REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Fantastic Mr Fox

Róka úr rendszeresen dézsmája a közelben élő három utálatos, de jómódú gazda, Boggis, Bunce és Bean állatait. Minden este tűnnek el tyúkok, kacsák, pulykák, mígnem a három ember hadat nem üzen Róka úr ellen. Elhatározzák, hogy elkapják a ravaszdit, így puskákkal felfegyverkezve letelepszenek a rókalyuk köré, hogy lepuffantsák, kiéheztessék vagy kiássák őt. Három nap éhezés után Róka úr egy fantasztikus tervvel áll elő, hogyan védje meg családját gonosz emberektől.
Wes Anderson a most már igen ritka, hagyományos stop-motion technológiával alkotott animációs filmet, a sötét, gonoszkodó és közel sem szokványos gyermektörténetek kiváló szerzőjének, Roald Dahlnak művéből készítette. A filmet először a brit közönség láthatja, ugyanis ez az alkotás kapta a lehetőséget, hogy megnyissa a 2009-es Londoni Filmfesztivált (2009. október 14-29.).

Magyar kritika a könyvről itt.

Imdb | Roald Dahl wiki
737 1 0 Film Izé
Összefoglaló a  finnországban már hagyományosan évente megrendezésre kerülő "Fogd a nőt és fuss!" akadályversenyről. :)

(Az előző évi is fent volt már itt a Sport Izén, de sajnos leszedték a videót. :S)
295 0 1 Sport Izé
Csolt: A Discovery-n szokott menni egy 5 perces videócska, ahogy egy fiatal pár mutatja be ezt a verenyt. [...]
The Princess and the Frog

Évekkel ezelőtt a Disney stúdió mondogatta bőszen, hogy ezentúl ne nagyon számítsunk tőlük hagyományos, azaz a kézzel rajzolt animációs filmekre. Az utolsó ilyen alkotásuk A legelő hősei volt, amire 110 millió dollárt költöttek és hazájában csak 50 millió kapart össze. Valaki azonban úgy gondolta ott a cégnél jó lenne még egy hasonló mű (talán a nosztalgia hatására?) és hozzá is fogtak a The Princess and The Frog-hoz. A történet a közismert "herceg békává változik és meg kell csókolni, hogy visszanyerje alakját" sztorit dolgozza fel kissé másképpen.

ImdbElőzetes1 | Előzetes2
619 4 0 Film Izé
Máté Péter - Most élsz című sikerdala (na de nem ám hagyományosan...!)
729 5 0 Zene Izé
Hatalmas drukkere vagy valamelyik csapatnak vagy sportolónak?

Unod már a hagyományos transzparenseket?

Akkor eljött a te időd. Készíts magadnak LEDes világítós táblát kedvenced nevével. :)
312 0 1 Sport Izé
Menyet: :D
Oasis - Shock of the lightning

Az október 7-én megjelenő album címe Dig Out Your Soul lesz, és Noel Gallagher gitáros nagyon más típusú zenét ígért rá, mint amit az angolok kedvenc együttesétől eddig megszokhattunk. „Groove-os zenét akartam írni, és nem olyan dalokat, amik a hagyományos formákat követik, refrénekkel, verzékkel és középrésszel” - mondta Noel, aki „hipnotikus, húzós” hangzást kívánt elérni.
345 0 0 Zene Izé
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a szurikáta.

A szurikáta vagy négyujjú manguszta (Suricata suricatta) a mongúzfélék (régebbi, hagyományos besorolás szerint a cibetmacskafélék) családjába tartozó ragadozó. Testhossza 30 cm, ehhez jön még a 20-24 cm-es farok. Tömege akár az 1 kilogrammot is elérheti. Szőrzete általában barnásszürke, néhol vörösesbarna, a hasoldalon pedig világosszürke. A farok vége feketés-sötétbarna színű. A szurikáta elnevezés a szuahéli nyelvből származik, jelentése ’szirti macska’.

