A kiviak egy tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek különleges alkalmakkor (esküvőkön, születésnapokon) szolgálnak fel. Fókabőrbe tesznek néha akár több száz alkát (a sirályhoz hasonló tengeri madarat) egészben tollastól, és 3 hónapra a földbe ássák egy kővel a tetején (ami folyamatosan nyomja ki belőle a levegőt). Mikor a madarak erjedni kezdenek kiássák, lecsavargatják szárnyaikat, lábaikat és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják. Videó csak erősebb gyomrúaknak...
Hozzátenném még az egészséges aludtejet, vert tejet, savót, a szóját kis bacik dolgozzák fel oszt jobb az úgy. Alkoholról nem is beszélve, erjesztett malátalé mmmm :) Kutyák, ragadozók van, hogy elássák a zsákmány húst, s majd csak akkor eszik meg, ha jó színes meg szagos. Tény: könnyebb emésztés. Puhább hús.