csodával határos módon 7 perccel később feltámad. Sajnos új élete mellé egy elég idegesítő adottságot is kap: látja a szellemeket. Azok meg csak jönnek hozzá a hülyébbnél hülyébb kéréseikkel....

Kellően morbid és humoros.

Imdb
479 0 0 Film Izé
1943 - az általam készített rövidfilm előzetese.

A történet:
1943. július 5-én megindult a Citadella fedőnevet viselő hadművelet, a történelem egyik legnagyobb tankcsatája bontakozott ki. Több mint 6500 harckocsi feszült egymásnak, ez volt a németek utolsó kezdeményezése a keleti fronton! Főhősünk csapatát éjjel hatalmas támadás érte, csodával határos módon neki mégis sikerült túlélni a szörnyű csapást. Csakis magára számíthat az orosz vonalak mögött, egyetlen célja van túlélni, s visszajutni a többi német csapathoz.
3147 3 3 Film Izé
Nomax: Én köszönöm:)
Erunder: Nomax küldte: A Teljes film fent a youtubeon! 1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=ef8XlnbBTk4 [...]
Nomax: Hali Erunder végre felkerült a teljes film a honlapra, most már lehet tölteni:) Üdv
Eagles Of Death Metal - I Want You So Hard

Josh Homme (Queens Of The Stone Age) zenekara, melyet gyerekkori barátjával Jesse Hughes-zal közösen alapított. Josh amúgy itt nem frontemberkedik, hanem  meglepő módon a dobokat püföli! A zenei irányvonal a feszes, sivatagi kocsmarock, fogós refrénekkel.

Még EODM:

I Only Want You

Cherry Cola

Wanna Be In LA
579 0 1 Zene Izé
pepeti: Áj rili vana bí in elé:D
South Park Studios
Az összes eddig megjelent South Park rész megtalálható az oldalon angol nyelven , remek minőségben és még néhány hasznos dolog. Már a 13. évadból is 2 rész felkerült, bár az egyikre még jövő hónapig várni kell, érdekes módon a később megjelent részt meg tudtam nézni.
982 1 1 Film Izé
dXter: mindkét rész lement már TVben, miért kéne rá várni egy hónapot? csütörtökönként a honla [...]
Memory Garden - Carnage Carnival

A svéd Memory Garden a Candlemass epikus doomját keveri egy csipetnyi power metállal méghozzá mesteri módon, lemezük a tavalyi esztendő egyik abszolút csúcsteljesítménye. Magyar vonatkozásra hívnám fel a figyelmet, méghozzá a Havancsák "Jules" Gyula által készített borítóra és bookletre.
614 0 2 Zene Izé
pepeti: Hát ez tény, ezen a számon kívül más könnyen emészthető nóta nem nagyon van a korongon.:) [...]
Szosztar: A Memory Garden tavalyi lemeze tényleg nem lett rossz, csak az a bajom vele, hogy nekem nagyon hang [...]
Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz

A csodálatosan szép természeti képek, a beszéd szinte teljes hiánya rendkívüli módon lelassítják a film menetét, és a 105 perces hosszúság sokkal inkább három órának tűnik, de a nyugalom és szépség, amit a film nyújt, kárpótolja a nézőit.

Port
289 1 0 Film Izé
eTape iPodkülsővel
(ha lenne hiánypótló itt is,abba tenném..asszem érthető módon :D)
845 0 8 Tech Izé
Kiscipő: Jójó, de gyakorlatilag nem sokáig bírná a lakatos iparban, amikor majdnem hetente kell a mérő [...]
Hantaboy: LED: Light Emitting Diode=fényt kibobájtó dióda Ezeket mindenhol megtalálod. LCD:Liquid Crystal [...]
Drevway: LED a számológép LCD a monitor OLED meg olyan mint az LCD, csak más technológia, nem kell hozz [...]
Mind a 8 komment
Fakitermelő szakik
9181 4 13 Izé
1up: Azthittem a címkék között a PoFánVág csak szóvicc...
Bubba: Valószínűleg meg van a 'zengedély' is a kitermelésre :-)
Tóth József: Ez rutin? Ez a barom eddig fát, csak a benzinkúton látott, összehasogatva. Azt hitte, ő is tudj [...]
Mind a 13 komment
The Gathering  : Broken glass

