Mit is etetnek meg velünk? Milliárdos technológiák, ételreklámok, és manipuláció ahhoz, hogy végül a természetes, olcsó alapanyagokból drága műételeket csináljanak és etessenek meg velünk, aminek sokszor köze sincs a csomagolásokon olvasható névnek.
"em azt kellene sulykolni az " átlagfogyasztóba " , hogy nekünk egész sonka kell mert megérdemeljük hanem azt , hogy igen is meg kell enni a darabhusokat meg a kenyér héját is és nem kell eldobni."
- szerintem nem erről szól. Inkább arról, hogy az élelmiszeripar (és a többi is) milyen görénykedéseket csinál, és mind ezt úgy, hogy szemedbe hazudik.
de ezt a poszt szövegében is leírta pálinkásmanus
"Milliárdos technológiák, ételreklámok, és manipuláció ahhoz, hogy végül a természetes, olcsó alapanyagokból drága műételeket csináljanak és etessenek meg velünk, aminek sokszor köze sincs a csomagolásokon olvasható névnek."
szerintem első sorban nem az a baj, hogy a párizsi miből készül és hogyan, hanem az, hogy a procedúra mögött kibaszott nagy titkolódzás van és még nyilvánosságra sem kerül bizonyos okokból. Amúgy feltehetőleg 10ből 6ember leszarja mi van benne és hogyan készül, mert csak az érdekli, hogy finom és olcsó, vagy esetleg csak ezt engedheti meg magának. Viszont, aki tudatosan próbál élni, táplálkozni, stb az általában élni szeretne azon jogával, hogy megtudja miért ad ki pénzt. Legalább is engem nagyon dühít az élelmiszeripar maximalista, titoktartó, jogszabályokat áthágó, vagy csak jogilag kitrükköző, profithajhász üzletpolitikája.
Ez usában még rosszabb, már ott tartunk, hogy a cégek olyan összegekkel támogatják a hivatalokat, hogy jogilag megoldják a megvezető feliratokkal, címkékkel, besorolásokkal való értékesítést. Az organik/bió besorolásba belefér az ugyan úgy permetezett (csak kevésbé vegyszerezik) termék, stb stb stb
- szerintem nem erről szól. Inkább arról, hogy az élelmiszeripar (és a többi is) milyen görénykedéseket csinál, és mind ezt úgy, hogy szemedbe hazudik.
de ezt a poszt szövegében is leírta pálinkásmanus
"Milliárdos technológiák, ételreklámok, és manipuláció ahhoz, hogy végül a természetes, olcsó alapanyagokból drága műételeket csináljanak és etessenek meg velünk, aminek sokszor köze sincs a csomagolásokon olvasható névnek."
szerintem első sorban nem az a baj, hogy a párizsi miből készül és hogyan, hanem az, hogy a procedúra mögött kibaszott nagy titkolódzás van és még nyilvánosságra sem kerül bizonyos okokból. Amúgy feltehetőleg 10ből 6ember leszarja mi van benne és hogyan készül, mert csak az érdekli, hogy finom és olcsó, vagy esetleg csak ezt engedheti meg magának. Viszont, aki tudatosan próbál élni, táplálkozni, stb az általában élni szeretne azon jogával, hogy megtudja miért ad ki pénzt. Legalább is engem nagyon dühít az élelmiszeripar maximalista, titoktartó, jogszabályokat áthágó, vagy csak jogilag kitrükköző, profithajhász üzletpolitikája.
Ez usában még rosszabb, már ott tartunk, hogy a cégek olyan összegekkel támogatják a hivatalokat, hogy jogilag megoldják a megvezető feliratokkal, címkékkel, besorolásokkal való értékesítést. Az organik/bió besorolásba belefér az ugyan úgy permetezett (csak kevésbé vegyszerezik) termék, stb stb stb