REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Sugarbabes - Push The Button bünti verzióban. Hát nem édesek? :D

(Csak hogy ne mindig hétfőn kapjátok ezeket. ;D)
8179 2 25 Izé
dawe8: de ez még viccnek is rossz...
kócimbóc: A beltenyésztett tehenek is csinosabbak és szebben bégetnek mint ezek. A koreográfia meg.... mé [...]
Békatallér: Ja gondolj bele! elkezdenének itt misziszelni! Szerencsére a föld belső erői és az időjárás [...]
Mind a 25 komment
Azért mi paksiak nem csak a sugárzó mosolyunkról vagyunk híresek! :D
315 0 0 Sport Izé
A Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat Quahog kitalált városában (Rhode Island-en). Alkotója Seth MacFarlane, aki meglepően sok szereplő hangjaként is közreműködik. A FOX televízócsatorna kezdte sugározni 1999-ben, majd bár 2002-ben törölték a műsorból a sorozatot, a sikeres DVD-eladásoknak és az Adult Swim kábelcsatornán elért meglepő nézettségi arányoknak köszönhetően a FOX 2005-ben ismét műsorra tűzte. Magyarországon a Comedy Central kezdte vetíteni 2008. októberétől.
11213 3 6 Film Izé
Cromex: Pedig a South Parknak pont nincs semmi értelme magyarul.
Sztiki: egyik kedvencem. a south park-kal ellentétben ezt jobban szeretem angolul mint szinkronizálva.
cartz: legjobb sorozat nagyon szakadós:DD
Mind a 6 komment
Egy cserepes növény napi bejegyzéseket ír az interneten hangulatáról és közérzetéről, így valószínűleg ő az első "botanikus blogger" a világhálón. A leveleire csatolt érzékelők megmérik a növény bioelektronikus sugárzásait, amit egy számítógépes algoritmus szavakká alakít.

"Ma szépen sütött a nap, így sokat tudtam napozni. Jól szórakoztam" - írja Midori-san, egy japán kávéház pultján élő cserepes virág az október 16-ai blogbejegyzésében. Az időjárás-változásra is reagál és arról is ír blogjában. A legutolsóban például arra panaszkodott, hogy nagyon felhős és hideg volt az idő.

A Keio Egyetem kutatói létrehozták az első blogoló növényt, méghozzá úgy, hogy szívalakú leveleire szenzorokat raktak. A detektorok felveszik azokat az elektronikus jeleket a növény felszínéről, amelyeket a növény ad válaszképpen a fényre és az emberi érintésre. Az így kapott információkat összevetik az időjárás és a hőmérséklet adataival, és egy számítógépes algoritmust használva átfordítják azokat csevegős blogbejegyzésekké.

Japánban blogolnak egyébként a legtöbben a világon.
1989 2 26 Izé
kukulkan: Figyu, maradjunk annyiban, hogy higgy, amit akarsz, okés? ;) Én úgy érzem már mindent elmondtam [...]
sahinel: A kutya alatt azt az állatot értem ami önmagától fenn tud maradni. A korcsok amiket manapság k [...]
kukulkan: Hűha, kicsit elkanyarodtál az eredeti témától... > A kémiai, biológiai folyamatokat tudjuk m [...]
Mind a 26 komment
Mi lett vele? Sugár Ágnes
2934 0 0 Pink Izé
A két hete felkerült videó kapcsán, amiben egy férfi szívinfarktust kapott egy könyvesboltban rengeteg hozzászólás érkezett. Sok levelet kaptunk, az egyik a férfi húgától érkezett. Akkor nem tudtuk eldönteni, hogy valódi-e az infarktusos felvétel és a rokoni kapcsolat, most a hölgy egy állítólagos videóval is alá szeretné támasztani mindezt. A segítségünket kéri. A probléma csak annyi volt, hogy a videót nem küldte el. Amit találtunk a videán azt most belinkeljük nektek.

Tehát eleget téve a kérésnek, most közreadjuk ezt a felettébb furcsa felvételt. Mivel a hölgy nem kérte, hogy az eredeti postot töröljük, amíg másként nem rendelkezik mi fent hagyjuk azt is.

A videó szó szerint sokkoló. Nem akarunk a könyvkiadó hibájába esni, mi előre elmondjuk, hogy ez a felvétel veszélyes az egészségre. Vigyázzatok!

Íme a levél, amit kaptunk:

Tisztelt Ize.hu szerkesztő!
 
Szenci-Molnár Ildikó vagyok. Bátyám és felesége nevében szeretném megköszönni az e-maileket és hozzászólásokat, amiket az elmúlt napokban jóérzésű internetező emberektől kaptunk.
 
