*A sósav a gyomorban található. A nyálban amiláz enzim van ami a keményítőt bontja.
+ugyan nem olvastam végig a cikket, de a te hozzászólásodra reagálva:
A gyomorsav természetes közege (mily meglepő) a gyomor. Tehát normális körülmények között az embernek megfelelő védelemmel rendelkezik a kimaródások ellen a gyomorfala. Ezt az egyensúlyt felboríthatja a túlzott stressz, túlzott savas (!) és fűszeres táplálékok bevitele...stb. És hiába "saválló" a gyomrod a "saját" savára egy bizonyos szintig, ha még valaki ráiszik x mennyiségű szén- + foszforsavat. Nem?
(De úgy látom még te is leírtad, hogy "a gyomor normál állapotában védett", tehát nem értem az első kérdésed.)
Azonban ha nem állja meg a helyét amit írtam, én kérek elnézést.
+ugyan nem olvastam végig a cikket, de a te hozzászólásodra reagálva:
A gyomorsav természetes közege (mily meglepő) a gyomor. Tehát normális körülmények között az embernek megfelelő védelemmel rendelkezik a kimaródások ellen a gyomorfala. Ezt az egyensúlyt felboríthatja a túlzott stressz, túlzott savas (!) és fűszeres táplálékok bevitele...stb. És hiába "saválló" a gyomrod a "saját" savára egy bizonyos szintig, ha még valaki ráiszik x mennyiségű szén- + foszforsavat. Nem?
(De úgy látom még te is leírtad, hogy "a gyomor normál állapotában védett", tehát nem értem az első kérdésed.)
Azonban ha nem állja meg a helyét amit írtam, én kérek elnézést.