REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Chéri (Egy kurtizán szerelme)

Az első világháború előtti Párizs félvilági társaságában játszódó szerelmi történet főhőse Lea, a visszavonult kurtizán, és az ifjú Chéri, Lea kiöregedett barátnőjének és riválisának fia. Az érett, gyönyörű Lea bevezeti az elkényeztetett és éretlen fiút a testi gyönyör és az érzékiség világába, és kapcsolatuk egyre szorosabbra fonódik. Hat év után Chéri anyja, Madame Peloux titokban esküvőt szervez fiának egy másik kurtizán lányával, Edmével. Lea és Chéri megpróbálnak napirendre térni az elkerülhetetlen különválás felett, de felhőtlen életük alapja mélyebben gyökerezik, mint azt valaha gondolták volna. Mire ráébrednek, mennyit jelentenek egymásnak, már azt is tudják, túl késő.

Ez a szerelembe esik a kurtizán téma szerintem már kicsit elcsépelt, de ha belevesszünk egy kis csavart, ez esetben idősebb nő fiatal fiú, egyből izgalmasabbnak tűnhet. Tűnhet, de nem az.

Imdb
830 2 0 Film Izé
Jöjj, itt az idő! Csatlakozz hozzánk!
373 0 57 Pink Izé
Errtu: A tied! :D Jut eszembe, ha már ide toltad az arcod: Az MSN-ed nézd meg, mert valami nagyon nem fr [...]
Derill: kinek akarod te átfesteni a haját?:D
CRaPtRaSH: akkor tuti lelkinyomi. majd átfestem a haját:]
Mind a 57 komment
A "leggonoszabb" filmes vállalatok
822 2 1 Film Izé
Balázs: a Zorg is belefért volna :)
Földtenger varázslója (Gedo senki)

Földtenger távoli szigetvilágát az éhínség réme fenyegeti. A gabona elszárad, a háziállatok hullanak. Két sárkány bukkan elő a viharfellegek közül egymást marcangolva - ez a közelgő katasztrófa előjele. Darabokra szakadhat az egész, kényes egyensúlyban lévő világ.
Ged főmágus, a varázslók legnagyobbika, a fenyegető veszély okait kutatja. Két botcsinálta utitársa - Arren, a száműzött herceg és Therru, a tűz bélyegét viselő lány - társaságában veszélyekkel teli útra kél, melynek végén szembe kell néznie ősellenségével, Cob mágussal, aki az örök élet reményében kaput akar nyitni az élők és a holtak világa közt.
Előzetes
508 1 0 Film Izé
A Perfect Getaway

Steve Zahn és Milla Jovovich egy természetimádó kedvű fiatal pár alakítanak, akik mézeshetüket Hawai partjainál túrázgatva szeretnék eltölteni. A vadonban fantasztikusan érzik magukat, egészen addig míg összetalálkoznak egy csapat rémült turistával. A társaság egy gyilkosságról számol be nekik - egy hozzájuk hasonlóan fiatal párt öltek meg - és arra kérik őket, hogy forduljanak velük vissza. Amikor engednek a kérésnek, a dolgok elkezdnek igazán rosszra fordulni. A paradicsomból hamarosan a pokolba kerülnek, ahogy brutális küzdelemben kell helyt állniuk a túlélésért.

Bemutató: 2009. augusztus 14.

Imdb
916 1 1 Film Izé
Erunder: Nem rég fejeztem be, haverommal közösen néztük. A végén mindketten megállapodtunk abban, hog [...]
Játszma az ördöggel/The Devil Dared Me To

Jóféle film Új-Zélandról, rengeteg fekete humorral és vérrel, szóval kellően beteg!


