Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’?
Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása.
Az a baj, hogy még mindig nem érted. Te elvárod azt, hogy megkapd a minőséget mindenféle felár nélkül. A gond az, hogy az elvárásaid és a valóság a legritkább esetben fognak találkozni. Jól hangzik, hogy a minőségi terméket/szolgáltatást kínáló illető is vigye le az árait, hiszen akkor majd csődbe megy a sok kókler, csak ez sajnos nem így működik. Egyrészt ami olcsó, arról az emberek nem, vagy csak nagyon nehezen hiszik el, hogy jó.
Másrészt pedig az esetek nagy részében - ha hiszed, ha nem - tényleg magasabb költségekkel jár a jobb minőség biztosítása. Vagy szerinted egy minőségi húsból kézzel összeállított húspogácsával, friss zöldségekkel, helyben sütött bucival és adalékanyagok nélkül készülő hambi ugyanannyit ér mint egy big mac a sarki mekiben?
Másrészt pedig az esetek nagy részében - ha hiszed, ha nem - tényleg magasabb költségekkel jár a jobb minőség biztosítása. Vagy szerinted egy minőségi húsból kézzel összeállított húspogácsával, friss zöldségekkel, helyben sütött bucival és adalékanyagok nélkül készülő hambi ugyanannyit ér mint egy big mac a sarki mekiben?