Kifogyunk a csokiból - 20 év múlva a csokoládé rendkívüli luxuscikké válhat. Készítéséhez ugyanis kakaó kell, amelynek termesztése egyre csökken a világban, és jelenleg több csokoládét eszünk, mint amennyi kakaót termesztenek.
Ha elgondolom, hogy A spanyol hódítás (Cortez) előtt az aztékok kakaóbab-bal fizettek, ez lévén náluk a csere eszköz, ill. értékmérő (lásd: Passuth, "Esőisten siratja Mexikót"), nem az arany... akkor, brókerek fel! Lehet spekulálni: megismétli magát a történelem most is, avagy nem?
Nekem ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólóknak: Hogy nyugi, lesznek akik kitalálnak majd valami kakaóvaj-pótlót, pontosan úgy, ahogy a vajpótló margarinnnal, meg a cukornádpótló cukorrépával, kávépótló cikóriával, stb. már megesett.
Nekem ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólóknak: Hogy nyugi, lesznek akik kitalálnak majd valami kakaóvaj-pótlót, pontosan úgy, ahogy a vajpótló margarinnnal, meg a cukornádpótló cukorrépával, kávépótló cikóriával, stb. már megesett.