REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Szabad-e a Facebookon párzani?

Akciózó elefántpénisz fogadott a Facebook hírfolyamban. „Fúj, ez gusztustalan” – írta az egyik kommentelő, mire a másik beszólt neki, hogy csupán féltékeny, amiért ilyet vele nem csinálnak. A Nyíregyházi Állatpark új felvonást nyitott a közösségi média és a szexuális tabudöntögetés szövevényes színdarabjában.
705 0 0 Pink Izé
Kanadában pukizónákat alakítanak ki a nem dohányzók védelmében. Szíjjá gázt! ;)
3231 0 1 Izé
norbertvincze: ennyi, igazuk van:)
Babakönyvvé butult a Facebook

Hatalmas betűk, még nagyobb képek - így néz ki a legfrissebb Facebook-verzió, mely nyilvánvalóan debileknek készült. Egy-két hírfolyam-bejegyzés fér el az egész képernyőn, ráadásul közéjük rengeteg hirdetés vegyül. Három napja „élvezem” a közösségi portál új felületét, le is szoktam ismerőseim életének követéséről.
778 0 0 Pink Izé
Nincs népszerűbb a halott hírességnél

Cipő, a Republic együttes 47 esztendős énekese hétfőn szenderült jobblétre. Ezzel a cselekedettel bizarr módon több új rajongóra tett szert, mint földi pályafutása során bármelyikkel. Vajon az emberi természetnek vagy a közösségi média sajátosságainak köszönhető az exponenciálisan növekvő rokonszenv?
366 0 0 Pink Izé
Elsötétült a Colosseum a Jobbik miatt 

„Miért éppen Magyarországra mutatunk? Mert Magyarországon tombolt leginkább a náci őrület” - mondta Riccardo Pacifici, a római zsidó közösség elnöke.
2856 0 59 Izé
prototype: Szarnak ők az ENSZ-re http://index.hu/kulfold/2013/01/31/az_oroszok_elitelik_az_izraeli_legicsapas [...]
hawkeye: Akiknek mindent szabad: el sem mentek a zsidók az ENSZ emberi jogi tanácsának ülésére Nem jel [...]
7sleeper: össze nem tartozó hírekről jut eszembe http://www.youtube.com/watch?v=nRHB_ucNr1Q http://www.yo [...]
Mind a 59 komment
A Facebook-kaszanova sosem lankad

„Fenemód jóképű vagyok, ráadásul okos is, a humorom pedig visszafoghatatlanul sziporkázik” - sugallja minden nőnemű élőlény felé Vendel, aki főleg a közösségi média közbeiktatásával érzi magát nyeregben. Úgy véli, szívdöglesztő mivolta női sóhajokkal kísért lájkzáporra ítéli, s a jövőben nemcsak a számítógép előtt szeretne önjelölt kaszanovaként tündökölni.
518 0 0 Pink Izé
Beasts of the Southern Wild (A messzi dél vadjai) 

A világtól egy gát által elválasztva, elfeledett, de erős közösségben él a hatéves Hushpuppy (Quvenzhané Wallis). Édesanyja rég eltűnt, imádott édesapja, a bárdolatlan Wink (Dwight Henry) pedig az alkohol rabja, így a kislány teljesen magára marad az elszigeteltségben. Mivel a társasága csak néhány szelíd vadállat, az élet számára nem más, mint a természet mozgó, lélegző, morgó dolgainak törékeny hálója. Ha pedig ezekben a jelenségekben zavar támad, az veszélyezteti az egész világegyetem harmóniáját. Amikor százévente előforduló hatalmas vihar kavarja fel az öbölváros körüli nyugodt vizeket, nemcsak az édesapa betegszik meg hirtelen, de régen kihalt ördögi lények támadnak fel fagyott sírjukból, hogy rettegésbe taszítsák a Földet. Hushpuppy tanúja lesz az elemek pusztító erejének és megpróbál mindenre és mindenkire vigyázni, aki kedves a számára. Célja, hogy helyreállítsa az egykori idillt és ezzel megmentse haldokló apját. A kis hősnek így korán meg kell tanulnia, hogyan állítsa meg a megállíthatatlant, amely gigantikus erővel csap le a világra.
1475 0 2 Film Izé
odabaxok: a többi hasonló :P http://www.collegehumor.com/article/6862366/more-accurate-titles-for-2013s-osca [...]
dude: Plakát! :DDD
Biztos emlékezetes marad a parti! ;) 

