REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Schizoid - A csend elaltat
A formáció 1999. októberében alakult, és egy évre rá már meg is jelent első nagylemezük, “Ösztön” címmel. Ez igen komoly teljesítmény egy rockzenekar esetében, de nézzük hogy tudtak eljutni idáig a fiúk. Lemezszerződéshez a jelenlegi kiadójuk által meghirdetett, tehetségkutató versenyen elért első helyezés nyereményeként jutottak. A Schizoid komoly lehetőséget kapott, amikor a Beatrice előzenekaraként léphetett színpadra, ami nem lehet véletlen, hiszen Laczik Ferencet láthatjuk a basszus szekcióban, aki egyben a Beatrice oszlopos tagja is. Az album egy rendkívül kísérletező, stílusilag nehezen behatárolható, ötletesen hangszerelt lemez. Alap profiljuk a rock, az is a keményebb fajtából. A számok fülbemászó refrénjei a stílustól idegenkedőknek is kellemes élményt nyújthatnak. Hallunk itt fúvósokat, női vokált, gépi hangszereket, effekteket. A szerzemények többsége kemény, gitár alapokra épül, de helyet kaptak lazább rap betétek ugyanúgy, mint hardcore-os, metalos hörgések, alternatív elemek, vagy olykor Ákost idéző, dallamos gondolatok. A lemez szövegvilága jól illeszkedik a zenéhez, és elsősorban nem nevezhetjük primitívnek, a mondanivalót költői mélységekbe helyezik, ami sokat elárul a csapat hozzáállásáról, komolyságáról. Első hallgatásra kétkedve fogadhatjuk a lemezt, ami a stílusok illesztésének kisebb összeforratlanságából adódhat, de ugyanakkor fellelhető a csapat egyedi hangzása is, amely ha az évek során kiforrottabbá, profibbá válik, akkor következő lemezükkel akár egy szélesebb közönség érdeklődését is kiválthatják. A Schizoid bemutatkozó lemeze mindenképp egy üde színfolt a magyar piacon. Ajánlott mindenkinek aki szereti a dallamos zenét, és nem zárkózik el a rockosabb megpróbáltatásoktól sem.
467 0 1 Zene Izé
fadam: egész jó, tetszik a dob a zenéjükben
Clubber (Laurent Wolf) - Gallion

Figyelsz? Figyejjé' figyelsz?! Mert ez nem a No stress hangzásvilága...
954 2 0 Zene Izé
Oasis - Shock of the lightning

Az október 7-én megjelenő album címe Dig Out Your Soul lesz, és Noel Gallagher gitáros nagyon más típusú zenét ígért rá, mint amit az angolok kedvenc együttesétől eddig megszokhattunk. „Groove-os zenét akartam írni, és nem olyan dalokat, amik a hagyományos formákat követik, refrénekkel, verzékkel és középrésszel” - mondta Noel, aki „hipnotikus, húzós” hangzást kívánt elérni.
344 0 0 Zene Izé
A Soulwave 2007 januárjában alakult. Újfajta hangzásvilágú zenét kezdtek el építeni, így jött létre az első Magyarországon ismert post-grunge zenekar. Pár hónappal az alakulás után a zenekar megjelentette a bemutatkozó kislemezét a négy számot tartalmazó Butterflies EP-t. Ez az album nem várt sikereket hozott mind a szakemberek, mind a hallgatóság köreiben.
473 0 0 Zene Izé
Living In The Past

Az egyetemes rocktörténet egyik legeredetibb hangzású, és egyik legismertebb zenekara újra hazánkban koncertezik. Az együttes idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Ezen alkalomból lépnek fel ismét nálunk. A koncerteken válogatást hallhatunk a 40 év legszebb és legsikeresebb dalaiból. Naná, hogy van wiki cikk is! :)
264 0 0 Zene Izé
Napra - Bánat, bánat

