"ebédre hizott patkány vagy már annyira nagy lány hogy ne legyél annyira finnyás majd lenyeled azt is ha nincs más" ha igy haladunk néhány év múlva nekünk is ez lesz a vasárnapi ebédünk....
Faterom egyik munkatársa hozott egyszer kolbászt az egyik kollégáknak. Az ürge meg is ette, nagyon finomnak találta. Kérdezte, hogy milyen hús ez? Nutria jött a válasz. Balra el, broáfka, pedig két perce még finom volt. Lehet, hogy ez is fincsi.
elhiszem hogy akkora patkányt talált a macskád, de akkor az valami nagy böszme kan macska nem? mert egy olyat kifektetni nem kis dolog.. régebben volt kuvasz-farkaskutya keverékünk volt hogy 5perc alatt kifektetett 20-at élvezte hogy marcangolta a dögöket! és ami itt a képen van az böszme nagy!!!
Ha hiszed, ha nem, ezeknél nem sokkal kisebbek vannak nálunk is. Egy kb. 25 cm-es testhosszal rendelkezőt végzett ki a napokban valamelyik macskánk. És nem ez volt az első... :)
A magyar gyomor is ismeri ezt, ill. helyesbítek a magyar roma gyomor az ürgehusit. Mert, hogy nem egyszer mutatták már, hogy biza megeszik az ürgéket. én is megenném, ha nem lenne más.
Viszont nem értem mit kell ezen úgy kiakadni. A patkányhús is nagyon hasonló szövetekből épül fel mint a legtöbb emléős húsa. Ha nem roston sütnék a patkányt, hanem szeletelve vagy ragut csinálnának, akkor valószínűleg észre sem vennétek, hogy milyen húst esztek. A tengeri polip, tinthal, kagyló meg egyebek semmivel sem gusztososabbak, mégis nagyon finomak.
Náluk kevés a marha meg a sertés, azt eszik ami van.
Na, indulhat a mélyenszántó vita többezer éves kultúrákról, hagyományokról, szokásokról, azok tiszteletben tartásáról és elítéléséről.... :D
Kezdeném mindjárt én, egy vitaindító mondattal:
Szegény patkányok! :)