Mit is etetnek meg velünk? Milliárdos technológiák, ételreklámok, és manipuláció ahhoz, hogy végül a természetes, olcsó alapanyagokból drága műételeket csináljanak és etessenek meg velünk, aminek sokszor köze sincs a csomagolásokon olvasható névnek.
Nem értem mit nevezel paradoxonnak .... ???? Az a paradoxon , hogy ha egy disznót hatalmas környezeti lábnyom árán megtermelünk akkor meg kell enni az apróbb részeit is nem csak a sonkáját ??? ...mert én erről beszélnék , hogy a kevesebb is elég lenne meg lehet enni a disznó oldalast is meg a lapockáját is nem csak a sonkát meg a karajt sőt a csirke farhátat is és akkor nem kellene ilyen mértékben kizsarolni pl a termőföldjeinket .... egy analógia a halászatból ... nemrég olvastam egy cikket amiből meg lehetett tudni , hogy a tengerből kifogott halak nagy része ( nem tudom a pontos számot ) vagy visszakerül a tengerbe döglötten vagy állati takarmány l lesz belőle és sokkal többet érnénk vele ha az apró halakat is inkább élelmiszerként használlnánk .
Ezt a gondolatot erre a cikkre lefordítva meg lehetne enni a darabhúsokból készült sonkát is nem csak az egész combból készültet .
Amúgy igen ...az a bajom , hogy 15 ember az ellenkező irányba megy mint a józan ész , mert nem azt kellene sulykolni az " átlagfogyasztóba " , hogy nekünk egész sonka kell mert megérdemeljük hanem azt , hogy igen is meg kell enni a darabhusokat meg a kenyér héját is és nem kell eldobni .
Mint vidéki ember és az agráriummal foglalkozó látom , hogy gyerekkorom óta milyen mértékben változik a mezőgazdasági területek minősége domborzata ... magyarul erősödik az erózió és ennek igen de igen komoly aggodalmakat kellene kiváltani minden józan " paraszt " emberben . Ha így folytatjuk akkor 50 éven belül drasztikus lépéseket kell majd megtenni ez ügyben ami lehet hogy fájni fog ellenkező esetben nem lesz mit enni az unokáinknak .
Most van egy " zöldítés " nevezetű program az agráriumban ... ami konkrétan ezt szolgálná amit mondok , de majd kiderül , hogy milyen sikerrel , sajnos nem szankcionál eléggé és sok a kiskapu mint úgy általában.
Hogy értsd , hogy miről beszélek , a most szántóföldként használt területeket váltakozva ki kellene venni a művelésből és pihentetni őket 20 -25 évig vagy más művelésbe fogni ( kaszáló , legelő , gyümölcsös , energianövény ...stb ) lényeg az lenne , hogy békénhagyni a talajt és nem taposni évente 5-6 alkalommal tanknyi méretű erőgépekkel valamint hagyni egy természetes növénytakarót kialakulni rajta , aztán vissza lehet állítani szántónak és így rotációban az összes földet .
csak ugye ebben az esetben már nem biztos , hogy annyi élelmiszert lehetne termelni így az értéktelenebb részeket is meg kellene ennünk ... na ugye ez ellen tiltakozunk . ( az élelmiszeripar a különböző adalékokkal próbálja meg az értéktelenebb részeket olyanná alakítani mit ha ez egy drága dolog lenne )
Szóval ez egy összetett dolog és laikusként nehéz átlátni a teljes képet .
Ezt a gondolatot erre a cikkre lefordítva meg lehetne enni a darabhúsokból készült sonkát is nem csak az egész combból készültet .
Amúgy igen ...az a bajom , hogy 15 ember az ellenkező irányba megy mint a józan ész , mert nem azt kellene sulykolni az " átlagfogyasztóba " , hogy nekünk egész sonka kell mert megérdemeljük hanem azt , hogy igen is meg kell enni a darabhusokat meg a kenyér héját is és nem kell eldobni .
Mint vidéki ember és az agráriummal foglalkozó látom , hogy gyerekkorom óta milyen mértékben változik a mezőgazdasági területek minősége domborzata ... magyarul erősödik az erózió és ennek igen de igen komoly aggodalmakat kellene kiváltani minden józan " paraszt " emberben . Ha így folytatjuk akkor 50 éven belül drasztikus lépéseket kell majd megtenni ez ügyben ami lehet hogy fájni fog ellenkező esetben nem lesz mit enni az unokáinknak .
Most van egy " zöldítés " nevezetű program az agráriumban ... ami konkrétan ezt szolgálná amit mondok , de majd kiderül , hogy milyen sikerrel , sajnos nem szankcionál eléggé és sok a kiskapu mint úgy általában.
Hogy értsd , hogy miről beszélek , a most szántóföldként használt területeket váltakozva ki kellene venni a művelésből és pihentetni őket 20 -25 évig vagy más művelésbe fogni ( kaszáló , legelő , gyümölcsös , energianövény ...stb ) lényeg az lenne , hogy békénhagyni a talajt és nem taposni évente 5-6 alkalommal tanknyi méretű erőgépekkel valamint hagyni egy természetes növénytakarót kialakulni rajta , aztán vissza lehet állítani szántónak és így rotációban az összes földet .
csak ugye ebben az esetben már nem biztos , hogy annyi élelmiszert lehetne termelni így az értéktelenebb részeket is meg kellene ennünk ... na ugye ez ellen tiltakozunk . ( az élelmiszeripar a különböző adalékokkal próbálja meg az értéktelenebb részeket olyanná alakítani mit ha ez egy drága dolog lenne )
Szóval ez egy összetett dolog és laikusként nehéz átlátni a teljes képet .