REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
2006 februárjában a Berlinben tartott 56.Nemzetközi Filmfesztiválon egy felhívást tettek közzé, melyben az alkotókat arra kérték fel, hogy készítsenek egy rövidfilmet az "Élelem, Íz, Éhség" témakörben.
Világszerte 3600 filmes csatlakozott a felhíváshoz.
Csak 32 filmet választottak ki ezek közül, hogy bemutassák a következő fesztiválon.
Ferdinand Dimadura "Chicken a la Carte" című filmje nyerte el ezek közül az első helyet a "Legnépszerűbb rövidfilm" - kategóriában.

A rövidfilm igazán elgondolkodtató.
5948 4 27 Izé
zoli12: itt látszik a csávó mekkora okos!!!!!! Semmi vagyona ,gondolom munka helye sincs és van kb. 8-10 [...]
zoli12: én annyira nem értem ezt a sok szegény embert (kína , afrika,stb)! mért szaporodnak ezerrel ha [...]
Fireblade1000: Ez ma a valóság!!!:((( sajnos
Mind a 27 komment
Vincent Castiglia nemzetközileg elismert new york-i művész, valamennyi alkotását, amelyek az élet, a halál és az emberi felépítés monokróm ábrázolásai, saját vérével festi. Állítása szerint így a megfestett tárgy realizmusa nem pusztán a kidolgozottság által keltett optikai illúzió, hanem a hús és vér valós átvitele minden egyes munkájába - így oldva fel a művész és a művészet közötti határokat.

Kiállításait eddig többek között H.R. Giger svájci múzeumában, ezenkívül amerikai és angol galériákban tekinthették meg az érdeklődők. Alkotásai világszerte megtalálhatók számos magángyűjteményben.

"Személyes meglátásom szerint, a vér egyfajta szent kifejezőeszköz; mialatt alkotásaimhoz használom, úgy érzem, a legközelebbi szálon kapcsolódom az élet lényegéhez. Mert az élet azután is folytatódik majd, ha a testem már nem él; s ebben az értelemben... én soha nem fogok meghalni." (Vincent Castiglia)
1243 2 0 Art Izé
Egy nemzetközi kutatócsoport új fajokat fedezett fel Pápua Új-Guinea egy elszigetelt részén, egy kihunyt vulkán kráterében. A legnagyobb szenzáció egy másfél kilós óriáspatkány.
3609 1 14 Izé
te.sas!: hát nem szívbajos a kis dög, az biztos! :)
Misiandris: Nem, végig fővárosi voltam, csak másfél éve menekültem ki vidékre :)
rubigo: Nem felvidéki vagy/voltál véletlenül? Lehet, hogy ismerlek... ;)
Mind a 14 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban a toyger, vagyis a játéktigrincs. :) Az "új" macskafajta, mely a tigris kicsinyített mása is lehetne, 1990-ben került bejegyzésre, mint új fajta a Nemzetközi Macska Egyesület-nél (TICA), és 2000-ben megkapta az új, elismert fajta kinevezést.



További videók:
1 éves kandúr toyger.
She-Ra, 1 éves nőstény toyger.
5113 3 22 Izé
bungle: www.blikk.hu/blikk_kedvencek/400-ezerbe-kerul-a-kistigris-2179285
Kex: hehe elfogadnék egy ilyet itthonra
Nusihusi: Aranyos és szép:) Macsris is lehetne a neveXD
Mind a 22 komment
Nagy-Britanniában a húszas éveikben járó nőknél pillanatnyilag a melanoma (a legrosszindulatúbb bőrrák) a leggyakoribb rákos elváltozás, holott ez a daganatos betegség korábban elsősorban a 75 éven felüliek között szedte áldozatát. A rákkockázat legmagasabb kategóriájába sorolták a nemzetközi szakértők a szoláriumot és az ultraviola sugárzás minden egyéb fajtáját.
291 0 0 Pink Izé
Az MTV Playground egy olyan nemzetközi verseny, ahol tehetséges művészek versenyeznek egymással. Az oldalon szavazhatsz is a neked tetsző művekre, valamint magad is feltöltheted műveidet.
923 0 0 Art Izé
Barakonyi Szabolcs 33 éves, nemzetközileg elismert fotóművész gyönyörű képei, melyek a világ több pontján készültek.
1041 0 0 Art Izé
Évforduló...