A Gathering nevű holland formációt egy nőszemély miatt szeretjük bolondulásig, Anneke van Giersbergen, a banda többi tagja a zene változásával egyre csak elhanyválultak és lassan feleslegessé váltak (na, azért nem teljesen). Eredetileg metal zenekarként kezdték és egyre könnyedebb, dallamosabb vizekre evezve leginkább popzene ma már, ami rájuk jellemző, de mivel a gitár nem tűnt el teljesen, sőt egyéni módon színezi, fűszerezi a zenét, egész érdekes hangulatot kelt. Anneke angyali hangja pedig gyógyír minden fájdalomra, élmény a fogékony füleknek.
401 1 0 Zene Izé
2008. október 25.-én, a radikalmod online magazin szervezésében, megrendezésre kerül a mod-tech HALL 2008, hazánk hetedik számítógépes PC modding versenye. Ha a moddingoló rovat lelkes olvasója vagy, ott a helyed, hiszen élőben rengeteg extrém módon átalakított számítógépet tekinthetsz meg illetve akár nevezhetsz is a versenyre módosított gépeddel. A kiállításon élő modding is lesz, a részletekről további infó az oldalon.
2106 0 0 Izé
Folyékony fémmel működő processzorhűtő.
A holland Danamics neve bizonyára sokak számára ismeretlen, ám ha a vállalat legfrissebb terméke piacra kerül, és valóban olyan hatékony lesz, mint azt most állítják, akkor ez a tény hamarosan megváltozhat. A Danamics elkészítette az első olyan processzorhűtőt, amelyben speciális összetételű, folyékony fémből álló keverék található, amelyről a gyártó érthető módon nem árult el részleteket. Ez a termék végre elérhető lesz kereskedelmi forgalomba is, ha minden a gyártó tervei szerint alakul.

A Danamics által kifejlesztett újdonság LM10-es típusjelzéssel van ellátva, az egységben található folyékony fémet egy speciális, elektromágneses pumpa keringeti, amely nem rendelkezik mozgó alkatrészekkel, kiegyenlítő tartállyal, illetve semmi egyébbel, ami egy vízhűtő rendszernél megtalálható. A gyártó állítása szerint az új megoldás sokkal hatékonyabban teszi a dolgát, mint a legtöbb vízhűtő rendszer. Az alkalmatosság a leghatékonyabb léghűtő szerepéért is versenybe száll a piacon, ugyanis a folyékony fém által szállított hőt az egységen található hűtőbordák vezetik majd el a levegő segítségével. A hűtőben található elektromágneses szivattyú nagy hatékonysággal keringeti a zárt rendszerben található folyékony fémet, ám ennek ellenére is kevesebbet fogyaszt 1 W-nál.

A Danamics LM10-es hűtőalkalmatosságának várható végfelhasználói árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de úgy tűnik, hogy az egység már megjelenésre kész állapotban van, így remélhetőleg hamarosan találkozhatunk vele kereskedelmi forgalomban. Az ötlet ugyan nem új, de a kivitelezés nagyon jónak tűnik.
877 0 17 Tech Izé
rivaul: hyper tx2-t próbáld meg az még a quadokat is hidegen tartja s ahoz képest nagyon olcsó :)
Jozef7: az szép
wowbagger: pl nekem jó lenne a szénné feszelt c2d e8200amhoz,mert eléggé melegszik a kicsike... pedig egy [...]
Mind a 17 komment
A kép felirata: "ez nem egy pipa".

