Megtisztítjuk a húst, bedörzsöljük durvára tört borókabogyóval, sóval és őrölt borssal. Körös- körül felforrósított olajon megpirítjuk. A vörösbort aláöntjük, lefedjük és 35-40 perc alatt előmelegített sütőben 240°C-on megsütjük. Saját levével közben meglocsoljuk. A cukrot világosra pirítjuk a mártáshoz. Húslevessel felöntjük, a kimagozott cseresznyét beletesszük és forraljuk 4-5 percig. Levéve a tűzről sóval, őrölt borssal ízesítjük. A narancs levét és a lereszelt sárga héját meg a konyakot hozzáadjuk. Felszeleteljük a puha húst és a mártással kínáljuk.
Adjunk hozzá burgonyafánkot.
Hány személyre: 4 személyre
» 80dkg vaddisznókaraj
» 2ek. olaj
» só, őrölt bors
» 8-10 borókabogyó
» 2 dl száraz vörösbor
» A mártáshoz:
» 2ek. cukor
» 2 maréknyi cseresznye
» 3dl húsleves
» só, őrölt bors
» 2 narancs
» 2ek. konyak
Megtisztítjuk a húst, bedörzsöljük durvára tört borókabogyóval, sóval és őrölt borssal. Körös- körül felforrósított olajon megpirítjuk. A vörösbort aláöntjük, lefedjük és 35-40 perc alatt előmelegített sütőben 240°C-on megsütjük. Saját levével közben meglocsoljuk. A cukrot világosra pirítjuk a mártáshoz. Húslevessel felöntjük, a kimagozott cseresznyét beletesszük és forraljuk 4-5 percig. Levéve a tűzről sóval, őrölt borssal ízesítjük. A narancs levét és a lereszelt sárga héját meg a konyakot hozzáadjuk. Felszeleteljük a puha húst és a mártással kínáljuk.
Adjunk hozzá burgonyafánkot.