a rostoknak az a szerepe, hogy megmozgassa a belünket. ha olyan táplálékot fogyasztanánt, amit a szervezetünk tökéletesen hasznosítani tud, és mindet beépíteni, akkor magyarán mondva, nem szarnánk. pedig azt mindenki szokta ám :>. ha nem tennénk, belehalnánk. azt hiszem bélcsavarodás, meg hasonlók, bár nem vagyok biztos benne, én nem ilyen témakörben végzem a fősulit. most így visszaolvasva rosszul fejeztem ki magam.. a hússal nem az van hogy salakanyag, hanem egyszerűen lerakódik a sejtekben, úgy tudom, ha nem égetünk, akkor felgyűl. a szervezet az elsődleges energiaforrásként szénhidrátok égetésével foglalatoskodik, ha netán nincs kéznél, hozzányúl a zsírhoz. a szénhidrátból és zsírból a szervezet, amit nem tud beépíteni, abból hájat csinál, elraktározza. régen az emberek nem tudom, hogy ettek-e ennyit, mint a maiak, de hogy 100x-osan ledolgozták, az tuti. nem punnyadtak az ize.hu előtt és kommenteket irogattak egymásnak hogy most figyelj te eszel húst? fúú.. azigen. amikor a növények hasznosíthatóságáról akartam hablatyolni, azt arra értettem, hogy vitaminok, szénhidrátok, fehérjék be, rostok megmozgatják a beleket, és ki. a húsban nem tudom nagyon, hogy mennyi vitamin lehet, kb annyit adok neki szénhidráttartalomból is. és a borsó meg szója igenis ér. mert növények. a gabonákban is millióféle aminosavas cucc van, és még sorolhatnánk