A szürrealizmus egyik híres festője volt a belga René Magritte, azaz ő. Ahogy azt a linkelt galériában láthatjuk, minimalista eszközökkel is érdekes munkákat készített, mindenki megtalálhatja a kedvencét közte. (nekem pl. tetszik az Emlék , a Portré, de sok másikat is említhetnék)

Alapból nem Magritte-ról akartam anyagot küldeni, de megérdemli. A poszt pedig ezzel együtt is lehetne a kijelölt Nagy Izés Vitaposzt, ha egyetért ezzel a társaság. A kép elég jó gondolatébresztő, és a többi poszt helyett itt nyugodtan meg lehetne vitatni az élet dolgait. Ahogy eddig látom, a kedves közönség elég értelmes emberekből áll, és a máshol folytatott sokszor végtelenbe nyúló vitáknak itt teremthetünk egy helyet, ahol kulturált módon lehet filozofálni, hitvitázni, politizálni vagy ki éppen mit akar.

"Vagy ha nem, hát kisnyúl."
3911 0 58 Art Izé
mekszamnojz: Egy kisgyerek sír A sötét szoba sarkában zokog egy tehetetlen, guggoló gyerek. Sír, mint a ci [...]
kotta: Nem gondolom hogy csodálnunk kéne őket, csak pontosan ugyanolyan szinten elfogadni és elismerni [...]
Laci: Nem tudom mennyiben van igazam, csak a saját különbejáratú véleményemet mondhatom. Mindenki a [...]
Mind a 58 komment
A kép felirata: "ez nem egy pipa".

A szürrealizmus egyik híres festője volt a belga René Magritte, azaz ő. Ahogy azt a linkelt galériában láthatjuk, minimalista eszközökkel is érdekes munkákat készített, mindenki megtalálhatja a kedvencét közte. (nekem pl. tetszik az Emlék , a Portré, de sok másikat is említhetnék)

Alapból nem Magritte-ról akartam anyagot küldeni, de megérdemli. A poszt pedig ezzel együtt is lehetne a kijelölt Nagy Izés Vitaposzt, ha egyetért ezzel a társaság. A kép elég jó gondolatébresztő, és a többi poszt helyett itt nyugodtan meg lehetne vitatni az élet dolgait. Ahogy eddig látom, a kedves közönség elég értelmes emberekből áll, és a máshol folytatott sokszor végtelenbe nyúló vitáknak itt teremthetünk egy helyet, ahol kulturált módon lehet filozofálni, hitvitázni, politizálni vagy ki éppen mit akar.

"Vagy ha nem, hát kisnyúl."
4265 4 58 Izé
mekszamnojz: Egy kisgyerek sír A sötét szoba sarkában zokog egy tehetetlen, guggoló gyerek. Sír, mint a ci [...]
kotta: Nem gondolom hogy csodálnunk kéne őket, csak pontosan ugyanolyan szinten elfogadni és elismerni [...]
Laci: Nem tudom mennyiben van igazam, csak a saját különbejáratú véleményemet mondhatom. Mindenki a [...]
Mind a 58 komment
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
900 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Dustin Nooner az átlagtól némileg eltérő módon rollerezik! :D
5142 1 7 Izé
enti: tényleg jóóó! őt nem ismertem eddig;)
JOkeRpappa: tényleg jobb ez a Terry Price-os videó. pár hónapja én is akartam venni egy rollert, mert ha mo [...]
Skullman: Azthittem a roller felső korhatára 8 év. Mert max ennyi idős kis csitriket látok rolleren.
Mind a 7 komment
Kézi-Chopin - Ha eljön a Csend
A Kézi-Chopint 1983-ban alakította Budapesten Legát Tibor énekes szövegíró. Kezdetben iskolai rendezvényeken léptek fel, majd az akkoriban ismét virágkorát élő klubmozgalom egyik meghatározó zenekarává váltak nyers zenéjük és politikai szövegeik miatt. E kezdeti periódus 1985-ben zárult le, amikor a Kézi-Chopin Kassák Klubbéli koncertjét a rendőrség márciusban betiltotta. Az eseményről - jellemző módon - csupán a los angelesi SPEX magazin emlékezett meg. A második periódus 1986-tól datálható, amikor csatlakozott a zenekarhoz Tóth László gitáros-zeneszerző, s általa ígényesebb zenét kezdett játszani az együttes. A szövegek árnyaltabbá váltak, így a rendőrség sem tudott kifogást találni. Ettől függetlenül a zenekar publikálási lehetőségei nem változtak, bár úgymond "tűrt" kategóriába került, lemezt nem adhattak ki. 1988-ban Legát kilépett a zenekarból. Az újjáalakulásra 1990-ig kellett várni, de a koncepció akkorra teljesen átalakult. Gitárcentrikus zene,ironikus-tragikomikus szövegek jellemezték az akkori műsort, ami 1991-ben kazettán jelent meg az Utolsó Magyar Playboy címmel a Fekete Lyuk Kiadó gondozásában.
316 1 2 Zene Izé
Laci: Sajnos "The page cannot be found", de itt van egy kétkezi Chopin: http://www.youtube.com/watch?v=ZN [...]
Errtu: Mivel ez is mp3, ezért itt a link, ha le akarod tölteni: http://droid242.extra.hu/other/kezi_chopi [...]
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a dolmányos hangyász (tamandua). A megzavart dolmányos hangyász orrfacsaró bűzt terjeszt (ezért nevezik a bennszülöttek "büdös erdőlakónak"), valamint ilyenkor kung-fu tudását fitogtatja. Köztudottan szereti a bort és néha még arra is rávehető, hogy civilizált módon, kanállal egyen. ;)

