grex: Én a receptről írtam, nem pedig, hogy én hogyan szoktam. Ugyanis a kettő teljesen más.
Egyébként a piskótán sokat dob, ha teszünk hozzá joghurtot.
Amúgy nem írtam, hogy szar a süti, mert biztos nem az. Csak sokakat elfogulttá tesz a szép kis rendezett gyümölcsdíszítés a tetején..
De ami alapból az ízlésemmel ütközik, hogy túrótortát piskótával.. grrr... :)
Jah, és akkor itt az én kedvenc túrótorta receptem:
- fél kg túró
- 6 ek porcukor + uennyinek megfelelő édesítő
- reszelt citromhéj
- 3 dl habtejszín + 5 dl főzőtejszín
- 2 kis csomag zselatin
- 2 cs. vaníliás cukor
- gyümölcs
Túró: áttör, összekeverni cukorral, van. cukorral, r. citromhéjjal.
Zselatin: hideg vízben feloldom. kb 1,5 -2 decit felvesz.
Tejszínt felverem. Teljesen habos nem lesz, mivel főzőtejszínt is teszünk bele.
Tejszín + túró összekeverem, majd hozzá a zselatin + gyümölcsök. A gyümölcsöt már kanállal keverem el, hogy ne törjön össze.
Szilikonos formába teszem, aztán hűtőbe. Pár óra alatt megdermed, és isteni finom.
Megj.:
Lehet csinálni csak habtejszínnel is. Akkor habosabb lesz, és mivel kevésbé "tömör", nem lehet olyan szépen kiszedni a formából. Meg lehet bele sem férne, mert akkor nagyobb a térfogata.
A tetejére lehet a szokásos tortazselés gyümölcsös cucc.
És a kedcencem: erdei gyümölcsös változat. Itt a tejszínhez szoktam hozzátenni ilyen Dr. Oetker féle epres-shake port. Ettől még finomabb lesz.
Jah, és végülis piskótával is kombinálható.
Egyébként a piskótán sokat dob, ha teszünk hozzá joghurtot.
Amúgy nem írtam, hogy szar a süti, mert biztos nem az. Csak sokakat elfogulttá tesz a szép kis rendezett gyümölcsdíszítés a tetején..
De ami alapból az ízlésemmel ütközik, hogy túrótortát piskótával.. grrr... :)
Jah, és akkor itt az én kedvenc túrótorta receptem:
- fél kg túró
- 6 ek porcukor + uennyinek megfelelő édesítő
- reszelt citromhéj
- 3 dl habtejszín + 5 dl főzőtejszín
- 2 kis csomag zselatin
- 2 cs. vaníliás cukor
- gyümölcs
Túró: áttör, összekeverni cukorral, van. cukorral, r. citromhéjjal.
Zselatin: hideg vízben feloldom. kb 1,5 -2 decit felvesz.
Tejszínt felverem. Teljesen habos nem lesz, mivel főzőtejszínt is teszünk bele.
Tejszín + túró összekeverem, majd hozzá a zselatin + gyümölcsök. A gyümölcsöt már kanállal keverem el, hogy ne törjön össze.
Szilikonos formába teszem, aztán hűtőbe. Pár óra alatt megdermed, és isteni finom.
Megj.:
Lehet csinálni csak habtejszínnel is. Akkor habosabb lesz, és mivel kevésbé "tömör", nem lehet olyan szépen kiszedni a formából. Meg lehet bele sem férne, mert akkor nagyobb a térfogata.
A tetejére lehet a szokásos tortazselés gyümölcsös cucc.
És a kedcencem: erdei gyümölcsös változat. Itt a tejszínhez szoktam hozzátenni ilyen Dr. Oetker féle epres-shake port. Ettől még finomabb lesz.
Jah, és végülis piskótával is kombinálható.