A kiviak egy tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek különleges alkalmakkor (esküvőkön, születésnapokon) szolgálnak fel. Fókabőrbe tesznek néha akár több száz alkát (a sirályhoz hasonló tengeri madarat) egészben tollastól, és 3 hónapra a földbe ássák egy kővel a tetején (ami folyamatosan nyomja ki belőle a levegőt). Mikor a madarak erjedni kezdenek kiássák, lecsavargatják szárnyaikat, lábaikat és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják. Videó csak erősebb gyomrúaknak...
Amugy meg annyit mondok, hogy palpusztai sajt. Azt sem szagolgatni kell mert konnyen megundorodsz tole, de kello merteku friss zoldseggel, kenyerrel, hagymaval...stb nagyon izletes tud lenni.
En ezt a madarat is megkostolnam, lehet hogy nem ugy mint a videoban, egyben becuppantva egy egesz veres cafatot, hanem csak pici darabkakat korettel vagy valami.
http://www.youtube.com/watch?v=_5CUW4bXFH8&feature=related
Amugy meg annyit mondok, hogy palpusztai sajt. Azt sem szagolgatni kell mert konnyen megundorodsz tole, de kello merteku friss zoldseggel, kenyerrel, hagymaval...stb nagyon izletes tud lenni.
En ezt a madarat is megkostolnam, lehet hogy nem ugy mint a videoban, egyben becuppantva egy egesz veres cafatot, hanem csak pici darabkakat korettel vagy valami.
A 100 napos tojasban mar nem vagyok biztos.