Na Bogárkáim!
Szösszenetet nem néztem, a huzzászólásokból látva nem is fogom.
1: személy szerint naponta kb. 2 liter tejet iszom, ennek kb. fele nyerstej, értsd forralatlan. Ez már vagy 10 éve így van.
2: tej= kb. 98 % víz, a többi az alkotóelem. Persze az a tej ami a tehénből, kecskéből jön ki, nem ami a dobozból. Mellesleg én utálom a kecsketejet, mert az "szagos". A kecsketej beltartalmilag tartalmasabb mint a tehéntej, de 1 kecska nem is termel 30- 40 litert 1 nap.
3: egészségügyisek meg többfélét mondanak. Tudom, kérdeztem én is. Egyik VÁÁÁ káros, maga a halál, a másik (mellesleg a háziorvosom): csak nyugodtan, mert Egészséges!!!
4: van aki allergiás a tejfehérjére, mely mellesleg a legkönnyebben emészthető fehérje forrásunk, éllet tanilag teljesen felszívódik, míg pl.: a tojásfehérje nem. A tejcukor emésztése, sajnos nem marad mindenkinél meg, pedig jó lenne, mert az emésztése során tejsav képződik belőle, mely az emésztő traktust tartja megfelelően savas pH-án, mely gátolja a káros mikroorganizmusok elszaporodását (pl.: Staphylococcusok). Nekem speciel ha rendetlenkedik az emésztő traktus, akkor 1-2 pohár hideg, nem forralt tej szokott segíteni.
5: forraltunk már fel 1 hetes! , előzőleg csak lehűtött, s hűtve tárolt tejet.
6: mivel a tejben sok az ellen anyag (mivel végül is anyatej, s a borjú nem rendelkezik természetes immunitással mikor megszületik, ezért az anyja tejével kapja meg a szükséges védelmet, míg a bélcsatornájában a bélbolyhok záródnak), ezért a tej összcsíra száma a fejést követően csökken (értsd: a benne lévő ellenanyagok a külvilágból bekerült mikroorganizmusokat elpusztítják, mert azt is tudni kell, hogy a megfelelő körülmények között tartott tehén, kecske stb. teje Steril!)
És még lehetne folytatni a pozitívumokat ...
Persze vannak negatív dolgok is, mert a jóból is megárt a sok!!!
Szösszenetet nem néztem, a huzzászólásokból látva nem is fogom.
1: személy szerint naponta kb. 2 liter tejet iszom, ennek kb. fele nyerstej, értsd forralatlan. Ez már vagy 10 éve így van.
2: tej= kb. 98 % víz, a többi az alkotóelem. Persze az a tej ami a tehénből, kecskéből jön ki, nem ami a dobozból. Mellesleg én utálom a kecsketejet, mert az "szagos". A kecsketej beltartalmilag tartalmasabb mint a tehéntej, de 1 kecska nem is termel 30- 40 litert 1 nap.
3: egészségügyisek meg többfélét mondanak. Tudom, kérdeztem én is. Egyik VÁÁÁ káros, maga a halál, a másik (mellesleg a háziorvosom): csak nyugodtan, mert Egészséges!!!
4: van aki allergiás a tejfehérjére, mely mellesleg a legkönnyebben emészthető fehérje forrásunk, éllet tanilag teljesen felszívódik, míg pl.: a tojásfehérje nem. A tejcukor emésztése, sajnos nem marad mindenkinél meg, pedig jó lenne, mert az emésztése során tejsav képződik belőle, mely az emésztő traktust tartja megfelelően savas pH-án, mely gátolja a káros mikroorganizmusok elszaporodását (pl.: Staphylococcusok). Nekem speciel ha rendetlenkedik az emésztő traktus, akkor 1-2 pohár hideg, nem forralt tej szokott segíteni.
5: forraltunk már fel 1 hetes! , előzőleg csak lehűtött, s hűtve tárolt tejet.
6: mivel a tejben sok az ellen anyag (mivel végül is anyatej, s a borjú nem rendelkezik természetes immunitással mikor megszületik, ezért az anyja tejével kapja meg a szükséges védelmet, míg a bélcsatornájában a bélbolyhok záródnak), ezért a tej összcsíra száma a fejést követően csökken (értsd: a benne lévő ellenanyagok a külvilágból bekerült mikroorganizmusokat elpusztítják, mert azt is tudni kell, hogy a megfelelő körülmények között tartott tehén, kecske stb. teje Steril!)
És még lehetne folytatni a pozitívumokat ...
Persze vannak negatív dolgok is, mert a jóból is megárt a sok!!!