A világzenét játszó Napra zenekar 2004. őszén alakult Budapesten. Dalaik közös kiindulópontja a Kárpát-medence népzenéje, amelyet azonban nem autentikus formában adnak elő, hanem a mai kulturális környezetbe ágyazva, újszerű hangzásra törekszenek. Ehhez persze szükséges, hogy a tagok széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek és otthonosan mozogjanak a térség zenei világában, valamint annak jellegzetes stíluselemeit könnyedén tudják alkalmazni bármilyen zenei szituációban. A zenekar tagjai korábban a világ- és népzenei színpadokról jól ismert és sikerrel szerepelt együttesekben játszottak. Kiemelkedő hangszeres tudásuk, virtuozitásuk, lendületes előadásmódjuk teszi zenéjüket sajátos erejűvé. Az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítése, az elektronikus hangszerek - dob, basszusgitár, gitár - a népiekkel: hegedűvel, brácsával, cimbalommal, tangóharmonikával együtt megszólaltatva eredményezi a Naprára jellemző egyedi hangvételt. 2007 szeptember 29-én jelent meg első nagylemezük "Jaj, a világ!" címmel, két világhírű londoni producer Ben Mandelson és Rob Keyloch rendezésében a FolkEuróba Kiadó gondozásában.
622 0 0 Zene Izé
Earth Crisis - Nemesis

Amitől ma sokan megcsömörlöttek, és fanyalognak rá, egykoron unikum volt. A hardcore és a metal ötvözése egykoron olyan bandák szekerét lódította meg a 90-es évek elején, mint például a Biohazard, és az Earth Crisis. Súlyos, arcba mászó hangzás, földbedöngölő középtempós ütemek és a frontember gyűlölettől fröcsögő ordibálása.
275 0 0 Zene Izé
Az élő drum and bass nagyjai! Ők nem lemezjátszóval, hanem kézzel-lábbal zenélnek!

A gépies hangzást többnyire mellőzik, a játékuk tele van brutális break-ekkel, élvezik.....

Johnny Rabb

Jungle Drummer

KJ Sawka

Jojo Mayer

Jojo Mayer and Nerve (2:13)
560 2 2 Zene Izé
MStipee: Eeezigen kultúra az van. Ne mellesleg a drumnbass közel egykorú a mai ún. rockzenével. Mikor a [...]
Balázs: egyik gyerek aszondja a táborba nekem "csináljunk d'n'b party-t".....elküldtem a kurva anyjába:D [...]
A The Roots (más néven: The Legendary Roots Crew, The Fifth Dynasty, The Square Roots vagy The Foundation) egy nagy hatású, Grammy-díjas hiphop csapat Philadelphiából. Ismertek zenéjük dzsesszes hangzásáról és hangszeres fellépéseikről. A Roots a  kritikától egyöntetű elismerést kapott, valamint jelentős hatással volt és van az R&B és hiphop világára.

Könnyed, nosztalgikus "zenécske".
414 1 0 Zene Izé
Asian Dub Foundation - Burning Fence
Az Asian Dub Foundation egyedi hangzását a kemény ragga-jungle ritmus, az indo-dub basszus, és néhány - szüleik gyűjteményeiből szereztek - tradicionális hangszernek a keveréke teszi izgalmassá. Az 1998-as Rafi's Revenge című albumot Mercury Díjra is jelölték.
246 1 3 Zene Izé
calipunkszabus: a legjobbak a szakmában szerintem, imádom őket!
gundul: Régebben az Animával is nyomtak néhány számot. Egy-két éve pedig itt voltak a Hegyalja Feszti [...]
Purple: hatalmas!!!!!!!!!!!!!
Ludacris Ft DTP - Growing Pains

Igazi déli hangzás, összeborulósan, nosztalgiázósan... Szeretem ezt a számot, remélem mások is!
294 0 2 Zene Izé
Lazy: Nem tesz semmit;) Egyik kedvenc nótám, és én is véletlen akadtam rá a klipre...
gundul: Big THX!!!!! Nem tudtam hogy van klipje.
Madcon: Beggin

A Beggin' egy cover, amit először 69-ben Frankie Valli és a The Four Sessions vitt a slágerlistákra, majd 2007-ben Pilooski újrakeverte , és kicsit felhúzta az eredeti hangzását, végül 2008ban jöttek a Madconos srácok...
475 1 0 Zene Izé
Clawfinger - Out to get me  

A Clawfinger egy skandináv metal együttes. Hangzásában ötvözi a rapcore, industrial és nu metal elemeket, szövege világméretű témákban kemény, kegyetlen, szembesítő kritikát tartalmaz, ideológiák követésétől tartózkodik. Frontembere Zak Tell olyanokról beszél, amiről sokak leginkább hallgatnak, vagy amin nem is gondolkodnának.
410 1 4 Zene Izé
Chino: hát ja. gondolhattak volna arra hogy van aki el akar menni mind a 2re. sztem nem voltunk egyedül a [...]
Géza bá: Én is voltam a koncertjükön. Igen jó volt. Sajna nekem is el kellet lépnem korábban az offspri [...]
wowbagger: engem az offspring annyira nem izgatott,inkább őket néztem/hallgattam:P
Mind a 4 komment
Africanism All Stars - Summer Moon
Az együttesben mondhatni, hogy a világ legjobb DJ-i alkotnak. A zene abszolút európai gyártmány a név ellenére. Csak a zene afrikai hangzású elemekből (is) áll.


