Olyan biztos, hogy mindenhol van, hogy átdátumozzák a lejárt szavatosságú termékeket / "újrahasznosítják" őket. Az is érdekes, hogy ha pl. előre felvágott, folpackba csomagolt sajtot vesz az ember, az 2 nap múlva már penészes, míg ha egész, bontatlan csomagolású gurigát, amit maga vág fel otthon, és csomagol ugyanúgy folpackba, az egy hétig is simán elvan penészedés nélkül (max. kiszárad)... Ugyanez a felvágottakkal.
Alapszabály, hogy mindenből csak gyári csomagolásút szabad venni, helyileg feldarabolt, ledarált, stb., és újracsomagolt cuccot, amin sem az összetevők, sem az eredeti lejárati dátum nem szerepel, nem ajánlott. Eleve egy ilyen nagyáruház higiéniás körülményei között képtelenség garantálni a tisztaságot (elég arra gondolni, hogy hány ember krákog, köhög, turházik (elnézést) egy légtérben azzal a hellyel, ahol pl. a húsokat vagdalják...). A grillről több helyről is lehetett hallani, hogy a lejárt húsok temetője (nem tudom, mennyire városi legenda, de simán el tudom képzelni). Sokszor valószínűleg nem is a gyárakban (ahol a legtöbb helyen már zárt láncú termelés folyik), hanem az eladás során lesz szennyezett, fertőzött, mérgező egy áru.
Péksüteményekkel kapcsolatban nekem az volt a legmegrázóbb élményem, amikor a helyi Reál kisbolt előtt elhaladva reggel azzal szembesültem, hogy a friss kifliket azokban az áttört, lyukacsos műanyag rekeszekben lazán lebasszák a saras, kutyahugyos, hányásos, miegymásos járdára a teherautóról, majd a földön húzva viszik be a boltba... :S
Már ott tartok, hogy komolyabb összegeket hajlandó lennék fizetni olyan kenyérért, húsért, tejtermékért, ami valóban tiszta, nem lejárt hozzávalókból, felesleges adalékanyagok nélkül készült, és megfelelően kezelik az eladásig bezárólag (pl. SOHA nem nyúlnak hozzá kézzel, amitől szintén herótom van, mégis még mindig sok helyen - főleg pékségekben - csinálják).
Alapszabály, hogy mindenből csak gyári csomagolásút szabad venni, helyileg feldarabolt, ledarált, stb., és újracsomagolt cuccot, amin sem az összetevők, sem az eredeti lejárati dátum nem szerepel, nem ajánlott. Eleve egy ilyen nagyáruház higiéniás körülményei között képtelenség garantálni a tisztaságot (elég arra gondolni, hogy hány ember krákog, köhög, turházik (elnézést) egy légtérben azzal a hellyel, ahol pl. a húsokat vagdalják...). A grillről több helyről is lehetett hallani, hogy a lejárt húsok temetője (nem tudom, mennyire városi legenda, de simán el tudom képzelni). Sokszor valószínűleg nem is a gyárakban (ahol a legtöbb helyen már zárt láncú termelés folyik), hanem az eladás során lesz szennyezett, fertőzött, mérgező egy áru.
Péksüteményekkel kapcsolatban nekem az volt a legmegrázóbb élményem, amikor a helyi Reál kisbolt előtt elhaladva reggel azzal szembesültem, hogy a friss kifliket azokban az áttört, lyukacsos műanyag rekeszekben lazán lebasszák a saras, kutyahugyos, hányásos, miegymásos járdára a teherautóról, majd a földön húzva viszik be a boltba... :S
Már ott tartok, hogy komolyabb összegeket hajlandó lennék fizetni olyan kenyérért, húsért, tejtermékért, ami valóban tiszta, nem lejárt hozzávalókból, felesleges adalékanyagok nélkül készült, és megfelelően kezelik az eladásig bezárólag (pl. SOHA nem nyúlnak hozzá kézzel, amitől szintén herótom van, mégis még mindig sok helyen - főleg pékségekben - csinálják).