Nem muszáj mekizni, mert hála égnek van alternatíva. Mekis fagyi helyett pl ehetünk az öreg fagyijából, aki nemrég volt itt egy posztban. Ő már 50 éve változatlan formában árulja a cuccát. Még a fagyikeverő gép is ugyanaz (mert akko' még tuttak gípet csináni, nem ugy mint manapság). Vagy ott vannak a nemrég látott tradicionális savanyító cégek, ahol szintén évtizedes hagyománya van a készítésnek. Még a sarokba dobott szemét is ugyanaz évtizedek óta, de ott még a kosz is ugyanaz a falon.... A falusi büfésnéni hamburgere sem változott. Szójafasírt a tecskóból, de gondosan a legolcsóbb, olyan zsírban megijesztve, amiben kb 1000000 adag megsült már előtte. Egy marék savanyú a legolcsóbb a piacról, fonnyadtsali, meg halvány rózsaszín AOR kechup, meg majonéz. Gondosan becsomagolva egy félbe vágott szalvétába, mert azt úgyis kidobod, azon a műanyag tányéron, amin annyi vágás van, hogy olyan a felszíne mint egy reszelőnek, és szép kontrasztosan fel is van telve kosszal. De nem para, mert az már 30 éve nem ment tönkre, mióta ellopta az óvoda konyhájából, azóta megvan. Szerintem üldözzük el a mekit, mint az oroszok a kurucinfó meg a hasonló színvonalú oldalak szerint. Kár hogy nem igaz, de itthon ez nem is lényeg, mert amíg más a jövőjén dolgozik, addig mi nemcsak visszasírjuk a múltat, de lassan el is érjük ismét a 30 évvel ezelőtti állapotokat.