„Az úgynevezett olasz bort már 80 forintért hozzák a borforgalmazóknak, amennyiért szőlőből készült valódi bort nem lehet előállítani! Ha azonban olasz papírjai vannak a bornak, a magyar hatóságok nem bírálhatják felül az úniós ország engedélyét ezért forgalomba kerül bármiből is van.”
„Kis hasznos” rovatában Zsikla Győző megmutatja, hogyan készül a kannás bor.
Soltvadkert ... aranyháromszög .... borhamisítás ... ezek , régen összefüggtek egymással , nem tudom változott-e azóta valami . Hát persze , hogy tele vannak még a pincék , ha a 7 decis palackhoz csak 2 deci valódi bort használnak fel .
Azért legyünk reálisak , ha valaki egy üzletben kapható alacsony árfekvésű alföldi bort megkóstol és egy minőségi területről való drágábbat , lesz különbség a kettő között , tehát nem biztos , hogy a minisztériumnak kellene közbeavatkoznia , hanem tisztességes bolt kellene tölteni a palackokba és nem felvizezett lőrét .... akkor talán kiürülnének a pincék .
Azért legyünk reálisak , ha valaki egy üzletben kapható alacsony árfekvésű alföldi bort megkóstol és egy minőségi területről való drágábbat , lesz különbség a kettő között , tehát nem biztos , hogy a minisztériumnak kellene közbeavatkoznia , hanem tisztességes bolt kellene tölteni a palackokba és nem felvizezett lőrét .... akkor talán kiürülnének a pincék .