Na, ez az oldal is megérdemelne egy postot Cikizzé kategóriában...
Azért nem nyiffantatok még ki, mert nem desztillált vizet isztok, csak szólok, hanem tisztított vízből készült italokat. Ha már teszel bele szörpöt, teát, akkor az nem tiszta víz. Adok én neked valódi, laboratóriumi ioncserélt desztillált vizet, kíváncsi lennék, meddig húznád vele, ha valóban csak azt ihatnád... A tea, stb. meg nem attól finomabb, hogy desztillált vízből csinálod. Ha felforralod a vizet, a klór akkor is elpárolog belőle + csökken a változó keménysége, ezért jobban ki tudnak oldódni az aromát adó vegyületek a tealevelekből (erre már évezredek óta rájöttek, nem újdonság, kemény vízben a szappan sem habzik úgy). - De ehhez nem kell desztillálni a vizet, bőven elég, ha felmelegíted, és lehűtöd.
Azért nem nyiffantatok még ki, mert nem desztillált vizet isztok, csak szólok, hanem tisztított vízből készült italokat. Ha már teszel bele szörpöt, teát, akkor az nem tiszta víz. Adok én neked valódi, laboratóriumi ioncserélt desztillált vizet, kíváncsi lennék, meddig húznád vele, ha valóban csak azt ihatnád... A tea, stb. meg nem attól finomabb, hogy desztillált vízből csinálod. Ha felforralod a vizet, a klór akkor is elpárolog belőle + csökken a változó keménysége, ezért jobban ki tudnak oldódni az aromát adó vegyületek a tealevelekből (erre már évezredek óta rájöttek, nem újdonság, kemény vízben a szappan sem habzik úgy). - De ehhez nem kell desztillálni a vizet, bőven elég, ha felmelegíted, és lehűtöd.