Randy Cambell apja nyomdokait követve az Új-Zéland legmerészebb kaszkadőre címre pályázik. Nem számít, ki és hány végtagját veszíti el közben. A film szégyentelenül durva, felér egy állon ütéssel. Aki szereti a beteges humort (vér és kín van itt bőven), az ötletesen idióta kaszkadőrmutatványokat (mint például a felfordított fűnyírók átugrása) és a macsó erőfitogtatást, az most megtalálta a neki való filmet. A Játszma az ördöggel a legjobb választás az éjszakai mozizáshoz - főleg néhány üveg sör társaságában.
454 1 4 Film Izé
nagydee: megkerestem és tényleg. ez mekkora... :O
Erunder: A port.hu-val magával nem volt gáz, hanem azon belül az egyik linkel. Gondolod hogy én is, hogy [...]
vandk: micsoda? ez hogy lehet? mindenesetre kösz. behoztam a port.hu-t másik ablakban és copy/pasteltem [...]
Mind a 4 komment
John Higgins nyerte a 2009-es snooker világbajnokságot, miután a döntőben 18-9-re múlta felül Shaun Murphy-t. Ezzel ő lett a sportág történetében a negyedik játékos, aki legalább háromszor emelhette magasba a világbajnoki trófeát a Crucible-ben. Ez a bravúr eddig csupán Steve Davisnek, Stephen Hendrynek és Ronnie O’Sullivannek sikerült. Mit ne mondjunk, illusztris társaság…
389 0 0 Sport Izé
The Hangover (Másnaposok)

Képtelen elszakadni Todd Phillips a kollégiumi barátok beteg kalandjaitól, de amíg a Cool túrához és a Sulihuligánokhoz hasonló poén áradat az eredmény, senki sem fog panaszkodni. A The Hangover egy élményekben gazdag legénybúcsú utáni két nap története, ahol a háromtagú társaság megpróbálja kimosni magát a részegen összeszedet problémákból.

Nézzétek meg az előzetest a honlapon, és külön figyelmébe ajánlom mindenkinek az utolsó másodperceket, amikor Mike Tyson megmutatja, hogy még mindig érzi a ritmust. :)


Imdb
1399 1 3 Film Izé
speegy: Igen ütős poénok vannak benne.Szerintem érdemes megnézni.
Erunder: Lehet. Amikor kiraktam, akkor még ezt az időpontot lehetett olvasni.
|-=O=-|: Ezt a héten mutatják be itthon, lehet előrébb hozták? 8.4/10, Top 250: #130, nem semmi...
9

Az animációs sci-fi Tim Burton és Timur Bekmambetov közös produceri munkájának gyümölcse, Shane Acker 2005-ös rövidfilmje alapján. A posztapokaliptikus világban, ahol 9 világra jön, az emberiség már kihalt, és félelmetes robotok uralják a Földet. 9 csak a szerencsés véletlennek köszönheti, hogy összetalálkozik egy magához hasonlókból álló társasággal, akik rejtőzködve élnek a lepusztult világban. A robotok elsődleges célja hogy elpusztítsák őket, és hamarosan rájönnek, a túlélés - és a civilizáció jövője - érdekében most nekik kell támadásba lendülni.

Imdb
1100 2 8 Film Izé
kasy: s.csuli beküldte az említett Shane Acker féle rövidfilmet. http://www.youtube.com/watch?v=-hzCf [...]
Jokker: Én ma néztem meg, szerintem jól sikerült. Jó az alapgondolata is. Ájánlásra méltó kis mes [...]
St.KolMi: na végre egy normális rajzfilm abbol a szar disneyböl már rég elegem volt:)
Mind a 8 komment
Elhunyt az Oscar-díjas Maurice Jarre 84 éves korában Los Angelesben rákbetegségben elhunyt a háromszoros Oscar-díjas francia zeneszerző, Maurice Jarre, Jean-Michel Jarre apja.

 Maurice Jarre,1952 óta több, mint 150 filmhez írt zenét, köztük olyan klasszikusokhoz, mint a Holt költők társaságának, Hitchcock Topáza , az Arábiai Lawrence , a Doktor Zsivágó  vagy az Út Indiába, utóbbi három filmért Oscar-díjat is kapott. A zeneszerző filmes munkásságát februárban az 59. Berlini Filmfesztiválon Aranymedvével díjazták, de rossz egészségi állapota miatt már akkor is csak tolószékben ülve tudta átvenni a szobrot.

