A homárokat azért élve főzik, mert a döglött rák húsa nyersen baromi hamar elkezd bomlani, és megromlik. Hűtőbe rakva - mint minden változó testhőmérsékletű állat - belassul, de szerintem ez az ürge azért teszi oda, mert neki ez az állat már "élelmiszer", nem élőlény. Tipikus, szánalmasan szűkagyú, énközpontú hozzáállás.
Egyébként a forró vízben valószínűleg attól még ugyanúgy szenved, amíg megfő, hiába rakták előtte hűtőbe (amit mutat az is, hogy úgy kell rászorítani a fedőt, hogy ki ne másszon szerencsétlen + visít).
Az állatkínzásra nincs mentség. Annyi más kaja van, nem vagyunk erre rászorulva. Ráadásul a rákok húsa amúgy sem egészséges.
Egyébként a forró vízben valószínűleg attól még ugyanúgy szenved, amíg megfő, hiába rakták előtte hűtőbe (amit mutat az is, hogy úgy kell rászorítani a fedőt, hogy ki ne másszon szerencsétlen + visít).
Az állatkínzásra nincs mentség. Annyi más kaja van, nem vagyunk erre rászorulva. Ráadásul a rákok húsa amúgy sem egészséges.