A nemzetközi szintérről csupán négy előadót találtam, akik Tschernobyl névvel írtak dalt, számomra teljesen ismeretlen nevek: Roberto Conforto, Wolf Maahn, Die Pagger Buam, Conrad Schnitzel. Van közte pop, world music, eletronika. De van nekünk egy Fortress nevű zenekarunk, őket is megihlette a katasztrófa.
588 0 0 Zene Izé
A nemzetközi teve szakszervezet sztrájkot hirdetett a kövér emberek ellen. A videóban az egyik demonstráló tevét láthatjátok, aki éppen a "Le a kövér emberekkel!"  akciót hajtja végre. :)
4815 1 7 Izé
Laci: A teve fohásza (Romhányi József) Monoton üget a süppedö homokon a sivatag lova, a tétova tev [...]
GTracer: Az ilyen embereket, lenyeket hivom vizualis kornyezet-szennyezonek. Ossze kellene gyujteni az ilyen [...]
l3azsi: A teve jobban járt volna, ha eldől vele oldalra. Akkor nem maradt volna rajta a több mázsa háj. [...]
Mind a 7 komment
Orosz és nemzetközi ska-nak álcázott energiabomba erős kelet-európai kötődéssel és a világzene lendületének legpörgősebb áldásával - hatalmas szárnyalás egy vodkával töltött szputnyik hátán.

Néhány cikk itt, itt és itt is.
1456 2 2 Zene Izé
Reise: na végre valami jó zene, kössz :D
xcsokix: nagyon fasza aszem a dobosuk magyar http://www.youtube.com/watch?v=SXBkb6x2pWo ebbe a klipbe 2.20 t [...]
Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége. Idén még több lámpaoltót várnak.

A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább...

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára - ez a Föld Órája. A cél az, hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmeztetés a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra. Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban.

2134 4 48 Izé
bungle: Kolbi küldte: URL: http://www.earthhour.org/ Szöveg: Szavazz a Földre! Új kampány „Szavaz [...]
bungle: cancer1 küldte: http://damncoolpics.blogspot.com/2009/03/earth-hour-2009.html
Luperator: Vicces egy kicsit.Évről évre több autó,repülőgép meg satöbbi van,de ha most egy órára lek [...]
Mind a 48 komment
Élőkép a Nemzetközi Űrállomásról kb. 19:00-tól 7:00-ig, ugyanis ekkor alszanak az asztronauták. Ja és ezen az időn kívűl térképen láthatod, hogy épp merre is járnak, lehet hogy pont fölötted úgy 350 km-rel feljebb. :)
9623 6 8 Izé
Ravennë: Beküldő: norbertvincze www.ustream.tv/channel/10414700 blogs.discovery.com/inscider/2014/01/watch- [...]
Laci: És visznek pótalkatrészeket is a vízregenerálóhoz. Úgy hallottam, hónapok óta pisit isznak [...]
hodosy: várják a discoveryt!!!
Mind a 8 komment
Sokat boldogat nemzetközit és nőnapot!
(no meg Zoltánnapot)
6813 0 9 Izé
horeszpofabe: mi a 2. zene ami alatta megy? ha meg nem kérdezem köszönöm a válaszokat akár előe akár utól [...]
bigyminyő: Akkor biztosan azért küld ilyeneket nekünk nőnapra.....:)
macska: hát a bálnaméretű barátnő esélye nem fenyegeti ennek a postnak a beküldőjét...:D:P
Mind a 9 komment
A Hófehér (1983) Nepp József egész estés, nem elsősorban gyermekeknek szóló rajzfilmje, amely a Macskafogó mellett a hazai rajzfilmtörténet egyik legendás, nemzetközi sikert aratott darabja. Ez az alkotás hozta meg Nepp József számára az életműdíjat a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon 1984-ben. A Hófehér, mint címe is utal rá, Hófehérke örökbecsű történetének némileg elferdített változata, paródiája, amely jó adag alig érezhető fricskát is tartogat a magyarországi 1980-as évek világának.