Jarre 1924. szeptember 13-án született Lyonban. Zenei elhivatottságára akkor ébredt rá, amikor meghallgatta Liszt Ferenc II. Magyar Rapszódiáját Leopold Stokowski vezényletével. Ütőhangszeres tanulmányai után 1946-ban duót alakított a kortárs zene nagy alakjával, Pierre Boulezzel, Madelaine Renaud és Jean-Louis Barrault párizsi színházához szerződtek. Az ütősök később mindig nagy szerepet kaptak filmzenéiben. adocean( 'adoceanindexhumljhfrimwm', 0, 0 ) ado.slave('adoceanindexhumljhfrimwm', {myMaster: '7BRHWPBdhxcFPTw.2s2hCkuKgiDzrR5R8_wdJZ.9MwL.a7' });if(typeof adoceanindexhumljhfrimwm=='function') {adoceanindexhumljhfrimwm();} Öt évvel később Jean Vilar kérte fel Jarre-t, hogy komponáljon zenét a Homburg hercege című Kleist-darabhoz, amelynek főszerepeit Gérard Philipe és Jeanne Moreau játszották. Később balettzenéket is szerzett a párizsi opera számára, köztük a Párizsi Notre-Dame-ot. 1952-ben kezdte filmzeneszerzői pályafutását egy rövidfilmmel, és összesen 164 filmhez komponált zenét.

Több háborús filmet kísérnek szerzeményei (A leghosszabb nap , A vonat , Két nap az élet , Jákob lajtorjája ), dolgozott Alfred Hitchcockkal (Topáz ), Luchino Viscontival (Az istenek alkonya), Paul Newmannel (A gammasugarak hatása a százszorszépekre), Franco Zeffirellivel (Názáreti Jézus), Volker Schlöndorffal (A bádogdob ). Hozzájárult Peter Weir két filmjének, A kis szemtanúnak  (1985) és a Holt költők társaságának  (1989) sikeréhez is, de ő írta a Ghost  zenéjét is. "Egy filmben a zeneszerző az utolsó láncszem. Gyakran akkor találkozik a producerrel, amikor az már ég a vágytól, hogy bemutassák a filmet és olyankor nagyon gyorsan mennek a dolgok. Az Arábiai Lawrence-hez hat hetet kaptam Sam Spiegeltől arra, hogy két órányi zenét komponáljak" - vallotta be néhány évvel ezelőtt a Journal de Dimanche-nak adott interjúban. Az Egyesült Államokban letelepedett Maurice Jarre 2006-ban ünnepelte pályafutása 50. évfordulóját a lyoni Auditoriumban fiával, Jean-Michel Jarre zenésszel.
605 1 0 Zene Izé
The Corporation

Leírás
A "The Corporation" lebilincselő esettanulmányokon és őszinte vallomásokon keresztül tárja a néző elé a kirakatok mögötti feszültségeket, a társaságokon belül és az ellenük vívott harcban kibontakozó drámai fejleményeket.
Ez a hiánypótló film a világkereskedelem legújabb jelenségeit elemezve felteszi a meglehetősen aggasztó kérdést: Milyen következményekkel jár az emberekre, a környezetre, a demokráciára és Földünk jövőjére nézve, ha mérhetetlen hatalmat adunk egy olyan intézménynek, melynek legfőbb törekvése, hogy a részvényesek vagyonát növelje, és nem tartja feladatának, hogy erkölcsi szempontokkal is foglalkozzon? Van olyan módszer, mellyel a könyörtelen profithajszolási kényszere gyógyítható, vagy csak az erős korlátozó intézkedésekben bízhatunk?

Előzetes
434 3 0 Film Izé
Brains - Top Shotta
A Brains-t 1994 nyarán egy fiatal baráti társaság alapította Szentendrén. Több névváltoztatás, tagcsere és zenei irányváltozás után három éve alakult ki a jelenlegi ötfős formáció.  A Brains zenéjében a drum&bass-től a hip-hop-ig, a dancehalltól a rockig, és a raggától a folkig több stílus is jelen van. 
868 0 1 Zene Izé
jethro: ez nagyon jó
2009-ben is lesz Sensation White.
Ennek a bulinak a 2008-as híre már az Izén is járt. Akkor nem voltatok túl jó véleménnyel róla, bár lehet, hogy nem a buli, hanem inkább a társaság ellen volt kifogásotok.