Sarah a 15. szülinapját szerette volna emlékezetessé tenni egy, a legközelebbi barátainak tartott összejövetellel, de végzetes hibát követett el: a találkozó helyszínét és időpontját közzétette Facebook-oldalán. Mivel nem volt még túl gyakorlott a közösségi oldal kezelésében, a meghívást nem titkosította, így arról bárki tudomást szerezhetett. És szerzett is! Alig egy órával a parti kezdete után a lányokat felügyelő édesanya, Esther újabb kopogtatásra nyitott ajtót. A ház előkertjében, és az utcán addigra 500 fiatal gyűlt össze, akik azonnal benyomakodtak a házba, kezükben több liternyi alkoholt rejtő szatyrokkal. Esther és az ünnepelt Sarah is csakhamar házon kívül találták magukat, visszajutni már nem tudtak, a rendőröknek is csak másfél óra alatt sikerült „megtisztítani a terepet" a behatolóktól. A felmérések szerint nagyjából tízmillió forint értékű kárt okoztak, amit senki nem fog Hines-éknak megtéríteni.

Magyar cikk.
Egy hasonló eset kapcsán készült film: Project X (meg a kommentben egy másik ugyanilyen sztori).
6101 0 10 Izé
ismeretlen: Na ezért nem kell a rohadt kölök születésnapját megünnepelni! Többen írták, hogy az én i [...]
thisisreal: "nem kell ezért más házába menni" Nem hát, nekünk van erre MTV székház erre a célra. ;)
HoPpY: Ez az 500 ember, ha nem tud csinálni bulit magának akkor el bassza a másikét..:D Grat az ilyen n [...]
Mind a 10 komment
Titkos link a régi Facebook-hírfolyamhoz

Eleged van a folyton eltűnő kiírásokból? A legnagyobb közösségi portálon kétféleképpen csoportosíthatod ismerőseid és az általad kedvelt oldalak megosztásait, de sem a „Top stories”, sem pedig a „Most recent” nem mutat meg mindent.
586 0 0 Pink Izé
Ezer forintért bombázó csajt kaphatsz

A lányok hirdetéseik szerint párkapcsolatban lesznek veled a Facebookon egy hétig, vagy egész nap aranyos üzenetekkel bombáznak majd, hogy garantálják a barátnő-feelinget, esetleg lefotózzák magukat bikiniben egy táblát tartva, amin az áll: odavannak érted.
488 0 0 Pink Izé
A közösségi média 8 egyszerű szabálya

Ha megfogadod a szakértő tippjeit, elkerülheted a beégést! Robin Raskin, a Living in Digital Times konferencia atyja pontosan tudja, hogyan fonódik össze a valódi élet és a technológia. Mivel a virtuális térnek egyelőre nincsenek kőbe vésett illemszabályai, még a legrutinosabb felhasználókkal is megeshet, hogy másnap megbánnak egy bejegyzést...
360 0 0 Pink Izé
A Facebook megöli az osztálytalálkozót?

„Úgyis tudok mindenkiről mindent, miért menjek el?” – kérdezhetjük manapság ahelyett, hogy izgatottan, legszebb ruhánkat felvéve, pompás frizurával tipegnénk az osztálytalálkozó helyszínére.
298 0 1 Pink Izé
Ravennë: Hogy megöli-e? Nem. Ballagásom óta az én osztályom minden évben szervez egy összejövetelt, m [...]
A Facebook váláshoz vezet

A párok négyötöde a közösségi oldal miatt szakít. Az adat sokkoló, és ez az arány a közeljövőben várhatóan még növekedni fog.
419 0 0 Pink Izé
Egy videó arról, hogy a kanadai közösségek egyre jobban tiltakoznak a szélturbinák ellen
3755 1 17 Izé
madmind: Inkább egy atomerőmű a hátsókertbe, mint egy szélturbina. Az atomerőmű hosszabb távon több [...]
turbo5: Nevetseges bena hatasvadasz video.
Zoltaro: A szélerőművek tájképromboló hatása szerintem óriási, magyarul csúnyák. Egy atomerőmű s [...]
Mind a 17 komment
„Roma Gárda” alakult Pécsen. Daflics „ezredes” - a képen a hajótörött (?)  zászlóval - büntetett előéletű, az egyik internetes közösségi portálon adományokat gyűjt szervezete részére, s ott azt írja, hogy a befolyt pénzből akár fegyvereket is venne.
5063 0 47 Izé
bungle: www.youtube.com/watch?v=ipFcX5CbMZg
Chaby Checker: Itt a baj már nem kicsi :))) http://www.szoljon.hu/orszag-vilag/video/blokadra-keszul-a-roma-garda [...]
izébigyó: Dehuszos közmunkában "dolgozó" cigányok "munka" közben http://youtu.be/tVrYGtxCOQU
Mind a 47 komment
Rubint Réka Facebook-sikerének titka

