A kiviak egy tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek különleges alkalmakkor (esküvőkön, születésnapokon) szolgálnak fel. Fókabőrbe tesznek néha akár több száz alkát (a sirályhoz hasonló tengeri madarat) egészben tollastól, és 3 hónapra a földbe ássák egy kővel a tetején (ami folyamatosan nyomja ki belőle a levegőt). Mikor a madarak erjedni kezdenek kiássák, lecsavargatják szárnyaikat, lábaikat és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják. Videó csak erősebb gyomrúaknak...
Bírom ezt a hőbörgést, de ha jobban belegondolunk, mi is eszméletlen gusztustalan és morbid dolgokat tudunk megenni:
hurka - megölik a disznót, feldarálják, majd visszatöltik az állatot a saját beleibe. A véres hurka esetében a vérét főzik meg, és az végzi így
méz - rovarok hugya/nyála + virágpor
homár, rákok - sosem értettem, akkor a sáskán és társain miért akadnak ki emberek
tej - a másik örök rejtély számomra. Mégis melyik állat issza meg felnőttkorában ezt az izét, ráadásul egy másik fajét?! (biztos van, mindenesetre nekem gyerekkorom óta taszító étel)
penészes sajtok
stb, stb
hurka - megölik a disznót, feldarálják, majd visszatöltik az állatot a saját beleibe. A véres hurka esetében a vérét főzik meg, és az végzi így
méz - rovarok hugya/nyála + virágpor
homár, rákok - sosem értettem, akkor a sáskán és társain miért akadnak ki emberek
tej - a másik örök rejtély számomra. Mégis melyik állat issza meg felnőttkorában ezt az izét, ráadásul egy másik fajét?! (biztos van, mindenesetre nekem gyerekkorom óta taszító étel)
penészes sajtok
stb, stb