Nekem ez a része tetszett:
Kés, bicska: Mindennapokra - meg nyakkés és társai... ezeket én nem engedném árusítani... a büdös cigány ezt szúrja a vesédbe ha beléd köt! - különben is, minek a mindennapokra kés vagy bicska?
Balta, fejsze: Harci - ezt meg pláne nem vágom mér kell...-
Lehet, hogy itt kezdődnek az árak, de szerintem nem ez határozza meg, hogy mennyire jó.
Ezek a kardok pl a leírás szerint olyanoknak készültek, akiknek nincs pénzük megvenni egy japán kardot, ezért kicsit "gagyibb" a kivitel, elhagytak pár dolgot hogy ne legyen olyan drága, és aki megveszi az örül neki, mert japánnak japán, szépnek szép, és használható is végülis (bár nemtom mire).
A gyártó oldalán van egy bemutató videó, ami személy szerint nem győzött túlságosan meg. A postban szereplő kések talán jobb tulajdonsággal rendelkeznek mint ezek a kardok. A kést 90 fokban hajlították, a kardot ezzel szemben alig merték. Egy késsel asszem 4 vizespalackot vágott át a faszi egyszerre minden nehézség nélkül, a karddal meg egyet vágtak, úgy ahogy. Itt a késsel acélt vágtak ketté, a karddal nyershúst meg dinnyét szeleteltek. :D szóval nem győzött meg túlságosan.
Nincs egy éles kés a házban. Aminek volt éle, azzal konzervet bontott a párom, aminek (talán) van éle, az becsomagolva, kitudjahova eldugva... szóval nincs. Igaz, van 1 (egy), de azzal csak kenyeret szabad vágni. De az is minek, ha úgy is előreszeleteltet veszünk.
már mér vágnád ketté az asztalt??
egy magyar damaszt konyhakést már 25 30 ezerért lehet kapni a mesterektől, ők is kézzel kovácsolják
a gagyi szar kések általában jó anyagból vannak (pl n690 csodaacélnak tartott acél kilója kb 4000 huf, de a belőle készült kések 100 rugó környékén tanyáznak) csak a sárgák valamiért nem hisznek az acél hőkezelésében
olcsó kést is lehet jót venni lásd opinel, 2000huftól kezdődik, egyszerű mint a faék és jó acél jól hőkezelve
plusz a normális késeket lehet borotvaélesre fenni, én is úgy szoktam, egy jó acéllal könnyű megcsinálni, de egy hőkezeletlen inox az nyúlik mint a takony, semmi éltartása
a cold steel konyhakésem meg eddig gyakorlatilag mindent elvitt aminek konyhában neki lehet nyomni, még a sertésoldalascsontot is nem cssak a csirkecsontot
ha valakit komolyabban is érdekelnek a kések, akkor késportál.hu és ott a fórumban is lehet olvasgatni
Egyszer a Fekete-tengeren nyaraltam anyámmal és nem volt késünk. Az egyik utcai árustól vettünk egyet, jó olcsót. Aztán másnap visszamentünk még ötért, mert nagyon jó kés volt. Azóta is azok a legjobb kések itthon.
hát most nem azért de én vettem a kínainál 200 ftért "nagy" kést. igaz h nem annyira éltartó mint egy 5 rongyos, de nem is olyan brutálszar mint amilyennek mondják. és ezt nem félti az ember.
Ugyanolyan módszerrel kovácsolja a késeinek a pengéjét, mint a japánok a kardjaikat. Azért kíváncsi vagyok, hogy közben hozzájuk hasonlóan nem él nemi életet, böjtöl és csak az udvarán hordóba gyűjtött tiszta vízben mosakszik :)
Meg vajon évtizedekkel ezelőtt a földbe ásott, már rozsdás vastömböt használ-e alapanyagnak?
Amúgy az én konyhakésem is 46e volt és még szakács se vagyok :D