2639 3 26 Izé
bungle: Szatír!!! :D
Purple: HÁHHÁHÁ :DDDD asszem kicsit megijednék, ha ez a látvány fogadna séta közben :D
bungle: www.funpic.hu/hu/kategoriak/allat-sag-ok/40171_na-ez-meg-mi-d?categoryId=3&position=&large=1
Mind a 26 komment
Kerekes Band - Csángó Boogie

A Kerekes Band eredeti gyimesi-moldvai népzenét kezdett játszani, majd hosszas csiszolódás után belevágtak a népzene népszerűsítésébe. Ezt pedig a lehető legkézenfekvőbb módon tették, keverték a jelenkori pop, jazz, funk stílusjegyeit az autentikus népzenével. Ebből keletkezett ez a pörgős és nagyon szerethető zene! És ne feledjük: Tízből kilenc betyár EZT fütyüli! :)
1154 5 4 Zene Izé
Árnyangyal: Nesze neked Fásy meg Bunyós hülyegyerek, ez az igazi "mulatós"! És a zene ez zene!
kotta: Az már tök jó, h ennek a posztnak van a legtöbb köze az eddigiekből a folkhoz (ergo: népzene) [...]
MStipee: Vááá ez veszettjó! Kössze szépen!
Mind a 4 komment
Faithless -  Insomnia

Insomnia (álmatlanság, elégtelen alvás): többé-kevésbé tartós alvási probléma, amely során az adott személy úgy érzi, hogy az alvása zavart, illetve nem pihentető. Az alvászavar kihat a nappali éberségre és a hangulatra is, ily módon memória- és koncentrálási zavarhoz, fáradtsághoz, depresszióhoz vezethet, rontja a munkahelyi teljesítményt, megnöveli a balesetek valószínűségét. Leggyakrabban az alábbi alváspanaszok fordulnak elő: nehezen alszik el, az éjszaka során gyakran felébred (felületes alvás), és nehezen tud újra elaludni, kora reggel spontán felébred, az alvást követő nap fáradt. Felmérések szerint a felnőttek egynegyed része számol be alkalmankénti insomniáról, 10 százalékuknál pedig az insomnia súlyos, kezelést is igénylő probléma. Az insomniák többsége másodlagos (szekunder, szimptómás, tüneti), azaz valamilyen testi vagy lelki betegség, pszichés állapot, kémiai anyag, életmódbeli vagy környezeti tényező a kiváltó oka. Legtöbbször egyidejűleg többféle faktor is felelőssé tehető az insomnia előidézésében. A primer (elsődleges, önálló) insomniák ritkák, ezek hátterében magyarázó ok nem található.
forrás

Bakeyoo-nak ;)
437 3 1 Zene Izé
Bakeyoo: Peeersze, így hogy tudod, hogy szarul alszom, ráteszel még egy lapáttal! :D Köszönöm! :*
Mai ismeretterjesztő rovatunkban egy kedves jószág: kopasz hörcsög is lehetne a neve e szépségnek, de az igazi neve Heterocephalus glaber azaz csupasz turkáló (hát nem frappáns?). Érdekes módon ez az állatka csak Afrikában honos, és ott is csak a legszárazabb éghajlat alatt. Roppant agresszív fajta és retteneteseket képes harapni az emberbe (meg úgy minden másba is).

