"Nekem inkább azt magyarázza el valaki, hogy miért van az, hogy a helyben termelt zöldség, gyümölcs sok esetben drágább, mint az 1000km-ről szállított hasonló minőségű termék? Mit csinálunk rosszul?"
nem vagyok szakértője a témának, csak logikusan gondolkodva lehet:
-jelentősebb nagyobb mennyiségű előállítás, így kisebb haszonkulccsal is van megfelelő nyereség
-olyan éghajlat ahol évente többször is lehet aratni/szüretelni
-korszerűbb termelés (ez kicsit az ördögi kör rész)
-kevesebb láncszem az eladói láncban, esetleg szorítottabb haszonnal minden láncszemben.
-kevesebb benne az áfa :), adóteher különbségek
nem vagyok szakértője a témának, csak logikusan gondolkodva lehet:
-jelentősebb nagyobb mennyiségű előállítás, így kisebb haszonkulccsal is van megfelelő nyereség
-olyan éghajlat ahol évente többször is lehet aratni/szüretelni
-korszerűbb termelés (ez kicsit az ördögi kör rész)
-kevesebb láncszem az eladói láncban, esetleg szorítottabb haszonnal minden láncszemben.
-kevesebb benne az áfa :), adóteher különbségek
ilyenek