Szurikáták a Pécsi Állatkertben

Kisfilmecske

Tiszta házőrző kutya fílingje van :)

Szurikáta kis identitás zavarral
2032 2 11 Izé
bungle: Ez is cibetmacskaféle? :D www.funpic.hu/hu/kategoriak/allat-sag-ok/49659_kep?mode=latest&position=0 [...]
bungle: Vörös lámpás negyed a szurikáta körzetben www.funpic.hu/hu/kategoriak/allat-sag-ok/43692_voros [...]
bungle: Charlie, a bébi szurikáta: http://www.youtube.com/watch?v=SshwxaZ_r8U
Mind a 11 komment
Energiatakarékos pici PC a Cherrypal-tó A Cherrypal, aki tulajdonképpen egy egyelőre ismeretlen gyártó, új megoldással jelentkezik a piacon. A vállalat egy kisméretű komplett PC-t mutatott be, amely alapjáraton mindössze 2W-os fogyasztás mellett üzemel, ára pedig rendkívül kedvező, összesen 250 dollárt kell érte letennünk az asztalra.

A kis számítógép elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy internetezni tudjunk vele, a készülékben egy 400 MHz-es órajelen üzemelő, hárommagos Freescale MPC5121e mobileGT egység található, amely eddig főként autós navigációs rendszerekben volt megtalálható, teljesítménye nem összehasonlítható az Intel és az AMD processzoraival. A rendszer 256 MB DDR2-es memóriával, valamint  4 GB NAND flash memóriával van ellátva, ez utóbbi ad helyet az operációsrendszernek, amely jelen esetben egy Debian alapú linux rendszer. A webböngésző szerepét a FireFox tölti be, amely az összes bővítmény és Linux média plugin kezelésére képes. A kis szerkezet beépített 802.11 b/g  WiFi adapterrel, két darab USB porttal és egy ethernet porttal van ellátva, de ezeken kívül egy VGA kimenetet, valamint egy sztereó hangkimenetet is találunk rajta. A Cloud Computer névre hallgató rendszer az átlagfelhasználók számára gyengének bizonyulhat, de a maga kategóriájában elég ütőképes, és ami a lényeg: rendkívül keveset fogyaszt. A pici PC-vel internetes videókat, flash animációkat, illetve különböző weboldalakat nézegethetünk, de akár irodai munkára is alkalmas a készülék.

A Cherrypal kis gépe nem csak egy egyszerű, alacsony fogyasztással üzemelő PC, annál bizony sokkal több. A gyártó a kis készülékhez kevés adattároló kapacitást biztosít ugyan, de cserébe 50 GB-os ingyenes internetes tárhelyet ad minden egyes vásárlónak. Az információk szerint ez a tárhely a jövőben bővülni fog. A Cherrypal megoldása rendkívül biztonságos, ugyanis a Cloud rendszer szoftveres és hardveres adattitkosítással éri el az internetet.

A rendszer az alacsony fogyasztás mellett 80%-kal kevesebb alkatrészből épül fel, mint egy átlagos PC, így környezetkímélőnek mondható, viszont a készülék háza hagyományos műanyagból készül, ami ugyanolyan veszélyes a környezetre, mint a többi PC borítása. A kis készülék mégis különleges, ugyanis gyártója szerint elég jó minőségű ahhoz, hogy akár 10 éven keresztül is hibátlanul tudjon működni, ám a felhasználók nagy része ennyi ideig nem tart meg egy gépet, többnyire 2-3 évente cseréli konfigurációját. A gyártó erre is kitalált egy környezetkímélő és mellesleg ötletes megoldást: a vállalat a megunt készülékeket visszavásárolja, majd a fejlődő országokban újra értékesíti, így a kis gépek valóban hosszú ideig lehetnek majd használatban.
916 0 3 Tech Izé
rivaul: Igen ez csak egy kis pc nem noti... Szal ehez +bill egér monitor stb :)
wowbagger: ööö...ez egy pc sztem.számítógép.nem notebook vagy tablet pc. nincs képernyőő.azt vegyé
gvereb1: mekkorka a képernyője?
SD-kártya CD-stílusban, 100 év élettartammal
A "CD-stílus" ez esetben annyit tesz, hogy "egyszer írható". Bemutatta ugyanis a SanDisk a "WORM"(=féreg), úgy is mint "Write Once, Read Many" (=írd egyszer, olvasd sokszor) névre hallgató új, professzionális használatra szánt SD kártyáját, amelynek különlegessége egyrészt a már említett egyszer írhatóság, másrészt pedig a címben is számszerűsített hosszú élettartam.

