Egyrészt igazad van, de pl. a bolti tej tehénből van csak lefölözik, homogenizálják, és hogy a hülye fogyasztónak ne romoljon meg ultrapsztörízálják, amitől a tej igazán értékes baktériumflorája elpusztul, és valószínűnek tartom, hogy egyéb értékes anyagai jelentős része elbomlik. Én nem iszom tejet (laktózintolerancia), de nálunk tartós tejet nem találsz, igazi tejet 220 Huf/ literért hoznak házhoz, aludtejet is abból csinálunk. üdítőt gyümölcslevet nem iszom (a gyerekeim is csak nagyon ritkán) kivétel a saját készítésű bodzaszörp.
Az faszság hogy éhenhalna sok ember ha ezek nem lennének.
Ott a sok föld kihasználatlanul, nem is termelünk már lassan semmit, mert a parasztnak nem éri meg, nem fizetik ki.
Pont azért mert ez jött be a divatba, egyél gyorsan műkaját olcsón.
ottvan, lehet ültetni krumplit, hagymát, meg lehet tartani állatot, magadnak de nem kell, mert lusta vagy,
inkább elmész a teszkóba, ami egyébként az egyik legdrágább lánc. - nézz utána.
igaz ez a legalja de ne gondolkozz ilyen kicsiben pl: instant kávé, joghurt ,szerintem a bolti tej sem sok tehenet látott, üditő, gyümölcslé is tele van stabilizátortól elkezdve... a bolti zöldség és gyümölcs sem magától nőtt olyan szép nagyra bár ez lehet nem ez a téma..... ha jobban belegondolok egyszerűbb lenne azt felsorolni miben nincsen semmi ami nem oda való mint azt amiben van
Néha igen, néha nem... füstölt hús példája: folyékony "füstöt" injektálnak tűk százaival a húsba, és kálium-nitrittel meg hasonló csudaszerekkel adják meg az ízét, holott egyedül a nátrium-kloridra volna szükség... Ebből lesz a nemtommi, ami hőkezeléssel, mindennel együtt is pár perc alatt kész a gyárban. Meglátom, és nem veszem meg, hiába olcsó, mert tudom, hogy ízes, de nem jó ízű, elérett gumi állagú karaktertelen izét kapok. Egységnyi kenyérhez meg lehet belőle enni (mondjuk) 1kg-ot.
Rendes füstön füstölt hús (ha meleg füstölésű, még akkor is), amit hagyományos NaCl-dal dolgoztak tartóssá százszor finomabb, ízesebb. Ugyanannyi kenyér behúz belőle olyan fél kilót...
A különbség? Egységnyi húsból hány kiló terméket lehet előállítani. A másik nagy különbség az elkészülés ideje: nem mindegy, hogy néhány percig tart keresztülhaladnia a gépsoron a húsnak, vagy esetleg több hétig... ha tovább tart keresztülhaladnia, akkor ugyanakkora produktivitáshoz arányosan több húsnak kell a gyártósorban lennie, több gép, több emberi munka, nagyobb csarnokok, kevesebb haszon.
nem értem miért olyan meglepő, ha ez nem volna éhen halna a fele Föld és szerintem az hogy gombakivonatot meg fűrészport eszel az a kiesebbik rossz
csak az epret emelném ki a cikk szerint a valódi epertermelés csak az epres ételek 1%-át tudná fedezni szóval ha ez nem volna az emberek 99%-a nem engedhetné meg magának hogy epres ételeket egyen...
A tyúkok tüsszögnek, a zacskós tyúk meg disznó volt még fél éve, már meg se lepne... Mindezeknél már csak a "cola ízű ital" és a gyümölcs a jobb, ami nyomokban mogyorót tartalmazhat :) Nem semmi mi mindent megeszünk/iszunk :S
Ha már műsajt, itt egy egész műhambi: http://kuruc.info/r/6/67874/
A jó hír, hogy valószínűleg egy atomtámadás után is lesz mit enni, ezeknek egy atombomba is csak simogatás. "Nem... igen... nem, az ellen nem véd", ami persze nem feltétlen igaz erre, így ha előjövünk a bunkerből, még lehet találunk néhány félkész hambit valahol. :)