A biogazdálkodás egyik kritériuma, hogy csak olyan földben szabad termeszteni (és az állatok csak olyan földből való tápanyaggal etethetőek), ami előzőleg 3 évig "tiszta" volt, vagyis nem kapott műtrágyát, és semmiféle kémiai vegyszert.
Szerintem az elv jó, kérdés, hogy az ellenőrzéssel mennyire tudják betartatni a szigorított szabályokat.
Amúgy ez az oka, hogy annyival drágább - hiszen kevesebbet, és drágább módszerekkel tudnak előállítani.
De engem meggyőzött...
Én ha megtehetem bio tejterméket veszek, mert attól nem lesz ragyás a fejem. Ha rendes tejtermékeket eszek csupa ragya lesz a fejem és a hátam.(Gondolom feltuningolják őket egy kis adalékanyaggal:D)
Zöldséget meg gyümölcsöt a piacon veszem, szerintem abból felesleges biot 2X annyiért venni.
Maga az egészséget életmód pedig szerintem nagyon fontos, a családban elég sok a beteges ember, nem szeretnék úgy járni mint ők, anyám pedig mindenre allergiás, úgyhogy általa én is rájöttem az egészség a legnagyobb kincs és vigyázni kell rá.
na ez oké, de ha még pluszba beviszi magába, az rosszabb, mintha egy csökkentett vegyszertartalmú étrenden él. :) termesszen mindenki otthon, az az igazi bio.
A sok-sok évtizedig agyon műtrágyázott talajban, a mindenféle hormonnal, vegyszerrel, stb.-vel tele vízzel/esővel öntözött, és a franc tudja mi mindennel szennyezett levegőn termesztett/tenyésztett étel mitől is lesz annyira egészségesen bio?
Ja, hogy pl. az almát nem permetezik le, hanem a környezetből felvett toxinokkal telített kukac rágja szét?
Egy Budapest belvárosi treni biopicsa baszhatja az "egészséges" életmódját, mert elég csak leugrania a postájáért és annyi mérget szippant be amit egy életen át tartó méregtelenítő wellness kúra sem mos ki belőle soha.
Szerintem az elv jó, kérdés, hogy az ellenőrzéssel mennyire tudják betartatni a szigorított szabályokat.
Amúgy ez az oka, hogy annyival drágább - hiszen kevesebbet, és drágább módszerekkel tudnak előállítani.
De engem meggyőzött...