Állítják, hogy az ily módon a kártyára egyszer felvitt anyagok "lényegében lepecsételtetnek", így "semmiféle fizikai lehetőség nincs a fájlok módosítására vagy törlésére". Ami pedig a használati lehetőségeket illeti, igen komoly példákat hoztak fel: rendőrségi-bírósági bizonyíték- vagy tanúvallomások, orvosi feljegyzések vagy elektronikus úton leadott szavazatok tárolását - annál is inkább, hogy a kártyák így egyben le is válthatnák a hagyományos (elsősorban analóg, szalag-alapú) tárolóeszközöket, tekintélyes fizikai helyet is felszabadítva az érintett hivatalok archívumaiban.

Említették azt is, hogy digitális kamerák és hangrögzítők, pénztárgépek, orvosi felszerelések és számos további eszköz gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy minél több készüléket elláthassanak a WORM-kártyák használatához szükséges firmware-el.

Christopher Moore, a cég OEM memóriakártya-marketingese kiemelte azt is, hogy a digitális média előretörése oda vezetett, hogy az analóg médiára továbbra is nagy mértékben támaszkodó szervezetek (mint például a fentebb említettek) egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, így az ő megoldásuk annál is inkább hasznosabb lehet. Ezt kezdetben meglepően kicsi, 128MB-os méretben szállítják majd, árakat viszont még nem közöltek.
893 0 3 Tech Izé
rivaul: Így van :)
Thaddeus: Valszeg szöveges dokumentumokat fognak tárolni, arra pedig - úgy gondolom - egyelőre elég ennyi [...]
Dawe: 128MB nem sok mindenre elég
Meng Fandi designer fejéből már sok érdekes dolog pattant ki, de ez talán az egyik legütősebb. Aki már unja a hagyományos ébresztőóra hangját és reggel szereti a sokkterápiát elkerülni, annak jól jöhet ez a kis kütyü.
A gyűrű lényege, hogy a beállitott időpontban elkezd szépen fokozatosan vibrálni, ezzel felkelti a pácienst anélkül, hogy szívinfarktust kapna...

(GADGETGUY, remek a helyesírásod, de itt legalább kijavítottuk: jühet=jöhet,  gyűrü=gyűrű, szivinfarktus=szívinfarktus, vesszők, stb.)
982 0 7 Tech Izé
AVIREX: kitérdekel,mennyi hibád van,én is szoktam angolul dumálni poolozás közben,és nem mindig haszn [...]
bungle: Igény, vazz.
CRaPtRaSH: azért,mert ha megnézel egy netes cikket,ott is figyelnek rá,hogy ne legyen helyesírási hiba... [...]
Mind a 7 komment
Dir En Grey - Schwein No Isu

A Dir en grey a japán visual együttesek sorába tartozik, és mint olyan, eléggé behatározhatatlan stílusú zenét játszik. Teljesen normális indies együttesként kezdték a '90es években. Első albumuk, a Gauze már hatalmas sikereket ért el keverve a hagyományos visual stílust igen zúzós zenékkel. És itt mutatkozott meg legjobban az énekes, Kyo mindenre képes hangja: sivalkodás, mániákus nevetés és egyéb hangok kiadásával kultusszá vált személye a rajongók közt. Első hallásra Marilyn Manson, Slipknot és a Murderdolls hangzásvilágába sorolhatók, melyek biztosan hatottak rájuk, de ők többek ennél. Valahogy sajátosan sokkolják a közönséget, a felsoroltaknál sokkal színvonalasabban. Dalaik és Kyo dalszövegei depressziósak, sokkolóak és nagyon perverzek, de helyenként igen líraiak, szóval nem igen egyoldalúak. Kinézetükben is nagyon alkalmazkodnak az aktuális dal stílusához, így itt is sok arcot mutatnak.
355 0 4 Zene Izé
Ganja Master: jó az csak szar... : DXD
Balázs: nem rút, csak titokzatos xD de am az énekes itt is nagy isten mint a NIN be csak a NIN meg szar xD [...]
Ganja Master: szal aztmondod ez ilyen progresszív japán karatéjozós depimetál? és még úgy is néznek ki? : [...]
Mind a 4 komment
A tokiói Axle járműve, az EV-X7 hibrid elektro-, ill. permanens mágneses motorral robog és hétszer gazdaságosabb a hagyományos meghajtású motoroknál. Otthon hat órán keresztül tölthető, egy töltéssel 180 kilométert képes menni, akár 150 km/h csúcssebességgel.