Mielőtt ítélkeznétek a rendezvényről kérlek titeket nézzétek meg az előzetest és majd csak utána írjatok olyasmiket, hogy atomot nekik. Kösz (ugyanis én is ott leszek).
704 1 23 Zene Izé
Erunder: A 2009-es Pék találkozó. :D http://www.youtube.com/watch?v=7owij44ardw
Erunder: A fórumon ami szerepel a posztban már lehet olvasni az élmény beszámolókat. Szívesen látnék [...]
Erunder: képek a díszletekről: http://href.hu/x/914f és egy videó: http://hir.ize.hu/click.php?id=32915& [...]
Mind a 23 komment
Van, amikor beleszeretünk egy cipőbe. Ez olyan, mint a pasikkal való kapcsolatunk. Beleszeretünk, még akkor is, ha ronda, mert megfog benne valami. Aztán hazavisszük, egyszer-kétszer felvesszük, aztán inkább behajítjuk a szekrénybe, mert észrevesszük, hogy rajtunk nevet az egész társaság. A Hollywood-i sztároknak is sikerül néha bevásárolniuk csúnya cipőkből.
749 0 5 Pink Izé
CRaPtRaSH: én meg nem gondolom hogy a cipőimmel való viszonyom pasival valóhoz hasonlítható lenne. (assze [...]
eváj: jogos :D:D
orsyka_001: én az árát, de az összesnek:D
Mind a 5 komment
Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God

Twilight of the Thunder God a címe az Amon Amarth 7. albumának. Pontos megjelenési dátum: szeptember 22.(hétfő)

A lemez érdekessége amellett hogy, egy igen ígéretesnek tűnő speciális kiadásban (bonusz CD+DVD) is elérhető lesz, még híres zenészek is tiszteletüket teszik rajta egy-egy nótában. Nevezetesen L.G. Petrov, az Entombed énekese a Guardians Of Asgaardban, a Childreon of Bodom gitárosa, Roope Latvala egy szóló erejéig a Twilight Of The Thunder Godban, és az Apocalyptica egész tagsága a Live For The Killben.

Késő ősszel a zenekar csatlakozik az Unholy Alliance III nevezetű turnéhoz, melyen a Mastodon, a Trivium és a Slayer társaságában zúzzák le Európa egy részét, hozzánk legközelebb Bécset, november 16-án.
444 0 7 Zene Izé
Balázs: ennyi:DDDD
Cromex: Igen, viszont én azt hittem, hogy paganról beszélünk. Amon témához a slipknot fájdalmad nem n [...]
Balázs: jó, tudom volt Apocalyptica meg Metallica is, de nekem a nagy fájdalmam a Slipknot hiány meg a Tr [...]
Mind a 7 komment
Jean Michel Jarre - Oxygene (part 1)

A poszt apropója pedig:

"Ötven legendásnak számító analóg szintetizátor és három zenésztársa társaságában újra életre kelti a a zenetörténelem áttörést jelentő művét, az Oxygene-t! Nincs más dolgunk, mint egy mély levegőt vennünk és átadni magunkat a csodának!"

Szóval koncert lesz novemberben a Papp Lászó Sportarénában.
558 1 0 Zene Izé
Neon
Egy luxuskurva társaságában minden megtörténhet. Extraszuper rövid horror Olaszországból. Csak erős idegzetűeknek.
(A végén a csattanó is nagyon jó!)
11220 0 11 Film Izé
Kriszteee: Igeeen és azért mondja a kurva, hogy "üdvözlöm a feleségedet" vagy vmi ilyesmi.....mert kollé [...]
Hege: Ez sokkal inkább humor mint horror legalábbis én jót nevettem a végén... Aki nem jönne rá a [...]
Hollowdrums: Ez tényleg nagyon ott van :)
Mind a 11 komment
Neon
Egy luxuskurva társaságában minden megtörténhet. Extraszuper rövid horror Olaszországból. Csak erős idegzetűeknek.
(A végén a csattanó is nagyon jó!)
11348 5 11 Izé
Kriszteee: Igeeen és azért mondja a kurva, hogy "üdvözlöm a feleségedet" vagy vmi ilyesmi.....mert kollé [...]
Hege: Ez sokkal inkább humor mint horror legalábbis én jót nevettem a végén... Aki nem jönne rá a [...]
Hollowdrums: Ez tényleg nagyon ott van :)
Mind a 11 komment
Mai ismeretterjesztő rovatunkban az orchidea, mert még növény úgy sem volt, ha jól emlékszem és persze aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. :D

Rendszertanilag a zárvatermők (Angiospermatophyta) törzsébe, azon belül az egyszikűek (Monocotyledonopsida) osztályába tartozó családba több mint 25 000 ismert faj tartozik, de még napjainkban is fedeznek fel újabb és újabb fajokat. Például 2006-ban Pápua Új-Guineában, a Kutubu tó környéki esőerdőkben mintegy húsz olyan orchideára bukkantak, aminek legtöbbje valószínűleg új fajként kerülhet leírásra. Ezek egyike a képen látható Cadetia kutubu nevű faj.

