A felsorolt dolgokkal nekem is bajom van. (Ha ez megnyugtat, én kizárólag kutatási céllal használok transzformációs módszereket, állítok elő GMO-t, nem az élelmiszeripar hasznára.)
Ez viszont tényleg mindannyiunkon múlik, nem csak a kutatókon (ahogy ugye atombombát sem azért csináltak Fermiék, mert kizárólag így lehetett a maghasadást tanulmányozni...). Ha az embereknek nem lenne igényük arra, hogy pl. tél közepén is friss, kemény paradicsomot, megnövelt vitamintartalmú, harsogó színű, tökéletes állagú, végtelenségig elálló gyümölcsöket, mesterségesen allergénmentessé tett terményeket, stb. ehessenek, ráadásul szinte korlátlan mennyiségben, akkor nem lenne a kutatókon sem nyomás ezeknek a problémáknak a megoldására...
Ez viszont tényleg mindannyiunkon múlik, nem csak a kutatókon (ahogy ugye atombombát sem azért csináltak Fermiék, mert kizárólag így lehetett a maghasadást tanulmányozni...). Ha az embereknek nem lenne igényük arra, hogy pl. tél közepén is friss, kemény paradicsomot, megnövelt vitamintartalmú, harsogó színű, tökéletes állagú, végtelenségig elálló gyümölcsöket, mesterségesen allergénmentessé tett terményeket, stb. ehessenek, ráadásul szinte korlátlan mennyiségben, akkor nem lenne a kutatókon sem nyomás ezeknek a problémáknak a megoldására...