Te ilyen ügyes vagy?!Tök jó neked,hogy ilyeneket meg tudsz csinálni!Én nagyon hülye és abszolút tehetségtelen vagyok a varráshoz!:( Nekem max zokni stoppolás megy:)
Iszonyat sok jó ruha is van és nagyon olcsón! Én majd menyasszonyi ruhát szeretnék itt venni!:):)
Úgy néz ki,hogy már vissza sem jövünk augusztusba!Úgyhogy egy kicsit fellélegeztem!Még a hazaköltözést kell intézni és a repülőjegyünkkel kellene valamit kezdeni,mert nem veszik vissza!:(
hát nem ugyanaz, de hasonlóak az összetevők.
a posztos receptben pl. fele annyi a tejszin. valamint ugye abban van piskóta. amúgy régen én is piskótásan csináltam, de rájöttem, hoyg anélkül jobb. ugyanis pont a túrós-tejszínes rész a lényeg. sztem. meg szerintem a receptben nincs gyümölcs a túrós részben, hanem lényegében egy túrós-tejszínes-gyümölcsös izé.. finomság :)
Én kimennék egy kicsit Angliába, sok szép ruhás könyvük van:)))
Jó étvágyat majd a sütihez és neked meg kitartást, gondolj arra, hogy gyorsan telik az idő!:)
Annyira nem jó!:(Iszonyatos honvágyam van!És még két hónap mire hazajutok:(
Aranyos vagy,hogy leírtad nekem!Köszi!Szerintem a jövőhét folyamán meg is csinálom!Csak még vadászok hozzá kakaóport és babapiskótát:) Tuti,hogy a páromnak is nagyon fog ízleni!
Köszi!
A recept 250 grammos mascarponéval:
3 tojás, 3 ek. cukor, 1 zacsi vaníliás cukor, ízlés szerint amoretto vagy rum
2 dl erős kávé és ugyanennyi tej
babapiskóta
kakaópor
A tojás sárgáját elkevered a mascarponéval és a vaníliás cukorral, amorettoval.
A fehérjét a porcukorral kemény habbá vered, majd beleforgatod óvatosan a mascarponés trutyiba.
A babapiskótát egy kicsit beleteszed a tejes-kávés lébe és egy tál aljára teszed. Rá a mascarponét, majd szórj rá kakaót. és így tovább amíg el nem fogy minden.
Köszönöm szépen!Várom a sütit!Már az ablak is nyitva van:):):):)
Most Angliába vagyok,úgyhogy sajna nem nagyon jutok szarvasi mascarponéhoz,de ha haza megyek tuti kipróbálom azt a receptet is!:):):)
A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1 dl vízben 1 dkg zselatint megfőzök ,langyosra hűtök és a tejszín előtt hozzákeverem a túróhoz.A kész tölteléket rásimítom a piskótára úgy hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél.Kirakom a tetejét gyümölccsel.Fagyasztóba rakom amíg megfőzöm a tortazselét a tetejére.A leírtak szerint elkészítem a tortazselét majd ha langyosra hűlt ráöntöm a torta tetejére.Hűtőbe teszem amíg megdermed a zselé.Kiveszem a tortaformából és szeletelem.
Gyanítom nem olvastad el a postot.... a te recepted TÖK ugyanaz, csak kevesebb cukrot és több túrót használtál.
jó a te változatod is,mindegyik szimpatikus.Végül is mindegy milyet csinálsz ha szívesen dolgozol vele nem tudod elrontani....a lényeg hogy elég endorfint keverjünk bele.....
grex: Én a receptről írtam, nem pedig, hogy én hogyan szoktam. Ugyanis a kettő teljesen más.
Egyébként a piskótán sokat dob, ha teszünk hozzá joghurtot.
Amúgy nem írtam, hogy szar a süti, mert biztos nem az. Csak sokakat elfogulttá tesz a szép kis rendezett gyümölcsdíszítés a tetején..
De ami alapból az ízlésemmel ütközik, hogy túrótortát piskótával.. grrr... :)
Jah, és akkor itt az én kedvenc túrótorta receptem:
- fél kg túró
- 6 ek porcukor + uennyinek megfelelő édesítő
- reszelt citromhéj
- 3 dl habtejszín + 5 dl főzőtejszín
- 2 kis csomag zselatin
- 2 cs. vaníliás cukor
- gyümölcs
Túró: áttör, összekeverni cukorral, van. cukorral, r. citromhéjjal.
Zselatin: hideg vízben feloldom. kb 1,5 -2 decit felvesz.
Tejszínt felverem. Teljesen habos nem lesz, mivel főzőtejszínt is teszünk bele.