1836 2 20 Izé
Schabee: jujj de csúnyácska szegény
csirek: kösz! mondjuk érdekes hogy ezt kb 1 héttel ezelőtt postoltam na mind1 :D
csirek: nah de fasza vagyok mégegy post :D
Mind a 20 komment
Newcastle és Gateshead között található ez a  furcsa módón nyíló híd:
1326 1 0 Tech Izé
A konzolháború idén elképesztő módon kiéleződhet és ezt érzik maguk a gyártók is. A Sony ezúttal egy kissé agresszívabb, provokatívabb reklámhadjáratba kezdett.
358 0 0 Tech Izé
Furcsa módon eddig nem találkoztam magyar oldalon a hírrel miszerint az ELTE kutatói kifejlesztettek egy rendszert ami képes lefordítani a kutyák ugatását, számunkra is értelmezhető kifejezésekre.

A Molnár Csaba által vezetett kutatás leírása itt érhető el PDF-ben.
Rövidesen bővebb részletek a kutatásról.
798 0 1 Tech Izé
Srobi: Ez erdekes lehet:)
Ismeretterjesztő rovatunk következik amihez a karfiol alatt lévő link adta az ihletet.
Első körben ismerjük meg az aranymetszés fogalmát:
"Az aranymetszés vagy aranyarány az arányosság egy törvénye, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és aszimmetria között. Az aranymetszés arányait tartalmazó formák sokáig nagy esztétikai értékkel bírtak a nyugati kultúrákban, és máig alkalmazzák számos területen (például tipográfiában vagy fényképészetben). Az ókori pithagoreánusok (Pithagorasz és követői), akik szerint a valóság matematikai alapokon nyugszik, az aranymetszésben a létezés egy alap törvényét vélték felfedezni.

Aranymetszési arányok találhatók számos ókori épületeken, középkori és reneszánsz képzőművészeti alkotásokon, de ez az arány felismerhető például az emberi testen vagy csigák mészvázán is." Ugyanezt a szabályszerüséget a  matematikusok is próbálják  megfogni több módon, aminek legismertebb verziója a Fibonacci számok néven ismert sorozat:
"A sorozatot először 1150-ben írta le két indiai matematikus, Gopala és Hemacsa ndra, akik a szanszkrit költészet elméleti kérdéseit vizsgálva ütköztek egy összegre bontási problémába (hányféleképpen lehet rövid és hosszú szótagokkal kitölteni egy adott időtartamot, ha egy hosszú szótag két rövidnek felel meg?). Nyugaton tőlük függetlenül találta meg 1202-ben Fibonacci, aki Liber Abaci (Könyv az abakuszról) című művében egy képzeletbeli nyúlcsalád növekedését adta fel gyakorlófeladatként: hány pár nyúl lesz n hónap múlva, ha feltételezzük, hogy az első hónapban csak egyetlen újszülött nyúl-pár van; az újszülött nyúl-párok két hónap alatt válnak termékennyé; minden termékeny nyúl-pár minden hónapban egy újabb párt szül; és a nyulak örökké élnek? Kepler 1611-es könyvében, a The Six-Cornered Snowflake-ben újra felfedezte, és különféle természeti jelenségekkel hozta kapcsolatba."

Az első néhány Fibonacci szám: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711, 28657, 46368, 75025, 121393, 196418, 317811, 514229, 832040, 1346269, 2178309, 3524578, 5702887, 9227465, 14930352...


