Nem szeretnélek idegesíteni, de ilyesmit házilag vágott, állatorvos által nem bevizsgált disznó húsától is kaphatsz, ha az nincs megfelelően hőkezelve.
Üdv a klubban. :) Mondjuk én en bloc így vagyok mindenféle alkohollal, nem csak a sörrel, maximum társaságban szoktam nagy duzzogva leerőltetni egy pohár valamit az illem kedvéért, közben igyekezve nem olyan képet vágni hozzá, mint a gyerekek a fenti videóban. :)
Volt egy cikk róla nem rég, hogy egy csávó sushit evett majd hetek múlva beteg lett. Kiderült, hogy több ezer lárva él a testében, a húsától kezdve, a tüdejéig mindenben. A nyers halban voltak a peték amit megevett és elszaporodtak benne majd szétvándoroltak még a lábujjaiba is. Nagyon durva volt még olvasni is. Valahogy aztán kiirtották belőle őket, de azért ez nekem elég erős ellenérv a nyers hal ellen.
Egykutya. :) Bár aszongyák, hogy az nem megzápult tojás (amibe ugye baktériumok jutottak, és azok bontják le a fehérjéket, azért olyan dögletesen büdös), hanem sterilen alakulnak át benne az összetett molekulák, de kevéssé tudom elképzelni, hogy finom legyen. :S
Egyébként érdekes ez, hogy bizonyos ételeket hogyan fedezhettek fel. :) Ottfelejtettük a sajtot, szalámit az éléskamrában - bummm, így lett a camembert és a téliszalámi. Elcsesztük a borkészítést - íme a pezsgő. Megbuggyant a tej - semmi gond, ez kérlek joghurt, kefír, aludt tej. Fura lett a télire eltett uborka, káposzta - nem baj, savanyún is megesszük. Nincs élelem, mert háború / pestisjárvány van - terítéken a csiga és a tenger gyümölcsei. :D A 100 napos tojás esete mögött is hasonló történetet alítok meglapulni. ;)
Nagyon jó a sushi. Ahogy nekünk egy sushi séf mondta az első kóstoláskor: elsőre izgalmas, másodjára beleszeretsz, harmadjára függővé válsz. És tényleg. :D (Mondjuk az hozzátartozik, hogy én egyébként is nagyon szeretem a halat.)
1000 éves tojás? Hááát...majd ha kivégzésre ítélnek. :D (Nem is kell méreginjekció, azt pl. simán csinálhatják az 1000 éves tojással. - Megérzem a szagát, és kész. :D)
Én mondjuk nagyon szeretem pl. a sushit is, de az is épp az egyszerűségében jó. Amikor már kifordítják, befordítják, mindenfélével kutyulják, akkor nem. A mediterrán konyha is attól marha jó, hogy viszonylag egyszerű, kevés számú, de minőségi alapanyagból hoznak össze zseniális ételeket.
Az egyszerű, de jó minőségű kajákat szeretem. :) Amiket egyébként sokszor nem könnyebb jól megcsinálni, mintha összerak valaki egy rozmárvajon párolt articsókabimbóval és szarvasgombával töltött fürjet agávészirupos jamszgyökérágyon, és azt mondja, hogy ne húzd a szád, ez direkt ilyen ízű. ;)
Öhhh...lehet tartózkodni? Biztos nagyon gourmand meg minden, de nem szeretem az ilyen merész íztársításokat. Mondjuk chilis sáskát már ettem, de azt se öntötték le csokival...
Apropó: A sáska az új csirke, tudtátok? :D (Hogyan csináljunk hányós postot egy édességes postból...)
Miért köveznénk meg? O.o Nem kötelező szeretni a sört, mindenki egye, igya azt, ami ízlik neki. :)
Sokáig én sem szerettem a sört, de mostanában megkedveltem, ami biztos, hogy az ízpreferencia megváltozásával áll kapcsolatban, mert csokiból is a keserűbbet szeretem már.
Csatlakozom Gombóc Artúrhoz. Szeretem a "mindenféle csokoládét". Kivéve a gyümölcsöseket (legjobban utálom az eperízűt). Brrr!
Cortez és zsoldosai csodálkoztak, hogy a régi mexikóiak (aztékok) kakaó babot használtak fizető eszközként.
Na most lehet megköveztek de én 35 éves férfi létemre utálom a sört. Mindig is utáltam. Max ezeket a gyümölcsös söröket bírom magamba erőltetni, de az se esik jól. Az ízétől még a hátam is borsózik, aztán a gyomrom is liftezik. Nagyon irritálja az ízlelőbimbóm mindenféle sör :)
Ez biztos, hogy a korral jár (pláne, ha valaki már betöltötte a 100. évét... :P :D). Régebben borzasztó édesszájú voltam én is, most meg már kifejezetten utálom a gejl dolgokat, ellenben megszerettem a sört és az étcsokit. :) Vénülünk, na. :D (Illetve nemesedünk, nemesedünk... :D)
Borkérdésben szerintem se változik az ember. Én egyszerűen azért nem szeretem a száraz bort, mert savanykás. Ez sose fog megváltozni, akármennyire azt mondják a szakértők, hogy a száraz bor az igazi. Bár nem vagyok etalon, mert amúgy is bármilyen borba képes vagyok kólát önteni. Így kár is belém a jó bor.
A borból viszont csak az édeset-félédeset, a szárazat nem bírom meginni. Úgyhogy megcáfolom, hogy a korral változik az ember bor-ízlése is :) A csokit már 10 évesen is szerettem és most is, abban nincs változás :)
Nekem mindegy :)
Én szeretem a mindenféle csokoládét!
Hogy milyet?
"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon."
amúgy egyetértek, bár nem vagyok egy gourmand semmiből (bor/sajt/csoki sőt a bort minden formájában nem szeretem), de valóban egy jó étcsoki csodát tud művelni az ember szájában.
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem a kib@szott szétcukrozott-tejezett csokikra kellene őket rászoktatni, hanem mint régen, ritkán kellene nekik csokit adni, és akkor is csak minőségi étcsokoládét. Akkor a tejcsokikra reagálnának ugyanígy, és az ízlelőbimbóik sem egy igénytelen, tucat irányba fejlődnének!
Én pl. a 99%-os étcsokit szeretem a legjobban. Abban van anyag! egy kockán el lehet lenni 5-6 percig! Részben az olvadás ideje alatt, részben az utóízek miatt. Na persze itt jön be a képbe az is, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy hogyan KELL az étcsokoládét fogyasztani!...
Mondjuk a vörös száraz borokból van pár, amit kedvelek. Fehér szárazból viszont bármilyen drágát, minőségit próbáltam, nem igazán jött be. Persze megiszom, azért nem veszik kárba. :D
Amennyire utáltam gyerekkoromban az étcsokit (igaz nem is voltak ilyen minőségűek, mint amikhez manapság hozzá lehet jutni), annyira fordult most a kocka, és most az étcsokit imádom, a tejcsokit meg nem.
Állítólag ez korral is jár. Mint az édes-száraz bornál, de ott még nem fordult, a száraz borokat még mindig nem sikerült megszeretnem, bezzeg egy jó jégbor... :)
Ízlések és pofonok. Mondjuk én gyerekként is szerettem az étcsokoládét, nem csak a tejcsokit toltam anno magamba.
Ma is szívesen fogyasztom, de első kézből tudom, hogy 1 tábla 80%-os egy ültő helyben való elfogyasztása kellemetlen mellékhatásokkal rendelkezik. Nem számít mennyi folyadékot igyekszik bevinni az ember mellette...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Trichina