Tejszín + túró összekeverem, majd hozzá a zselatin + gyümölcsök. A gyümölcsöt már kanállal keverem el, hogy ne törjön össze.
Szilikonos formába teszem, aztán hűtőbe. Pár óra alatt megdermed, és isteni finom.
Megj.:
Lehet csinálni csak habtejszínnel is. Akkor habosabb lesz, és mivel kevésbé "tömör", nem lehet olyan szépen kiszedni a formából. Meg lehet bele sem férne, mert akkor nagyobb a térfogata.
A tetejére lehet a szokásos tortazselés gyümölcsös cucc.
És a kedcencem: erdei gyümölcsös változat. Itt a tejszínhez szoktam hozzátenni ilyen Dr. Oetker féle epres-shake port. Ettől még finomabb lesz.
Jah, és végülis piskótával is kombinálható.
hmmm!Tiramisu!Imádom....!Ha megtennéd,hogy küldesz egy szeletet fénypostán,azt nagyon megköszönném!:D
Remélem tényleg fini lesz a gyümölcstorta,majd számolj be hogy sikerült!:)
Nala!...ő száraz piskótát tud sütni,folytóan édesre cukrozza...azt hiszi más is csak olyat tud...de téved.Vendéglátósként mondom: házi ,saját készítésű dolgoknál(sütiknél) nincs jobb,akár mennyi cukrot teszel bele,még mindig egészségesebb mint valami aszpartamos,mesterséges szarokkal halálra dúsított,müanyag étel.A te sütid nagyon klassz,én is megcsinálom.....
Hallod én ezek után megkívántam ezt a sütit^^ Páromnak is megmutattam, neki is tetszett, ő is szeret sütni, úgy hogy jövő hétvégén leteszteljük, mert most tiramisut csináltunk:)
Ő szereti nagyon az ilyen gyümölcstortákat:)
Kíváncsian várom a te postodat és süteményreceptedet! Ha van jobb ötleted szerintem szívesen fogadja mindenki!Hajrá!
Gondolom te otthon nagyszerű cukrászati remekműveket készítesz!hát hajrá!
Nézz körül az oldalon,nem csak ez "ilyen rendkívüliként postolt sütemény "!
Amúgy meg Sissinek igaza van lehet ezt másképp is készíteni,pl kevesebb cukorral!Ki hogy szereti!
Már ne haragudj, de mi ebben a szar?
A piskóta az alap piskóta recept, azzal nincs semmi gond. Lehet a 15 dkg cukor soknak tűnik, de mivel töltelék, lehet adagolni is és akkor nem lesz olyan édes, lehet a készítője így szereti, a recept mindig csak egy alap, amit az ember a belátásai szerint alakít.
Kezdő sütikészítőknek akik meg szeretnék lepni vele a párjukat szerintem tökéletes, kár lehúzni ennyire...
1. nem azt írtam, hogy folyós, hanem folytós...
2. itt egy konkrét receptről van szó. nem arról, hogy de egy gyümölcstortát el lehet készíteni jól is. mert persze, hogy el lehet. de ez a recept konkrétan nem jó. gyorsan elkészíthető, egyszerű, biztos finom is valamennyire... de nem olyan szuper süti, hogy ettől hasra kéne esni, meg ilyen rendkívüli süteményként posztolni..
de hát ízlések és pofonok.
most nemazért, dea "száraz az alja, tömény a közepe, teteje meg folyós, édes" ez teljesen abszurd..
az hogy piskótás az alja, egyáltalán nem azt jelenti, hogy száraz volna, a közepe meg nem tömény, hanem krémes, a teteje meg nem folyós, mert zselatinos, és nem is feltétlenül édes, ha a gyümi glükóztartalmára hagyatkozunk csak, akkor semmiképp sem.
Bár én nem szeretem a zselatinos sütiket, de a túrótorta a kedvencem, főleg, ha citromos, és szerintem ha jól elvan készítve (márpedig a kép alapján jónak tűnik) biztos finom ^^
Én imádom a sima gyümölcstortát és a túrósat is!Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb sütije!Anyukám mindig a kertben termett friss gyümölcsökből csinálta (eper,málna,meggy,barack stb) Az egész családom imádja!
Szerintem csak elkészítés kérdése az egész!
Azért küldtem be,mert azt hittem, hogy lesz valaki aki ugyanúgy szereti mint én!:(
Ez egyszerűen borzasztó. Túrótorta piskótával... ráadásul ez a retrós tömény édes gyümölcscucc a tetején.
Teljesen ízléstelen. Száraz az alja, tömény a közepe, a teteje meg folytós és édes...
A banánnal pedig óvatosan, mert hamar megbarnul..