A kiviak egy tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek különleges alkalmakkor (esküvőkön, születésnapokon) szolgálnak fel. Fókabőrbe tesznek néha akár több száz alkát (a sirályhoz hasonló tengeri madarat) egészben tollastól, és 3 hónapra a földbe ássák egy kővel a tetején (ami folyamatosan nyomja ki belőle a levegőt). Mikor a madarak erjedni kezdenek kiássák, lecsavargatják szárnyaikat, lábaikat és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják. Videó csak erősebb gyomrúaknak...
Az izlandiak eszik a rothasztott cápahúst is, nem?
Érdekes egy nép. Nem tudom mi a jó ezekben az undorító valamikban. Meg nem fognám, nemhogy a számba vegyem.
Ennyi erővel az se különb, ha valaki a dögkútról szerzi az ebédhez valót. :S
Érdekes egy nép. Nem tudom mi a jó ezekben az undorító valamikban. Meg nem fognám, nemhogy a számba vegyem.
Ennyi erővel az se különb, ha valaki a dögkútról szerzi az ebédhez valót. :S