Én kóstoltam már amikor Malajziában voltam. Igaz akkor már csak a belsejét kaptam meg mint üdítő. Érdekes íze volt, leginkább olyasmi mint a mostanában kapható aloe verás italok. Akkor adög melegbe lecsúszott csak az alján lévő trutyit volt nehéz elharapni... Az tény, hogy iszonyat büdös, olyannyira, hogy Kuala Lumpurban a metrón a dohányozni , csókolózni tilos táblák mellett ott az áthúzott durian is: Metrón vinni tilos.
Nem teljesen, mert beleépít egy csomó mindent, amit épp talál. Algát, bogarakat, halakat, ágakat, tollat meg egyéb vackokat és a nyálával tapasztja egybe. De valóban a nyál dominál :) ( Továbbá azt se felejtsük el, hogy ebben ugye "laktak" és a fecskéknél nincs angol wc.... )
Kell egy gasztronómiai véna hozzá, hogy az ember elterelje a gondolatait a leves alapanyagáról.
Nekem már volt szerencsém kipróbálni, de inkább tyúkhúslevesnek írnám le, csak az állaga olyan, mint a még nem teljesen megdermedt kocsonya.
Inkább azért eszik manapság, hogy elmondhassák, hogy ettem ilyet :D
( egyébként gusztustalanul drágán adják... )
Nem, de egy haverom bátyja amikor kiutazott Ausztráliába volt egy átszállása Tokyo-ban és ő vett. Maga a gyümölcs mézédes, de mire megpucolja az ember, valszeg elmegy az étvágya, mert a héjának rohadt hal szaga van...
Az a madaras egy fecskefaj fészkéből készült leveskonzerv, a fecske magát a fészket pusztán a nyálából készíti. Az a tüskés izé egy baromi ízletes ázsiai gyümölcs, annyi a gond vele, hogy az a tüskés héja büdös mint az állat...