Magyar Orchidea Társaság

Australian National Botanic Gardens

Bene László Orchideás oldala

Macro
1415 3 3 Izé
izébigyó: Volt már növény ismeretterjesztő, rosszul emlékszel. Pl. a raflézia ( http://www.ize.hu/commen [...]
Purple: szeressük :)
Zsolt86: Megy a tíz pont (:
A kép felirata: "ez nem egy pipa".

A szürrealizmus egyik híres festője volt a belga René Magritte, azaz ő. Ahogy azt a linkelt galériában láthatjuk, minimalista eszközökkel is érdekes munkákat készített, mindenki megtalálhatja a kedvencét közte. (nekem pl. tetszik az Emlék , a Portré, de sok másikat is említhetnék)

Alapból nem Magritte-ról akartam anyagot küldeni, de megérdemli. A poszt pedig ezzel együtt is lehetne a kijelölt Nagy Izés Vitaposzt, ha egyetért ezzel a társaság. A kép elég jó gondolatébresztő, és a többi poszt helyett itt nyugodtan meg lehetne vitatni az élet dolgait. Ahogy eddig látom, a kedves közönség elég értelmes emberekből áll, és a máshol folytatott sokszor végtelenbe nyúló vitáknak itt teremthetünk egy helyet, ahol kulturált módon lehet filozofálni, hitvitázni, politizálni vagy ki éppen mit akar.

"Vagy ha nem, hát kisnyúl."
3907 0 58 Art Izé
mekszamnojz: Egy kisgyerek sír A sötét szoba sarkában zokog egy tehetetlen, guggoló gyerek. Sír, mint a ci [...]
kotta: Nem gondolom hogy csodálnunk kéne őket, csak pontosan ugyanolyan szinten elfogadni és elismerni [...]
Laci: Nem tudom mennyiben van igazam, csak a saját különbejáratú véleményemet mondhatom. Mindenki a [...]
Mind a 58 komment
A kép felirata: "ez nem egy pipa".

A szürrealizmus egyik híres festője volt a belga René Magritte, azaz ő. Ahogy azt a linkelt galériában láthatjuk, minimalista eszközökkel is érdekes munkákat készített, mindenki megtalálhatja a kedvencét közte. (nekem pl. tetszik az Emlék , a Portré, de sok másikat is említhetnék)

Alapból nem Magritte-ról akartam anyagot küldeni, de megérdemli. A poszt pedig ezzel együtt is lehetne a kijelölt Nagy Izés Vitaposzt, ha egyetért ezzel a társaság. A kép elég jó gondolatébresztő, és a többi poszt helyett itt nyugodtan meg lehetne vitatni az élet dolgait. Ahogy eddig látom, a kedves közönség elég értelmes emberekből áll, és a máshol folytatott sokszor végtelenbe nyúló vitáknak itt teremthetünk egy helyet, ahol kulturált módon lehet filozofálni, hitvitázni, politizálni vagy ki éppen mit akar.