Nagyon megható az a támogatás, amiben az interneten megjelent felháborító és szégyenletes videó kapcsán részesítették családunkat.
 
Bátyám, Szenci Gábor egy budapesti könyvesboltban kapott szívrohamot. Az esetet valaki megörökítette, és az interneten, így többek között az Izé.hu oldalon is elérhetővé tette. Azóta sok ezer ember látta, ahogy bátyám kezében egy könyvvel összeesik.
 
Bátyámnak mindig is gyenge volt a szíve. Gyerekkora óta járt szakorvoshoz. Kerülte az izgalmakat, és kímélő életet élt. Az internetre feltöltött videó kapcsán egyértelmű családunk számára, hogy a rohamot az a könyv okozta, amelyet a könyvesboltban éppen olvasott.
 
A felvétel, ha már meggyalázta bátyámat, talán valami jónak, egy pozitív kezdeményezésnek lehet az alapja. Mindig úgy neveltek bennünket, hogy a rosszban próbáljuk meg a jót megkeresni.
 
Ez a felvétel döbbentett rá, hogy micsoda felelőtlenség a könyvkiadók részéről, hogy nem tüntetik fel a könyvek borítóján, hogy hány éves embereknek szánják a kiadványaikat. A televízióban sugárzott filmek előtt megjelenik a korhatárt ismertető karika. A CD-k borítóin feltüntetik, ha a számok szövegei trágár vagy durva szavakat tartalmaznak. Még a vidámparkban is kiírják, hogy szívbeteg emberek mely játékokra ne üljenek fel. Ez alól a könyvek kivételt képeznek. Bátyám pedig ennek esett áldozatul.
 
Úgy érzem, hogy bátyám esete talán nem kirívó. Sokan élhetnek ma Magyarországon, akik féltik gyermekeiket vagy szívbeteg hozzátartozójukat egyes könyvektől. Az ő védelmükben fogalmaztam meg ezt a sajtóközleményt.
 
Bátyám sajnos még mindig kritikus állapotban fekszik a kórházban. Ha most eszméleténél lehetne, biztos vagyok benne, hogy támogatná a kezdeményezésem.
 
Követeljük, hogy a könyvkiadók a könyvek borítóin tüntessék fel, ha egy adott mű szívbeteg vagy kiskorú emberek számára nem ajánlott. Ne lehessen ma Magyarországon úgy könyvet kiadni, hogy az a megrázó, vagy sokkoló tartalomra ne figyelmeztesse az olvasót.  
 
Kérem, tegyék lehetővé, hogy ez a közlemény és az általam készített film az oldalon megjelenjen. Bízom benne, hogy a nyilvánosság a kezdeményezést felkarolja, és rövidesen változás történik Magyarországon.
 
Szenci-Molnár Ildikó
8462 5 460 Izé
Savitra: Javíthatatlan vagy XD És menthetetlen...
Purple: fogd már fel h nem igazi
Maggi: Így van szókincs , másoknak sajnos keveset adott a teremtő én megpróbálom kihasználni azt am [...]
Mind a 460 komment
Sugarloaf - Barbie
Szingli lány
Honlap
296 3 0 Zene Izé
Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message