Wikipédia
464 2 1 Zene Izé
Purple: zsírcy


WENDIGO - Thousand Voices


" A WENDIGO 2003 végén alakult a nagy szakmai elismerést kiváltó Stonehenge és Da Capo tagjaiból. A zenekar célja már induláskor az volt, hogy kombinálja a közérthető, modern metal elemeit az elődök zenei világának igényességével, és több stílus elemeinek felhasználásával egy egyéni hangzást hozzon létre. "

Egy igazán tehetséges magyar metál együttes. Az énekes, azaz BZ a GameStar-t olvasóknak ismerős arc lehet. Valamint itt a MySpace oldaluk , ahol több számuk is megtalálható.
272 1 6 Zene Izé
Shantey: ha jól rémlik anno ők is indultak jelöltként eurovíziós dalfesztre csak a "magyarock" Rúzsá [...]
bungle: Hehe, BZ volt az énekesünk még a Five Seasons meg Serenity bandákban. :)
xD: Az egy másik történet, hogy a koncert 2 órát késett. Szóval úgyse maradtam volna le róluk s [...]
Mind a 6 komment
Dir En Grey - Schwein No Isu

A Dir en grey a japán visual együttesek sorába tartozik, és mint olyan, eléggé behatározhatatlan stílusú zenét játszik. Teljesen normális indies együttesként kezdték a '90es években. Első albumuk, a Gauze már hatalmas sikereket ért el keverve a hagyományos visual stílust igen zúzós zenékkel. És itt mutatkozott meg legjobban az énekes, Kyo mindenre képes hangja: sivalkodás, mániákus nevetés és egyéb hangok kiadásával kultusszá vált személye a rajongók közt. Első hallásra Marilyn Manson, Slipknot és a Murderdolls hangzásvilágába sorolhatók, melyek biztosan hatottak rájuk, de ők többek ennél. Valahogy sajátosan sokkolják a közönséget, a felsoroltaknál sokkal színvonalasabban. Dalaik és Kyo dalszövegei depressziósak, sokkolóak és nagyon perverzek, de helyenként igen líraiak, szóval nem igen egyoldalúak. Kinézetükben is nagyon alkalmazkodnak az aktuális dal stílusához, így itt is sok arcot mutatnak.
355 0 4 Zene Izé
Ganja Master: jó az csak szar... : DXD
Balázs: nem rút, csak titokzatos xD de am az énekes itt is nagy isten mint a NIN be csak a NIN meg szar xD [...]
Ganja Master: szal aztmondod ez ilyen progresszív japán karatéjozós depimetál? és még úgy is néznek ki? : [...]
Mind a 4 komment
Canon rock - Funtwo

Végy egy néhány száz éves klasszikus művet, írd át elektromos gitárra, vigyél bele egy kis rockos hangzást és kész is a világsiker.
Egy JerryC nevű tajvani gitáros és dalszerző a fenti receptet követve hozta létre ezt a nagyszerű számot. Az alapanyagul szolgáló művet Johann Pachelbel komponálta a XVII. században, és a Canon in D major címet adta neki.
Miután JerryC felrakta a videóját az internetre nagyon sokan megtanulták a számot, majd felrakták a saját verziójukat. A posztban szereplő verziót egy Funtwo művésznevű dél-koreai gitáros adja elő, és ez az egyik legnézettebb youtube videó(eddig 44,751,939-en néztek meg). Azért ezt a verziót posztoltam mert nekem ez tetszik a legjobban.