Az ország zsírgyilkos Norbijának saját jogán is híres neje farra és karra edzett reggel, majd „10 km-ert” futott este. A kettő között evett egy kis ápdét kenyeret, s megölelgette urát valami erősen szponzorált utazás közben. „Ma tornáztam a DVD-dre!” – kommenteli az egyik kép alá Prüntyőke, mintha bárkit érdekelne.
812 0 0 Pink Izé
Lájkolt magzatra vágyik az anyai szív

Egy ultrahangfelvétellel kezdődött minden. Fruzsi mámorosan szorította szívéhez a leletet, másik kezével pedig a telefonját kereste. „Nézzétek, itt a kisbabám!” – biggyesztette a Facebookra fotózott, fekete-fehér homálytengerhez, aztán várta, hogy érkezzenek a gratuláló lájkok és kommentek.
472 0 0 Pink Izé
Bándy Katán még segíthet a Facebook?

„Régen is kinyírtak fiatal csajokat, azt’ mégse volt velük ennyire tele a média!” – állapította meg lakonikus tömörséggel egy ismerősöm. A megölt és valószínűleg megerőszakolt pécsi lány esete több tanulsággal is szolgál, ám a legfontosabb, hogy ér(t)-e valamit a példaértékűnek minősített internetes megmozdulás.
357 0 0 Pink Izé
Ohm Studio - közösségi real-time zenélés ingyen!

A szavak helyett beszéljenek inkább a videók...
A 2010-es beharangozó (elég sokáig húzták, ui. csak most jelent meg a beta):



Hogyan is működik.
4440 4 5 Izé
stero: Nagyon fasza!
oswaldo: szvsz ez annyi ha van x haverod de nem tudtok együtt próbálni mert nincs helyetek avagy időtök [...]
bungle: Ennek pont nem ez a lényege, hanem az együttműködés, másokkal zenélés, akár a Föld másik [...]
Mind a 5 komment
Időjárás-mánia az interneten

A jó öreg hőmérő szomorúan gubbaszt az ablakkeret külső felén: már senkit sem érdekel, mit mesél. Kissé pontatlan szegény, mert rásüt a nap, vagy éppen túlzott árnyékban van. Az internet tette őt munkanélkülivé, mely akár egy undok vihart is képszerűen becsempész a falak közé.

 
309 0 0 Pink Izé
Ezt is megéltük! Öt felnőtt férfit és egy 15 éves fiatalt tartóztattak le Skóciában a Facebook-on tett „antiszemita” bejegyzések miatt. A skóciai hatóságok nem kevesebb, mint 50 rendőrt küldtek ki a „bűncselekmény” tetteseinek kézre kerítésére azt követően, hogy a Glasgow-hoz tartozó, jómódúak lakta Giffnock zsidó közösségének néhány tagja feljelentést tett.

Kurucinfós cikk (érdemes belenézni a Facebook-os kommentekbe, most majd őket is elviszi a rendőrség? ;))
2227 0 32 Izé
hawkeye: És hogy hol tartunk? Egy vázlatos körkép a valaha oly büszke Angliáról: http://www.inforadio [...]
hawkeye: Érzed mekkora anakronizmus, amikor a XXI. században törvény írja elő, hogy bizonyos dolgokró [...]
hawkeye: Mivel nem értek egyet Izrael állam jelenlegi politikájával, ezért én sem vagyok már az.... : [...]
Mind a 32 komment
Ami a hírműsorokat most leginkább foglalkoztatja...
2936 0 4 Izé
JamesBond007: tudományosan bizonyított, hogy a hülyeség a fénynél gyorsabban terjed :D
Goppo: =))
Botos Vendel: who is the dog???,,
Mind a 4 komment
Social Media Shoes
2782 0 8 Izé
Redzsináld: csodás, kiszíneztek egy tornacipőt különféle módon
Nusihusi: Nem rosszak a youtube-os jöhet:)
Zolibaba24: http://hulyeseg.tulelo.hu/wp-content/uploads/2012/01/n%C3%A9nike.jpg
Mind a 8 komment
A Facebook a válóperes ügyvédek kánaánja
254 0 0 Pink Izé
Mit tud Lady Gaga közösségi oldala?
332 0 0 Pink Izé
Purim - ezen az ünnepen a perzsa uralom alatt élő zsidó közösség megmenekülésére emlékeznek
9644 0 72 Izé
norbertvincze: ilyet én is tapasztalok. Hallgató társaim között voltak olyan zsidó arcok, hogy azt hittem ovi [...]
lilaflexninja: Ezek nélkül is igen nagy hatást gyakorolnak a gyerekeikre, fiataljaikra. Amerikai tapasztalatom a [...]
norbertvincze: na, 340ezer 1994 és 2003 között született fiú, akik nem voltak mind megmetélve, és 10 éven [...]
Mind a 72 komment
Sokak szerint az internet egyik legjobb oldala a Kickstarter. A 2009 áprilisában alapított vállalkozás azt tűzte ki céljául, hogy segít pénzt szerezni azoknak az induló vállalkozásoknak és ötletgazdáknak, akik már kitalálták a frankót, de nincs pénzük megvalósítani azt. Tavaly több mint 27 000 művészeti, IT- és egyéb projektet támogattak összesen közel 100 millió dollár adománnyal. Persze már magyar koppintása is van.

