A dohányzás rontja a szaglást és az ízérzékelést. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem érzel ízeket és szagokat, hanem hogy nem olyan érzékenyen és változatosan mint cigi nélkül. Ez nem csak a dohányfüst hatására alakulhat ki, hanem minden olyan intenzív ízű, átható szagú anyag használatakor (pl. mentol, erős paprikában levő kapszaicin), amivel valaki rendszeresen, mérték nélkül zsibbasztja a receptorait.
Életemben nem pipáztam még, de mivel a pipába is ugyanazt a dohányt teszed mint a cigibe (már ha magadnak csinálod a cigidet és nem dohányipari hulladékból készült gyárit szívsz...), nem hinném, hogy kevésbé lenne maró a füstje annak, aki ehhez nincs hozzászokva...pláne hogy a pipában ugye nincs füstszűrő sem. Szóval bocs, de nekem tuti, hogy az is marná a torkom. :)
Életemben nem pipáztam még, de mivel a pipába is ugyanazt a dohányt teszed mint a cigibe (már ha magadnak csinálod a cigidet és nem dohányipari hulladékból készült gyárit szívsz...), nem hinném, hogy kevésbé lenne maró a füstje annak, aki ehhez nincs hozzászokva...pláne hogy a pipában ugye nincs füstszűrő sem. Szóval bocs, de nekem tuti, hogy az is marná a torkom. :)