Ultimate Canon Rock azaz kb 40 különböző előadó youtube-os videói összevágva egy közös előadássá.
466 3 1 Zene Izé
yushuf: az ázsiai gyerek keményebben nyomja:O)))))) de ez is brutál
Az Ozric Tentacles alapítótagjai 1984 tájékán Angliában a Stonehenge ingyenes fesztiválon találkoztak és azóta nemcsak az angliai, de világszerte a fesztiválok legendás fellépői közé tartoznak. Zenéjük instrumentális, pszichedelikus űr-rock, utánozhatatlanul egyedi hangzással, gazdagon fűszerezve elektronikával, pumpálós basszusfutamokkal, húzós ritmusokkal, savas gitárszólókkal, keleti-távolkeleti ízekkel keverve, pozitív energiát árasztva utaztatja a hallgatót.
Közel 30 kiadott album után, 2008-ban egy új CD/DVD jelent meg Sunrise Celebration címmel a banda 25. évfordulója alkalmából, amin az éveik során több tagváltást megért együttes ismét visszatér az eredeti felálláshoz. (köszi Ivy a szövegért!)

Egy kis ízelítő a zenéjükből:


Egy élő felvételük (Chewier):
393 1 3 Zene Izé
bungle: Bár már volt itt róla szó: http://zene.ize.hu/comments.php?post_id=906 , az a megtiszteltetés [...]
MStipee: Engem kicsit a Liquid Tension Experiment-re emlékeztet (amit ha nem ismersz, ajánlom figyelmedbe ; [...]
halacska: nekem tetszik nagyon! bár eddig nem ismertem őket, de úgy néz ki rákeresek torrenten. :) jó k [...]
Buckethead - Soothsayer
Fehér álarcos ember papírzacskóval a fején feszegeti a gitár-hangzásvilág határait elképesztő szólóival.
Nottingham Lace
For Mom 
373 1 6 Zene Izé
Balázs: ez király:)
NuttySomeone: s ha nemlesz csitt te micsiasz?:> kfcs s minden..aztan?..
anath3ma: káefcés. eztis kihagytam. foaa :) KFC= Kentucky Fried Chickens. sejtésem szerint papírVEDERBEN d [...]
Mind a 6 komment
John Frusciante, a Red Hot Chili Peppers gitárosa. 1994-ben adta ki első, Nia ndra Lades And Usually Just A T-shirt című szóló lemezét, mely hangzása merőben eltér a Red Hot Chili Peppers funk-rock stílusától. A számok többsége a Blood Sugar Sex Magik felvétele alatt, John nappaliában egy négysávos magnóval lett rögzítve. 1997-ben jelent meg második szóló albuma, a Smile From The Streets You Hold, amit amerikai turné követett (a lemez forgalmazását később leállíttatta). Miután megszabadult a herointól, újra csatlakozott a Red Hot Chili Peppershez, majd 2000-ben kiadta a To Record Only Water For Ten Days-t (a klip erről az albumról van)...
Magyar rajongói oldal
411 2 0 Zene Izé
Kittie - Charlotte
A legsúlyosabb lánybanda, akik léteznek manapság. 1996-ban alakultak Kanadában, azóta számos tagcserén estek keresztül, de máig megvannak és továbbra is kemény, nyers hangzású zenét tolnak.
Honlap
474 0 6 Zene Izé
RokkantTroll: Nekem nem jött be. A zene tényleg baromi jó csak a csaj hangja nagyon elrontja az összképet.
MStipee: http://www.youtube.com/watch?v=D4rzTFR3X2g Ez jobb nóta tőlük :) Mellesleg basszeroskát dugnám [...]
M.agnus: Mikor kijött az első lemezük, nem voltak idősebbek nálad.
Mind a 6 komment
AT VANCE - Money Money Money (Tribute To ABBA)

1998-ban alakult német power-, neoclassik-, heavy metal stílusjegyeket mutató hangzással, túl a nyolcadik albumon.
274 0 0 Zene Izé
Hogy ne csak Japán őrült oldalát lássuk... Yoshida Brothers.

A duó a tradícionális japán shamisen hangszer hangzását ötvözi a nyugati rock elemeivel.

További videók tőlük: [1] [2] [3]
5510 15 25 Izé
Laretta: Nagyon jó!!! :) A shamisen az egyik legjobb japán hangszer sztem - élvezet hallgatni :D
kotta: Húfrancba! Az érintettektől elnézést! Bár nem hiszem h itt bárkit is érdekel, de nem Ökrös [...]
Kurszan: a felrakott képed után kinézésre te vagy a neonaci nem én.Egyébként azokat agyhalott barmokna [...]
Mind a 25 komment