A sikeres fejlesztések közül kiemelhető az Eyez kamerás szemüveg és a Sprite miniatűr műhold. A tavaly májusban elindított Diaspora nevű közösségi hálózat pár nap alatt 170 000 dollár adományt gyűjtött össze a Kickstarter segítségével. De szintén az oldalnak köszönhetően készült el a Pioneer One sci-fi sorozat is + rengeteg kisebb érdekességet is találunk, mint pl. ezt a Crypteks számzáras pendrive-ot, vagy az előző postban látható Zen Table-t, valamint filmeket, zenei albumokat, stb.
1620 3 4 Izé
bungle: www.dorkly.com/post/66182/how-to-run-a-successful-videogame-kickstarter
bungle: http://index.hu/tech/2013/02/25/igy_nem_valtotta_meg_a_kickstarter_a_vilagot/
bungle: I Would Like to Buy Kickstarter www.kickstarter.com/projects/1248373633/1130428578?token=869e739e : [...]
Mind a 4 komment
Az internetes visszaélések veszélyei
324 0 0 Pink Izé
Oszd meg a nyomort a Facebookon!
708 0 2 Pink Izé
zeiksz: Fantasztikus posztkép... úgy kellett a hétfő reggelemhez, mint egy falat kenyér az éhezőnek, [...]
clownessa: Kivételesen egyetértek. http://www.ezmiez.com/wp-content/uploads/2011/11/6e4zzeos.jpg - ugyanez a [...]
A Facebook megváltoztatja az agyunkat?
200 0 0 Pink Izé
Google+

Ha még csak hallottál erről (pl. itt), akkor érdemes kicsit ránézni. 1-2 óra barangolás után én beleszerettem. Írhatnék itt egy oldalt arról, miért jó, de inkább itt egy videó.

PS: Az izé.hu is feljöhetne! :D
5009 2 9 Izé
sahinel: http://www.readwriteweb.com/archives/how_can_diaspora_help_us_in_a_facebook_and_google.php android [...]
Errtu: Egyrészt a FB lassan eláshatja magát. Kvízek, oklevelek, és nagyjából ennyi. (spam. kurva sok [...]
Errtu: "PS: Az izé.hu is feljöhetne! :D" https://plus.google.com/b/106713609628432631736/1067136096284326 [...]
Mind a 9 komment
Mivel az Izé nem az én magán blogom, hanem egy közösségi blog, játsszuk azt, hogy a héten csak a ti postjaitok kerülnek ki, én meg azt teszem, ami eddig is hivatalosan a feladataim közé tartozott (jóváhagyom az arra érdemes tartalmat, max. belejavítok, postképet megcsinálom normálisan). Az őskövület videókat lehetőleg hagyjátok meg a többi blognak, amiknek a látogatóik még úgy látszik csak most ismerkednek az internettel és tátott szájjal csodálkoznak rá akár egy 2006-os videóra is (ha elég Izés volt, akkor már valószínű megjelent itt jó pár éve).

További jó postokat a hétre!

bungle has left the building...
1624 0 16 Izé
Pöpe: "Mielőtt beküldesz valamit keress rá a keresőben' na én ezt nézem be (De mindig eszembe jut u [...]
CRaPtRaSH: csak én nem frissítettem? :DDD
CrazyLime: Inkább ne gondolj bele, van aki 5 felszólítás után se érti meg, hogy írjon címkét, nem kell [...]
Mind a 16 komment
Szexting: mondj nemet!
805 0 1 Pink Izé
zeiksz: .. ez kellett nekem.. mint egy falat kenyér.
Sokszor elpirulsz? Mi az oka?
334 0 0 Pink Izé
Reformáció 2.0 a Twitteren?
151 0 0 Pink Izé
Züllésbe visz a Facebook?
160 0 0 Pink Izé
Milyen hatással van a Facebook a jegyeidre?
148 0 0 Pink Izé
A modern kor csodái és a kamaszok
228 0 0 Pink Izé
Lelepleződött VV Seherezádé múltja
808 0 0 Pink Izé
Túlélni a középiskolát
277 0 1 Pink Izé
Vigyori: tanulni kell.... ennyi.
Régebbi postok...