Nem tudom ki mennyire ismeri, de ajánlom mindenkinek! Engem nagyon megfogott a képi világa, a szereplők, a sötét középkori hangulata és a humor, amit képvisel.

A film többi darabja: 2 3 4 5 6 7 8 9 10
630 1 17 Film Izé
pepeti: Pont tegnap láttam egyet a tescoban, ha lesz pénzem beruházok rá lehet:)
Purple: nekem régen videókazin volt meg felvéve, aztán az nemtom hova lett, és igazi hajtóvadászat vo [...]
Bero: nekemis ott díszeleg a dvd gyűjteményem közt ez a remek film! :) nem linkelve kell megnézni [...]
Mind a 17 komment
International Space Station Tour (1. rész)

2. rész | 3. rész | 4. rész
1931 2 5 Izé
bungle: Izerizer küldte: URL: http://www.youtube.com/watch?v=yLLF13IuAMI Szöveg: ISS ( Nemzetközi űráll [...]
kotta: Kár hogy szilikon is van a NASA laboratóriumaiban. Nekem a természetes jobban bejönne. A bácsi [...]
|-=O=-|: Ez most egy vélemény volt? Kit érdekel??!!!!!!! :D
Mind a 5 komment
A hétvégén a magyar női floorball történetében először egy 4 csapatos nemzetközi tornára kerül sor Budapesten Szlovákia, Ausztria és Szlovénia vendéglátásával.
350 0 0 Sport Izé
Tokió, Japán - Nemzetközi Fütty Bajnokság :)
5139 3 3 Izé
dénes: Haki Tamás a showderben. ő lefütyülte volna itt a mezőnyt az tuti http://www.videoplayer.hu/vid [...]
xergh: en meg emlexem haki tamasra. nem akarom fenyezni, de lezuzta volna oket...
Sziszo: rigó volt előző életében :D
Frailty - Ariadne

A rigából származó csapat debütáló albumával szabályosan berobbant a nemzetközi doom metal-világba. Zenéjük nemcsak származásuk miatt különleges, hanem azért, mert rengeteg stílust - a funeral doomtól a black metalon keresztül a gyors viking/death metalig - vegyítenek úgy, hogy a doom alaptól ritkán és akkor is csak kis mértékben térnek el.
339 0 0 Zene Izé
30 nemzet 30 szépség
27070 4 24 Izé
AVIREX: a postképes csaj uhh.. visz mindent:)))
wtf: Nekem meg ez: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=1449" target="_blank">http://www.ize.hu/comment [...]
kukulkan: Felborulna a világ egyensúlya, ha a plasztikázott díszpicsák helyett legalább egyetlen egyszer [...]
Mind a 24 komment
Nemzetközi Testfestés Fesztivál Dél-Koreában

6858 3 0 Izé
ENIT
Az ott készült képeket itt nézheted meg.

(nem röhögni, hanem irigykedni, hogy TE nem voltál ott :) )

(update: az enit-ekkel kapcsolatos további infók a jövőben ITT lesznek megtalálhatóak)
5153 4 594 Izé
Maccoyi: Inkább ide írj, mert itt gyüjtünk csak igazán. ;) http://www.ize.hu/comments.php?post_id=4890
weedorgasm: hehe en is irok kommentet...gyujon xD
Schabee: jahj... amúgy látom jó sok komment lett itt :)
Mind a 594 komment
UEFA Intertotó kupa

Kispest.Honvéd-Sturm Graz 1:2

Ezzel búcsúzott a Honvéd a nemzetközi porondról.Nézd meg az összefoglalót.

És sajnos a lelátón is zajlottak az események, erről itt nézhetsz  képeket.
233 0 1 Sport Izé
Balázs: így elbszni egy meccset:/
Szia Tömeg!

Célegyenesben az ENIT! Ami információ van/lesz, azt itt fogod majd megtalálni.
Azoknak, akik esetleg még nem tudnák:
2008. július 26. (szombat)
Első Nemzetközi Izé Találkozó!
Ha jönni akarsz, akkor dobj agyon egy e-maillel, a következő címen: errtu.242@gmail.com. A tárgy - ha nem nagy kérés - az legyen, hogy ENIT.
Eddig kb. 10-12 fő jelezte a jövési szándékát, és reméljük még páran jönnének.