Idézet a Wikipédia Hiphop szócikkéből: Ám ahogy az utcán, a diszkókban egyre népszerűbbé vált az új stílus, előbb-utóbb a kiadóknak is lépniük kellett. 1979-ben jelent meg az első rap-lemez, a Sugarhill Gang Rapper's Delight című száma. Az első fecske persze még nem változtatta meg a popzenei világot, de mára a szám abszolút legenda. Csakúgy, mint az 1982-es The Message, a már emlegetett Grandmaster Flash és zenekara, a Furious Five klasszikusa. Ez volt az egyik első olyan kiadott rapszám, ami nem a bulizásról szólt, hanem komoly politikai üzenetet hordozott, a lecsúszottak, a kitaszított feketék nevében.
445 1 0 Zene Izé
Vegyjel party. Kommentekben írjátok meg, egy ilyen bulin ki minek öltözne. Én Uránnak. Nehéz vagyok, az elmém pedig sugárzó.
8193 6 59 Izé
kotta: Az a bajom, h már nem találom meg két perc alatt h honnan is szedtem elő Pr komát, és emiatt m [...]
Maccoyi: Neked könnyű, te biztos nem régen tanultad ezt. :D [Ha 13 a korodra utal]
doriand13: kotta csak megemlitem, h amirol te beszelsz az az 59-es elem, nem a 141es, az atomtomege annyi Lasz [...]
Mind a 59 komment
Sugar Bush, a mókus szupersztár
1750 0 5 Izé
Dralisz: Szerintem már kivan preparálva! :D Szóval mind1 neki...
csirek: szegény állat... [ring ring] - Halló, ki az? - Hát a greenpeace! :D
calipunkszabus: valahogy én sem szeretem...sztem ez már túúl "műű"
Mind a 5 komment
John Frusciante, a Red Hot Chili Peppers gitárosa. 1994-ben adta ki első, Nia ndra Lades And Usually Just A T-shirt című szóló lemezét, mely hangzása merőben eltér a Red Hot Chili Peppers funk-rock stílusától. A számok többsége a Blood Sugar Sex Magik felvétele alatt, John nappaliában egy négysávos magnóval lett rögzítve. 1997-ben jelent meg második szóló albuma, a Smile From The Streets You Hold, amit amerikai turné követett (a lemez forgalmazását később leállíttatta). Miután megszabadult a herointól, újra csatlakozott a Red Hot Chili Peppershez, majd 2000-ben kiadta a To Record Only Water For Ten Days-t (a klip erről az albumról van)...
Magyar rajongói oldal
413 2 0 Zene Izé
®AGAR - Eastern Sugar
Szezon filmzene
475 1 2 Zene Izé
Kremy: Ne már és nem néztem...:((( Kedvenc filmjeim egyike.. Zagar meg zseniális ezt tudjuk...
zuckerfrei: tegnap ment a tv2-n, azaz ma hajnalban 01:40-kor kezdődött.. nem normálisak, miért ilyenkor adj [...]
Sugarhill Gang - Rappers Delight

Ahonnan a Hip-Hop elindult ;)
290 2 1 Zene Izé
Chino: a legelső rap szám. a kezdet...
Pendulum - Blood Sugar
( Ez se maradjon ki a Pendulum sorozatból :) )
Ráadás: Blood Sugar Live hangszerekkel
406 0 1 Zene Izé
rivaul: Jogos feltöltés! Szeressük :)
Def Leppard - Pour Some Sugar On Me
173 0 0 Zene Izé
Ha már HDR meg minibolygófotó, akkor tegyünk röpke kitérőt az infrafotózás világába is.

Az elv: a látható fény tartományába eső, 390nm és 770nm közötti hullámhosszú elektromágneses sugárzásnál léteznek hosszabb és rövidebb hullámhosszú sugárzások is. Az infravörös fényképezésnél a 770nm és 1200nm közötti úgynevezett közeli infravörös tartományban fotózunk, aminek a végeredménye, hogy a a tárgyakról visszaverődő infravörös fényeket rögzítjük, így kapjuk meg az infra fotókra jellemző havas/holdbéli táj hangulatot. A műfaj űzhető analóg és digitális gépekkel is, ahol a digitgépeket szűrőzni kell, az analóg fotózásnál ezen felül infra filmet kell használni. Digitgépekre a legelterjedtebb, de sajnos megszüntetett Hoya R72 szűrő a legnépszerűbb.
3707 0 7 Art Izé
rezlavor: itt ww.optiform.hu meg van R72bol, de mar csak par meretbol. meg vannak cegek akik direkt a beepitet [...]
ismeretlen: uu azta ezek még jobbak mint a hdr képek, bár valahogy nekem a fotóknál az tetszik hogy viszony [...]
Zakhar: Én még tudtam rendelni Hoya R72-es szűrőt szerencsére. EOS 350D gépem van ebben van az érzék [...]
Mind a 7 komment
Ha már HDR meg minibolygófotó, akkor tegyünk röpke kitérőt az infrafotózás világába is.

