"Csak érdekességként megjegyezném,
hogy dolgoztam luxus éttermekben és szállodákban.
...lejárt élelmiszer alapanyagokat használták fel újra,
kicsit átcsoportosítva, új köntösbe bújtatva."
"kicsit átcsoportosítva"
Erről az a vicc jut eszembe,
hogyaszongyahogy:
Khón észreveszi, hogy a szokásos csirkeragujának,
más az íze mint szokott lenni.
Gyanú ébred benne és kérdi a séfet,
hogy teljesen kóser húsból készült-e az étel?
A séf bevallja, hogy sajnos nem,
mert van benne disznóhús is.
De mégis - kérdezi Khón - azért a hús legtöbb része, ugye kóser hús?
Sajnos nem - válaszolja a séf
Akkor mennyi? - kérdezi Khón
Fele-fele, u..úgy kb.. - válaszolja a séf
Mi az hogy "kb"?! - kérdezi Khón
Egy csirke - egy disznó.. - válaszolja a séf.
:-)
Ezért "találták ki" etalonnak, a "Venesz féle" szakácskönyvet.
Nagyon érdekes és tanulságos! olvasmány
az érdeklődő/összehasonlító/gondolkodó embernek...!
:-(
"Csak érdekességként megjegyezném,
hogy dolgoztam luxus éttermekben és szállodákban.
...lejárt élelmiszer alapanyagokat használták fel újra,
kicsit átcsoportosítva, új köntösbe bújtatva."
"kicsit átcsoportosítva"
Erről az a vicc jut eszembe,
hogyaszongyahogy:
Khón észreveszi, hogy a szokásos csirkeragujának,
más az íze mint szokott lenni.
Gyanú ébred benne és kérdi a séfet,
hogy teljesen kóser húsból készült-e az étel?
A séf bevallja, hogy sajnos nem,
mert van benne disznóhús is.
De mégis - kérdezi Khón - azért a hús legtöbb része, ugye kóser hús?
Sajnos nem - válaszolja a séf
Akkor mennyi? - kérdezi Khón
Fele-fele, u..úgy kb.. - válaszolja a séf
Mi az hogy "kb"?! - kérdezi Khón
Egy csirke - egy disznó.. - válaszolja a séf.
:-)
Ezért "találták ki" etalonnak, a "Venesz féle" szakácskönyvet.
Nagyon érdekes és tanulságos! olvasmány
az érdeklődő/összehasonlító/gondolkodó embernek...!
:-(