1683 0 5 Autó Izé
Lee88: KIRÁLY!! ha nem lennék csóró vennék egyet :D tényleg
M.agnus: Elegánsabb, értelmesebb és szebb (és mindenekelőtt megvalósítható) megoldás más fiatal ter [...]
Anti tokio hotel hungary: Végre felvették a kesztyüt az Olajmágnások ellen és persze Amerika ellen!! ÉLJENEK EZEK A BÁ [...]
Mind a 5 komment
A tokiói Axle járműve, az EV-X7 hibrid elektro-, ill. permanens mágneses motorral robog és hétszer gazdaságosabb a hagyományos meghajtású motoroknál. Otthon hat órán keresztül tölthető, egy töltéssel 180 kilométert képes menni, akár 150 km/h csúcssebességgel.

1863 4 5 Izé
Lee88: KIRÁLY!! ha nem lennék csóró vennék egyet :D tényleg
M.agnus: Elegánsabb, értelmesebb és szebb (és mindenekelőtt megvalósítható) megoldás más fiatal ter [...]
Anti tokio hotel hungary: Végre felvették a kesztyüt az Olajmágnások ellen és persze Amerika ellen!! ÉLJENEK EZEK A BÁ [...]
Mind a 5 komment
Kézi mobiltöltő. mindössze 3500Ftért.
Én azért maradok a hagyományosnál ;]
915 0 3 Tech Izé
CRaPtRaSH: akkor gondolom,nem használod túl gyakran :D amúgy nekem elsőre egy ceruzahegyező jutott eszembe [...]
Savanya: drága,én 800-ért vettem ugyaniet.Ez maximum arra jó hogyha teljesen lemerülsz, bedugod és 1 h [...]
CRaPtRaSH: bár mekkora jo olyan helyen,ahol nincs konnektor,és nemtudod hova bedugni :] meghát ugye amikor a [...]
A kétfejű lány(ok)
Mielőtt hülyeségeket kezdenénk beszélni... igen, ők egy sziámi ikerpár, ám az ő esetkükben nem a hagyományos értelemben vett "összenövésről" van szó, egészen egyszerűen két központi idegrendszer fejlődött ki egy testben. Ettől függetlenül ők két külön személy: eltérő belső vonásokkal és önálló személyiséggel.
14100 2 156 Izé
TheAmazingPutMan: Vupsz elfelejtettem ezt beleírni :$ Szóval itt bungle képén is látszik, hogy a bal fej "rosszul [...]
TheAmazingPutMan: Vannak olyan bizonyítások, hogy a jobb oldali irányítja az egész testet a bal fej nyak feletti [...]
bungle: http://i.imgur.com/TP6WMSu.jpg
Mind a 156 komment
Az OLPC (One Laptop Per Child) alapítója, Nicholas Negroponte bemutatta a következő XO laptop koncepcióját, ami egyszerűen fantasztikus! Kb. fele akkora mint az XO 1.0, mérete egy átlagos könyvé lenne, így sokkal könnyebb az iskolába vinniük a gyerekeknek. Nincs hagyományos billentyűzete és touchpad-je sem. Van viszont két érintőképernyője, ezek helyettesítik az egeret és a szövegbevitel hagyományos módját. A főképp fejlődő országoknak szánt noteszgép tervezett árát 75 dollárban jelölték meg.