Az elv: a látható fény tartományába eső, 390nm és 770nm közötti hullámhosszú elektromágneses sugárzásnál léteznek hosszabb és rövidebb hullámhosszú sugárzások is. Az infravörös fényképezésnél a 770nm és 1200nm közötti úgynevezett közeli infravörös tartományban fotózunk, aminek a végeredménye, hogy a a tárgyakról visszaverődő infravörös fényeket rögzítjük, így kapjuk meg az infra fotókra jellemző havas/holdbéli táj hangulatot. A műfaj űzhető analóg és digitális gépekkel is, ahol a digitgépeket szűrőzni kell, az analóg fotózásnál ezen felül infra filmet kell használni. Digitgépekre a legelterjedtebb, de sajnos megszüntetett Hoya R72 szűrő a legnépszerűbb.
4047 4 7 Izé
rezlavor: itt ww.optiform.hu meg van R72bol, de mar csak par meretbol. meg vannak cegek akik direkt a beepitet [...]
ismeretlen: uu azta ezek még jobbak mint a hdr képek, bár valahogy nekem a fotóknál az tetszik hogy viszony [...]
Zakhar: Én még tudtam rendelni Hoya R72-es szűrőt szerencsére. EOS 350D gépem van ebben van az érzék [...]
Mind a 7 komment
A Bon-Bon együttes kompromisszumok nélküli életigenlést sugárzó, vadonatúj videoklipje. Maga a mondanivaló nem hatol túl mélyre, de a kétségkívül releváns, társadalmi szintű jelenséget megtestesítő alaptémát lelkiismeretesen körüljárják, és az ún. abszolút rímekkel párosuló, nívós dallamvilág szintén nem hagyhat kívánnivalót még a legvájtabb fülűek szemében sem.
Ja: próbálják meg kikapcsolni! Nekünk mindezidáig nem volt szívünk hozzá.
5906 8 47 Izé
koocos: 5 másodperc után kikapcs...
bandee1219: Hát, ebből nem kell sok, hogy tényleg úgy nézzen ki az ember. XD
bandee1219: Nemá'! Nekem az tényleg tetszik, ahogy sok régi magyar dal (nem a magyar nóták!!!).
Mind a 47 komment
Toxic
3191 5 3 Game Izé
Errtu: Next: http://www.miniclip-games.net/games/3608.html
Lundgren: Ez jó ez, de nem könnyű.
Ficánkusz: Jó játék,régebben már játszottam vele.
A fenti képen három féle lehetséges variáció látható a Toyota új aktív biztonsági rendszerének alkalmazására. Az ITS ( Intelligent Transport Systems) alapú kooperatív rendszer aktív kommunikációt folytat a forgalom többi szereplőjével, legyen az jármű, gyalogos vagy egy stoptábla, feltéve, hogy az adott résztvevő képes sugározni az ITS számára értékelhető jelet sugározni. Ezen felül képes a TMC adatokat is feldolgozni és ennek megfelelően jelezni a várható akadályokat
515 1 0 Tech Izé
A Philips napokban bemutatott orvosi képalkotó eljárása jó eséllyel indul a diagnosztikai képalkotás átalakulásának úttörője címért. Az 1/3 másodpercenként leadott impulzusokból a szerkezet kevesebb mint egy perc alatt képes egy teljes 360 fokos röntgenképet készíteni az emberi testről, a hagyományos eszközökhöz képest kevesebb mint 80%os sugárterheléssel.
1204 0 0 Tech Izé
Orosz zsaruk - az értelem csak úgy sugárzik a fejükről.
11418 10 28 Izé
bandee1219: http://funpic.hu/hu.picview.php?id=34813
nyehőce: LMAO!!! :)
dude: Mi van, anyád vagy apád orosz rendőr volt, vagy most mire is szállt el az a pici agyad? :) Elgur [...]
Mind a 28 komment
Lichtenberg-féle ábrák

(elektromos porábrák) keletkeznek, ha a szigetelő lemezre, p. gyánta- v. ebonitlapra vezetőn át elektromosságot bocsátunk s a lapot azután korpafűmag-liszttel, kénvirággal, v. miniumporral behintjük. Ha alapra vezetett elektromosság pozitiv, a keletkező ábra csillagos szerkezetü, elágazó sugarakkal, mig a negativ elektromosság esetében kisebb területü, köralaku foltok keletkeznek. Lichtenberg, ki az ábrákat először észlelte, kis fémcsövet helyezett a gyántalapra s azon keresztül engedte az elektromos szikrát a lapra. Az ábra láthatósága onnan van, hogy a por, melyet a lapra hintünk, a rázás folytán elektromos lesz és a gyántalap azon részeire rakódik, melyek vele ellenkező elektromosságuka. A kénpor vászonzacskóból kizárva, negativ, a minium pozitiv elektromosságuvá lesz s ha a két anyag keverékét hintjük a lapra, sárga és vörös árnyalatu rajzok keletkeznek. A L.-féle ábrák előállítását Antolik Károly nagy tökéletességre vitte az által, hogy az egyik oldalon ónlemezzel bevont üveglapra két fémcsúcson át lejdai palackot sütött ki s a lapra azután kénminiumpor keverékét hintette. Gothard Jenő fotográfiai száraz lemezeken idézett elő igen szép rajzokat. (V. o. Természettudományi Közlöny 1882. és 1888-ik évfolyamát.) Az ábrák keletkezését a vezeték körüli levegő sajátságos mozgásából magyarázzák. (Pallas Nagylexikon)
5785 2 1 Izé
janO: enyit nincs szivem olvasni!