Forrás: wikipédia
693 2 0 Tech Izé
Egy jó kis (tudományos díjat nyert) videó, ami nekünk egyszerű halandóknak térbeli összefüggéseket magyaráz meg érthető, látványos módon. Van youtube-os low-res és quicktime-os high-res változata is.
Kis angoltudás nem árt, de nem feltétlenül szükséges. Endzsoj! ;)
5975 8 5 Izé
bandee1219: Köszönöm szépen, de én nem lettem sokkal okosabb. :)
wtf: Ezek a hülye matematikusok hogy túlbonyolítanak mindent! :DDD
emma690101: http://index.hu/tech/tudomany/mobius160707/
Mind a 5 komment
Amerikaiak állat módon - Jerry Springer vágatlanul
6649 5 26 Izé
GIjoe: a jerry springer egy cionista tetu.
bandee1219: "ensium | válasz erre 2007. 11. 1 [...]
Discordia: jó sok elfojtott agresszió van az emberkben. szánalmas...és sajnos természetes.
Mind a 26 komment
Nem egyszerű módon menekül meg a fickó az égő lakásból!
7186 2 5 Izé
bandee1219: Lehet becsurgott egykicsi :).
hadigabi: Azért az a két ólnyi MALAC ott van a zsebébe....
varazs: UHUH! Nagyon jò reflexei vannak a csàvònak! Szerencsèje volt!
Mind a 5 komment
Black Button

Mr. Roberts megmagyarázhatatlan módon egy fehér szobában tér magához. Vele szemben, az íróasztal mögött egy férfi, köztük félúton egy fekete gomb. Ha Mr. Roberts megnyomja a gombot, azzal egy emberi életet olt ki (nem tudja kit, bárkit a 6 milliárdból), viszont 10 millió dollár boldog tulajdonosa lehet. Vagy elveszi az asztalon lévő kulcsot, és üres zsebbel elhagyhatja a szobát. Te mit tennél?
5456 2 100 Film Izé
FlaW: köpni-nyelni nem tudok ez vmi kvajó
papaluige: és a tálasmixerest?????........ ne idegeskedj, árt a szépségednek! :) /hallgass bele a rádi [...]
Grex: én már hazafele föl lettem húzva....bocs mindenkitől akit sértegettem,bántottam,molesztáltam [...]
Mind a 100 komment
Black Button

Mr. Roberts megmagyarázhatatlan módon egy fehér szobában tér magához. Vele szemben, az íróasztal mögött egy férfi, köztük félúton egy fekete gomb. Ha Mr. Roberts megnyomja a gombot, azzal egy emberi életet olt ki (nem tudja kit, bárkit a 6 milliárdból), viszont 10 millió dollár boldog tulajdonosa lehet. Vagy elveszi az asztalon lévő kulcsot, és üres zsebbel elhagyhatja a szobát. Te mit tennél?
5512 10 99 Izé
papaluige: és a tálasmixerest?????........ ne idegeskedj, árt a szépségednek! :) /hallgass bele a rádi [...]
Grex: én már hazafele föl lettem húzva....bocs mindenkitől akit sértegettem,bántottam,molesztáltam [...]
papaluige: Én is egyszer legalább! amikor a főnököm tájékoztatott,h a rend őrei lekarmoltak 30 000 szé [...]
Mind a 99 komment
Airbrush profi módon
14052 0 31 Art Izé
Balpar: Mennjen mindenki el egy airbrush műhelyben és nézzétek meg hogy dolgoznak meg milyen mintákat c [...]
Balpar: Mennyi hitetlen ember. Bőven lehetséges én nem kételkedek benne. Biztos ha élőben csinálnák [...]
tical25: Kamu az egész!!
Mind a 31 komment
Airbrush profi módon
14580 1 31 Izé
Balpar: Mennjen mindenki el egy airbrush műhelyben és nézzétek meg hogy dolgoznak meg milyen mintákat c [...]
Balpar: Mennyi hitetlen ember. Bőven lehetséges én nem kételkedek benne. Biztos ha élőben csinálnák [...]
tical25: Kamu az egész!!
Mind a 31 komment