Kifogyunk a csokiból - 20 év múlva a csokoládé rendkívüli luxuscikké válhat. Készítéséhez ugyanis kakaó kell, amelynek termesztése egyre csökken a világban, és jelenleg több csokoládét eszünk, mint amennyi kakaót termesztenek.
Ha egy termelőt jól negfizetnek, akkor fog kakaóbabot termelni (az ültetvényeket fejleszteni), ha meg nem akkor alig.
Tehát nem a termelők miatt drága a csoki, hanem a viszonteladók és gyártók miatt, mert nekik érdekük a beszerzési árak alacsonyan tartása és az értékesítési árak felsrófolása.
Engem nem érint a dolog, közel egy éve nem eszem csokoládét, és még néhány évtizdetet kibírok :)
Tehát nem a termelők miatt drága a csoki, hanem a viszonteladók és gyártók miatt, mert nekik érdekük a beszerzési árak alacsonyan tartása és az értékesítési árak felsrófolása.
Engem nem érint a dolog, közel egy éve nem eszem csokoládét, és még néhány évtizdetet kibírok :)