A húsfogyasztás velejárói: a mezőgazdaságilag művelt terület 70%-a az állattenyésztés szolgálatába van állítva. Egységnyi hús megtermeléséhez nagyságrendddel több víz és takarmány kell, mint növényi táplálékhoz. Az amazóniai eserdők 90%-át e célból írtják ki. Nagyobb köze van a globális felmelegedéshez, mint az olajipar, erőművek, acél és cementgyárak csoport bármelyikének.
Igaz, meghökkentő...de slatioux-al értek egyet. Azért ne felejtsük el, hogy nem az a baj h húst eszel, hanem az hogy milyen globális utat jár be az hús mire elér az asztalodra. Vetőmag, tápszer, feldolgozók, csomagolók, stb...mind növeli az adott hús elkészítésével létrejött ökológiai lábnyomot. Pl: Apósnak van nagy kertje, termeszt egy rakás zöldséget/kukoricát, disznókat tart. Levágja, és ott is a fagyóban 50 kiló hús, meg 50 rúd kolbász. És fogadni mernék h az egész került annyiba mint 10 bigmac (itt az ökológiai árra gondolok). Arról nem is beszélve, h ne mondja már meg nekem senki h mennyi húst egyek, mikor más meg egyedül ingázik autóval....érted. Ja, hogy biodízellel megy? Vagy Hybrid? Vagy Full elektromos? NEM SZÁMÍT, mert közvetve mindenképp terheli a természetet.