
"A pincészet zászlósbora, az EjaculatioPraecox cuvée. Ez a bor titkos recept alapján készült, ám annyit lehet tudni róla, hogy a savgerincet biztosító cabernet sauvignon, a testet adó merlot, a robusztusságért felelős ősmagyar turán és a színt adó portugieser is szerepel benne. Illatában a dohány, a csokoládé és barna humusz vegyül, a pohár oldalára rárajzolt templomablak pedig azt sugallja, hogy az extrakttartalom kemény, testes bort a majd nekünk."
Az ehhez hasonló mondatok ihlették meg a
Borkóstolási Bullshit Generator-t. :D
"Bontsuk meg ezt a kóla-tételt, a Krajc Józsi barátom hozta a sarki Lidliből!
A dugót lecsavarva, majd abba beleszagolva bátorítólag hat a penetráns kofola-aroma - már tudom, hogy most is a jól megszokott minőséget kapom, de kíváncsi vagyok, hogy a bejáratott rutin mögött mivel lep majd meg az adott tétel.
A háromdecis pohárba majd csurig töltött nedűt lötyögtetni nem érdemes, mert kurvára a kezünkre folyik, így a söndörgetéstől eltekintünk.
BeleSZAGolva a pohárva a dugóról már ismerős kofola-aroma köszön vissza, melyet a játékos aranyhalként felfelé ficánkoló szénsavbuborékok által a levegőbe fricskázott kólacseppek huncut szurkálódása cifráz. Az ilyenkor törvényszerűen bekövetkező prüszkölést a favágóing váll-részében folytjuk el/éljük ki, ahogy azt a múlt heti klubdélutánon gyarkorolhattuk.
Belekortyolva az italba rögtön feltűnik a penetráns, 8 g/liter szénsav mindent lenullázó rohama. Miután az első korty okozta sokkon túltesszük magunkat, a tételből ismét jó húzva figyeljük meg az aszpartam és a karamell-aroma vetélkedését, ehhez kiválóan szekundál a háttérből félénken előbújó petrezselyem aroma. Szerencsés évjárat esetén animális jegyeket is felfedezni vélhetünk, a döglött egér súlyos mementója és a széttaposott svábbogár ezredéves aromája olyan egyszeri élmény, amit sokáig nem fogunk elfelejteni.
Élvezzük ki ezek után a savgerincet adó szénsav okozta böfögést! Itt válik teljesen egyedi élménnyé az egyébként standardizált eljárással készült kólakóstolás, hiszen a kóstoló által aznap fogyasztott ételek köszönnek vissza változó dinamikával. Cigánypecsenye, házikolbász, lecsó... a variációk száma végtelen. Figyeljünk az etikettre, az első felhőt feltétlen kóstolópartnerünk irányába indítsuk!
Hamburgerhez, hot-doghoz, hipermarketes pulykatallérhoz, zacskós levesekhez ajánlom. Egészségetekre!"