Két lehetséges helyszín jött szóba, az egyiket megtekintheted a post képre kattintva, a másik pedig egy kollektív kivonulás a vadonba. Ez utóbbi esetben lecsófőzés, frizbi dobálás, lányok kergetése, békés járókelők zavarása és molesztálása is a program részét képezné. Az első esetben pl. a lecsófőzés elmarad. :)
Szóval egy össznépi szavazást kellene tartani arról, hogy mi legyen. Meg persze arról is, hogy egy egész napos - reggeltől másnap reggelig - fiesta legyen, vagy egy délutános-estés alkoholizálás. Szóval itt kellene az apróbb részleteket megbeszélni, ill. ismertetni.

Még annyit: jó lenne valami minimalista szervezéssel/igényekkel elintézni az egészet, mert ez esetben más városokban is felhasználhatnánk ezt a project-et a többi találkozó lebonyolításához. Tehát táncosnők, lakodalmas death metal zenekar, stb. nem lesz, ha nem nagy probléma. (bár az ott jelenlévő lányok egy vidám műsort előadhatnának majd :) )
Ha sikerül összehozni, akkor viszont lesz tombola, ahol csodás nyeremények várnak mindenkit:
- bungle szemöldöke
- rezlavor avatárja
- wtf zoknija
- főnyeremény: 5 mp. teljesjogú admin jog az IZÉ-hez, és egy exkluzív regisztráció a szexrandi.hu-ra!!!

Szóval gyertek el minél többen!
3836 9 1666 Izé
lb7: Nincs véletlenül tervben egy tali? :)
Errtu: Ez van sajnos :( Vizsgaidőszak, meló, stb. Túl sok ez most a jóból.
Re-Peet: Nemááá..és a tél kimarad? a jó kis forralt borovicska... meg a langyos Ice Tea.. :D
Mind a 1666 komment
Anouk 1975-ben született Hágában, Hollandiában. Már gyermekkorában énekelgette saját kis dalait, de kamaszkorára az éneklés komoly érzelmi kifejezőeszközzé vált számára. '97-es első albumáról (Together Alone) a Nobody's Wife meghódította a nemzetközi slágerlistákat, azóta további 6 lemezt (+ egy koncertalbumot) adott ki.



További videók: Official Anouk Youtube Channel
354 0 3 Zene Izé
Monsy: Ezt nem hiszem, el, pont ma reggel hallgattam tőle a Nobody's Wife-ot és gondolkodtam rajta, hogy [...]
fül: köszi. jó zene, jó béb :)
dude: Hatalmas kedvenc, nagyon dögös csaj jó hanggal! Anouk - Everything http://www.youtube.com/watch?v [...]
Nemrég már volt itt valami hasonló, csak akkor Tisza cipellőket ajánlottunk "jóárasítva".
Az akkori nagy sikerre való tekintettel cseppet továbfejlesztettük az ötletet és ennek lett az eredménye a brands.hu vásárlói klub, ahol folyamatosan változó nemzetközileg is ismert termékekből ajánlunk nektek sokat jó áron.
Jelenleg az Eastpak hátizsákjaiból és egyéb táskáiból vásárolhattok 30-70% közötti kedvezménnyel.
A regisztráció meghívóhoz kötött, de ez ne rettentsen el senkit, regisztráljatok és rövidesen meg fog érkezni a meghívó.
3971 2 45 Izé
|-=O=-|: Olvasd el ezt és ne kérj: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=9756
luddo: szia! légy olyan kedves küldj eggy meghivót nekem ha megteheted. köszönöm szépen
Mia: én is kérek meghívást!;) Mia a becenevem. Köszi!
Mind a 45 komment
Tanya Stephens - It's a pity
Az 1990-es évek egyik legfontosabb reggae énekesnője. Legismertebb száma a "Yuh Nuh Ready Fi Dis Yet", amely szerepelt a Reggae Gold 1997 című válogatáson is. Az "It's a Pity", száma hozta meg számára a nemzetközi ismertséget.
481 2 0 Zene Izé
Order of The Stick - egy milliók által kedvelt szerepjátékon alapuló humoros képregény ami már több nemzetközi díjat nyert.
Itt pedig a magyarított változat (nem adja vissza az eredeti hangulatát, de azért jó).
6032 8 6 Izé
anon: Ja tényleg :D
Belkar: de folytatja miért ne folytatná?
anon: kár hogy nem folytattja a fordító :(
Mind a 6 komment
"Érzem, ó áj láv jú!", "Belépsz indö dór...", "Szívem érted forever dobog..."
Helyenként kicsit mintha hiányos lenne a fordítás. ;)