1334 0 3 Tech Izé
xD: Persze, a haszon a fontos, amit a szándék mögé bujtatnak :D
wowbagger: ez a 75 dollár is olyan lesz mint a 100dolcsis laptop...mire kijön,addigra legalább 200-250 dolcs [...]
MonTom: Miért vinne a gyerek az iskolába laptopot?
A hagyományos zongora ideje lejárt! (nem)
504 0 0 Tech Izé
Ha már unnád a hagyományos késed... csak 29.95$. Mutasd meg, ki a Jedi a konyhában! :)
7816 2 21 Izé
wiltz: azoknak a hülyéknek jó lesz akik kést használnak fogpiszkálónak
Dawe: mér ne lehetne igazi? lehet ha megnyomja a gombot akkor kijön a penge amiben van egy vékony neon
csirek: igazad van, én hitetlen hülye, most egy korszak végetért azzal hogy kijelentettem ez nem igazi : [...]
Mind a 21 komment
A modern technika és a hagyományos orvostudomány ötvözése, egy digitális képkeretbe. amivel az alap életfunkciókat követhetjük.
782 0 0 Tech Izé
Volt itt nemrég egy post ami a Gelaskin nevü Ipod védő fóliát mutatja be. A postban jeleztem is, hogy a közeljövőben hozzám is meg fog érkezni egy. Ez meg is történt, fel is raktam az Ipodra, de valahogy elmaradt a post róla.  Egészen eddig. Viszont most már véleményt is tudok alkotni róla, miszerint nagyon jó és hasznos találmány ez .
A felhelyezés kicsit macerás, ugyanis miliméter pontosan kell illeszteni a fóliákat (ami amúgy 3M gyértmány) a tökéletes hatás miatt, viszont nem hagyományos matricaként funkcionál, ezért ha elrontjuk újrakezdhetjük a műveletet.
Az egyedüli dolog, ami hiányzik belőle az a kijelzőt védő átlátszó réteg, mert a gépet ugyan remekül védi, de a kiejlző ugyanúgy ki van téve a karcolódásnak.
Mindezektől függetlenül úgy érzem, hogy megérte a postaköltséggel együtt 20 dollárt.

Az "install" teljes folyamata itt tekinthető  meg.
571 0 0 Tech Izé
"A HD DVD, Blu-ray, DVD és CD korongokkal is boldoguló optikai meghajtó gyakorlatilag nem más, mint egy külső házba csomagolt "hagyományos" olvasóegység, amely verziótól függően eSATA vagy eSATA és USB 2.0 csatlakozáson keresztül létesít fizikai kapcsolatot a számítógéppel."
399 1 2 Tech Izé
rezlavor: http://www.addonics.com/products/external_cd/mobilehd_dvd_rrw.asp aluminium a lelkem
kisduck: jól látom hogy ez a külsö ház egy sima hullám apír?
Néhány "nem igazán hagyományos" karácsonyfa ill. díszítésük...
7141 7 17 Izé
bandee1219: bandee1219 küldte: http://www.darkroastedblend.com/2007/12/tis-season-to-be-jolly.html :)
bungle: funhight küldte: http://funsafari.blogspot.com/2007/12/unusual-xmas-trees.html
bungle: Unregistered küldte: http://www.youtube.com/watch?v=jp8jIPaX9BM
Mind a 17 komment
A Philips napokban bemutatott orvosi képalkotó eljárása jó eséllyel indul a diagnosztikai képalkotás átalakulásának úttörője címért. Az 1/3 másodpercenként leadott impulzusokból a szerkezet kevesebb mint egy perc alatt képes egy teljes 360 fokos röntgenképet készíteni az emberi testről, a hagyományos eszközökhöz képest kevesebb mint 80%os sugárterheléssel.
1203 0 0 Tech Izé
A New Yorki Rockefeller Center előtt minden évben felállított karácsonyfa idén egy észre nem vehető, de jelentős változáson esik keresztül. Az eddigi hagyományos világítást idén teljes egészében LED alapúra cserélik, amivel az eddigi 3,510 kilowatt/óra napi energiaigényt  1,297re csökkentették.       
546 3 0 Tech Izé
A dekantálás a tiszta bor leszívása az üledékről.  A borban lévő zavarosságok megszüntetésének leghatékonyabb módja. Ez a hagyományos eszközökkel, normális esetben több órás feladat, ezzel az eszközzel  viszont perceken belül megoldható a frissen bontott üveg levegőztetése.
802 2 0 Tech Izé