A kiviak egy tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek különleges alkalmakkor (esküvőkön, születésnapokon) szolgálnak fel. Fókabőrbe tesznek néha akár több száz alkát (a sirályhoz hasonló tengeri madarat) egészben tollastól, és 3 hónapra a földbe ássák egy kővel a tetején (ami folyamatosan nyomja ki belőle a levegőt). Mikor a madarak erjedni kezdenek kiássák, lecsavargatják szárnyaikat, lábaikat és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják. Videó csak erősebb gyomrúaknak...
A száznapos tojás kínai ételkülönlegesség. Úgy készül, hogy körülbelül három hónapra a földbe ássák a nyers tojásokat (kacsa-, de lehet tyúktojás is). Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előételként tálalják.
A száznapos tojás kínai ételkülönlegesség. Úgy készül, hogy körülbelül három hónapra a földbe ássák a nyers tojásokat (kacsa-, de lehet tyúktojás is). Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előételként tálalják.
http://sincikonyhaja.freeblog.hu/files/100%20napos%20tojás.jpg
fuj :P