"Vagy ha nem, hát kisnyúl."
4259 4 58 Izé
mekszamnojz: Egy kisgyerek sír A sötét szoba sarkában zokog egy tehetetlen, guggoló gyerek. Sír, mint a ci [...]
kotta: Nem gondolom hogy csodálnunk kéne őket, csak pontosan ugyanolyan szinten elfogadni és elismerni [...]
Laci: Nem tudom mennyiben van igazam, csak a saját különbejáratú véleményemet mondhatom. Mindenki a [...]
Mind a 58 komment
The Day The Earth Stood Still
A 20th Century Fox remake-et csinált a The Day the Earth Stood Still (A nap, amikor a Föld elhallgatott) című 1951-es sci-fi klasszikusból (jelenleg 201. az IMDb-n).
Klaatu (Keanu Reeves), egy humanoid idegent játszik, aki egy elpusztíthatatlan, alaposan felfegyverzett robot társaságában látogat a Földre. Üzenetük egyértelmű és világos a világ vezetői számára: ha nem hagyják abba agresszív viselkedésüket, az a Föld pusztulásához fog vezetni - a bolygót figyelő fajok fogják megsemmisíteni.
A filmet december 12-én mutatják be.
3977 0 22 Film Izé
guti73: Ilyen unalmas filmet!!! Csalódtam Reevseben,ilyen filmet elfogadni!!
Grex: én ma néztem meg....elgondolkodtató nekem tetszik,az hogy lesz neki második része az egyértelm [...]
|-=O=-|: Látta valaki innen? Tényleg nagyon gagyi és unalmas lett?
Mind a 22 komment
The Day The Earth Stood Still
A 20th Century Fox remake-et csinált a The Day the Earth Stood Still (A nap, amikor a Föld elhallgatott) című 1951-es sci-fi klasszikusból (jelenleg 201. az IMDb-n).
Klaatu (Keanu Reeves), egy humanoid idegent játszik, aki egy elpusztíthatatlan, alaposan felfegyverzett robot társaságában látogat a Földre. Üzenetük egyértelmű és világos a világ vezetői számára: ha nem hagyják abba agresszív viselkedésüket, az a Föld pusztulásához fog vezetni - a bolygót figyelő fajok fogják megsemmisíteni.
A filmet december 12-én mutatják be.
4245 2 22 Izé
Gäboh: http://float.sadkeanu.com/?url=index.hu&bgheight=1550&bgwidth=1270&size=50&facing=left&t=35&l=900
Grex: én ma néztem meg....elgondolkodtató nekem tetszik,az hogy lesz neki második része az egyértelm [...]
|-=O=-|: Látta valaki innen? Tényleg nagyon gagyi és unalmas lett?
Mind a 22 komment
Trevor Rabin - BMBBO

Rossz Társaság filmzenéje
416 0 2 Zene Izé
Bakeyoo: ... és nem zeneizére zenét beküldeni, meg kommentelgetni, mi? ;)
Ganja Master: ezen filmen mennyit lehetett röhögni... XD...ááá régi szép idők mikor még volt időm csak [...]
"Zámbó Jimmyvel és Pataky Attilával a balatoni szállodám előtt. Jimmy sokszor fordult meg nálam, én is jól éreztem magam a társaságában."

Zeneileg külön élmény.
7405 2 37 Izé
bandee1219: Csak megcsípte őket valami, héhészek.
bandee1219: Ez asztán a formáció. Egy haver diszkóban dolgozott, megjöttek ezek a Szarvendégek, az "éneke [...]
bandee1219: Mindegy, a lényeg, hogy ezen is túl vagyunk.
Mind a 37 komment
Párom, a gumiférj
[...]
Az újságírónő a következő hétvégén kempingezni vitte Roccót. Eltartott egy darabig, amíg a társaság minden tagja rájött, hogy egy felöltöztetett szilikonfigura is van a társaságban. Volt olyan is – igaz, egész nap emelgette az üveget –, aki csak a nap végén jegyezte meg: „Valami nem stimmel Jenny új barátjával. Jól van az a fickó?!”
7050 0 7 Izé
sawyer: A realdoll.com -on láttok cifrábbakat is.... Nagy a japán isteni állatkert....
peet: Én láttam ezt a srácot, nem is gumi! Tegnap jött szembe az utcán. Azt mondta, jó pénzért vá [...]
Nico: Ahogy elnézem ezt a csávót,tényleg nem tűnik kezdeményező típusnak.:) Viszont sajnos(vagy ne [...]
Mind a 7 komment
Na, ez vajon hol van?
Megtalálhatod itt, egyéb nem csúnya helyek társaságában...
7309 0 4 Art Izé
bandee1219: Igen. :)
bandee1219: Igen
vino: Szépek a képek. Szinte már hihetetlen, hogy igaziak.
Mind a 4 komment
Na, ez vajon hol van?

Megtalálhatod itt, egyéb nem csúnya helyek társaságában...
8284 7 9 Izé
czinke15: hsz-t, sorry.
czinke15: így írok 5
czinke15: szerepelhet url,
Mind a 9 komment