A kiviak egy tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek különleges alkalmakkor (esküvőkön, születésnapokon) szolgálnak fel. Fókabőrbe tesznek néha akár több száz alkát (a sirályhoz hasonló tengeri madarat) egészben tollastól, és 3 hónapra a földbe ássák egy kővel a tetején (ami folyamatosan nyomja ki belőle a levegőt). Mikor a madarak erjedni kezdenek kiássák, lecsavargatják szárnyaikat, lábaikat és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják. Videó csak erősebb gyomrúaknak...
nálam a balut ami viszi a pálmát (kacsa/csirke embrió nyersen) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_(egg)
magyar cikk+ néhány hasonló "étel"
http://divany.hu/gasztro/2011/03/22/bizarr_etkek_csirkeembrio_es_bikapenisz_leves/