(Hujber Ferike meg a nemzetközi sztár wannabe, mi? :D
Ennél még esküszöm az orosz vodkagőzös verzió is jobb... bungle)
8876 1 28 Izé
bandee1219: Itt van japán feldolgozásban (nem ez a dal) és nem is rossz, akármelyiknél jobb. http://youtube [...]
steve1435: Az Orosz az poén, ezt mindenki tudja,de ez a közszolgálati viccnek is rossz, esetleg aki sem Magy [...]
steve1435: Jópár hónapja láttam, jó hogy be lett téve, Én valahogy véletlen találtam rá! Szóval nem [...]
Mind a 28 komment
Iman Maleki iráni perzsa festő festményei.
Megkapta a "Legnagyobb Tehetség a Realizmusban" nemzetközi díjat.
7179 1 25 Art Izé
bandee1219: Jó részletesek
cassius: Ez itt nem művészet, hanem a valóság másolása. Amit ez tud, arra ott van a fotó.A művészet [...]
Laci: Non très bien. Csak kissé lefújtam a po(u)rt a szótárról. :)
Mind a 25 komment
Iman Maleki iráni perzsa festő festményei.
Megkapta a "Legnagyobb Tehetség a Realizmusban" nemzetközi díjat.
7489 5 25 Izé
bandee1219: Jó részletesek
cassius: Ez itt nem művészet, hanem a valóság másolása. Amit ez tud, arra ott van a fotó.A művészet [...]
Laci: Non très bien. Csak kissé lefújtam a po(u)rt a szótárról. :)
Mind a 25 komment
Nemzetközi Autófesztivál 2007 - Oroszország
19148 0 3 Autó Izé
Mimis: Én egy komplett külső-belső mosást kérnék. :)
BandiBoy: Itt keresd: http://www.autoexotica.ru/ae2007_next/
dhsrac: Sajnos ezt a képet nem találtam sehol az oldalon!
Nemzetközi Autófesztivál 2007 - Oroszország
19511 1 3 Izé
Mimis: Én egy komplett külső-belső mosást kérnék. :)
BandiBoy: Itt keresd: http://www.autoexotica.ru/ae2007_next/
dhsrac: Sajnos ezt a képet nem találtam sehol az oldalon!
A "Search String" mezőbe beírod, hogy hol laksz (ha nem találja akkor vmi közeli nagyvárost írj), a következő oldalon klikk a városra, majd a "Satellites" részben találsz olyat hogy ISS, Genesis-1, Envisat. Azokra klikkelve egy listtát kapsz, amiből meg lehet tudni, hogy az adott műhold (Envisat, Genesis-1) vagy a nemzetközi űrállomás (ISS) legközelebb mettől meddig és milyen irányban lesz látható az égbolton.

Ja és az előző oldalon van egy kis földgömb. Azon pedig az űrállomás jelenlegi pozíciója látható.
4392 4 1 Izé
tibz: ez régi lehet már jól! veszprémnél még felszabadulás lakótelepet ír :D
A világ 35 országának futballbajnoksága - akár élőben, valamint nemzetközi, bartátságos meccsek, soccer, futball, basketball... Áááááá, sportőrülteknek aranybánya!!!
2880 1 1 Izé
Béca: Ez csak foci! Semmi sport!
Boldog Nemzetközi Rendszergazda Napot minden rendszergazdának!
4432 1 6 Izé
bandee1219: Miből?
PDAkiller: Látszik, hogy amatőr...
Wood: Na ja, én is voltam már így, bár nem egy jumper miatt... Ilyenkor kezdi el utálni az ember a sz [...]
Mind a 6 komment