már mér vágnád ketté az asztalt??
egy magyar damaszt konyhakést már 25 30 ezerért lehet kapni a mesterektől, ők is kézzel kovácsolják
a gagyi szar kések általában jó anyagból vannak (pl n690 csodaacélnak tartott acél kilója kb 4000 huf, de a belőle készült kések 100 rugó környékén tanyáznak) csak a sárgák valamiért nem hisznek az acél hőkezelésében
olcsó kést is lehet jót venni lásd opinel, 2000huftól kezdődik, egyszerű mint a faék és jó acél jól hőkezelve
plusz a normális késeket lehet borotvaélesre fenni, én is úgy szoktam, egy jó acéllal könnyű megcsinálni, de egy hőkezeletlen inox az nyúlik mint a takony, semmi éltartása
a cold steel konyhakésem meg eddig gyakorlatilag mindent elvitt aminek konyhában neki lehet nyomni, még a sertésoldalascsontot is nem cssak a csirkecsontot
ha valakit komolyabban is érdekelnek a kések, akkor késportál.hu és ott a fórumban is lehet olvasgatni
egy magyar damaszt konyhakést már 25 30 ezerért lehet kapni a mesterektől, ők is kézzel kovácsolják
a gagyi szar kések általában jó anyagból vannak (pl n690 csodaacélnak tartott acél kilója kb 4000 huf, de a belőle készült kések 100 rugó környékén tanyáznak) csak a sárgák valamiért nem hisznek az acél hőkezelésében
olcsó kést is lehet jót venni lásd opinel, 2000huftól kezdődik, egyszerű mint a faék és jó acél jól hőkezelve
plusz a normális késeket lehet borotvaélesre fenni, én is úgy szoktam, egy jó acéllal könnyű megcsinálni, de egy hőkezeletlen inox az nyúlik mint a takony, semmi éltartása
a cold steel konyhakésem meg eddig gyakorlatilag mindent elvitt aminek konyhában neki lehet nyomni, még a sertésoldalascsontot is nem cssak a csirkecsontot
ha valakit komolyabban is érdekelnek a kések, akkor késportál.hu és ott a fórumban is lehet olvasgatni