Jó hogy egészségesek, amennyi nyers fókazsírt és májat zabálnak (gazdagabb vitaminforrások, mint némely zöldség) :D
Amúgy vicces, hogy többen is érveltek úgy, hogy már eleve adott ezerféle élelmiszer, állat, ha úgy tetszik, amit fogyasztani lehet, miért kell ezt tetézni békával, tücskökkel, bogarakkal. Kérem szépen, a békacomb történetesen egy igen régóta fogyasztott gasztronómiai különlegesség egyenesen Franciahonból. Más országok konyhai tradíciói nélkül a vegák speciel éhen pusztulnának, ugyanis a szimplán regionális, Európában honos zöldségekkel és gyümölcsökkel nem lehetne elég egészséges és változatos étrendet kialakítani. Burgonya, banán, paradicsom, kukorica: ha ezekre is azt mondták volna elődeink, hogy "kell a francnak, jó lesz a megszokott hazai", akkor igencsak unalmas és íztelen konyhánk lenne. Különben is, a hipokrata állatvédők gyakran csak a boci, röfi, csirke halálát sajnálják, miközben általában undorítónak tartják az ízeltlábúakat és minden pókot azonnal agyoncsapnának. A megoldás: együk meg őket, a gerinces állatkákat meg hagyjuk élni. Egy kilogramm hangyatojás kétszer annyi hasznosuló fehérjét tartalmaz, mint ugyanannyi marhahús, kóstoltam már, az íze is remek, ráadásul nagyon sokféle fűszerrel ízesíthető.
Amúgy vicces, hogy többen is érveltek úgy, hogy már eleve adott ezerféle élelmiszer, állat, ha úgy tetszik, amit fogyasztani lehet, miért kell ezt tetézni békával, tücskökkel, bogarakkal. Kérem szépen, a békacomb történetesen egy igen régóta fogyasztott gasztronómiai különlegesség egyenesen Franciahonból. Más országok konyhai tradíciói nélkül a vegák speciel éhen pusztulnának, ugyanis a szimplán regionális, Európában honos zöldségekkel és gyümölcsökkel nem lehetne elég egészséges és változatos étrendet kialakítani. Burgonya, banán, paradicsom, kukorica: ha ezekre is azt mondták volna elődeink, hogy "kell a francnak, jó lesz a megszokott hazai", akkor igencsak unalmas és íztelen konyhánk lenne. Különben is, a hipokrata állatvédők gyakran csak a boci, röfi, csirke halálát sajnálják, miközben általában undorítónak tartják az ízeltlábúakat és minden pókot azonnal agyoncsapnának. A megoldás: együk meg őket, a gerinces állatkákat meg hagyjuk élni. Egy kilogramm hangyatojás kétszer annyi hasznosuló fehérjét tartalmaz, mint ugyanannyi marhahús, kóstoltam már, az íze is remek, ráadásul nagyon sokféle fűszerrel ízesíthető.