11,25dkg sac/kb 680 ft.ha talalok,megkostolom. : )A magyar konyha nem rossz,plane aki azon nott fel....de hidjetek el,tudnak a vilag mas tajain is fozni.Az,hogy csokis szalonna,hat istenem.Nem kotelezo... : )Purple,ugye nagyon valogatos vagy?
Nem értem miért undorognak ettől egyesek. A hús nem feltétlenül kell hogy sós legyen, nagyon jó mézzel pl. a sült csirke, a vaddisznóhús áfonyalekvárral...stb Vagy a tojásrántotta lekvárral ill. bundáskenyér kakaóporral. Aki vakon elítéli és esélyt sem ad magának hogy kipróbálja, és utána döntsön hogy finom-e vagy nem, az...nem is tudom... menjen a mekibe!
szigeten az egyik grillcucc árus faszival beszéltünk (nagyon elvon fazon volt), és ő mondta, hogy jövőre (idén) új specialitással áll elő, a csokiba mártogatott csirkecombbal.. erre most kiderül, hogy szegényt már megelőzték :D
Két díjnyertes recept (az első tényleg az, a kopirájt meg egyiknél se az enyém):
Zsírzserbó
A hitlerszalonnának is nevezett kemény állagú lekvár alá és tejére fagyott hófehér disznózsírréteget helyezünk. Ízléses, zserbóméretű szeletekre vágjuk, és hidegen tálaljuk.
Zsírbólé
Egy kocka margarint (500dkg) egyenletesen eldolgozunk egy nagy üvegtál belső felületén. Sült kolbász forró zsírjával öntjük fel, majd reszelt töpörtyűt és kockára vágott fagyott disznózsírt szórunk bele. Tálalaskor "hűsítőnek" töltsünk ki fejenként 3 dl étolajat.
Jó étvágyat Norbi!
:D
Mikor még koleszba laktam és elsős voltam bejött a szobánka egy marha nagy darab ötödéves tag és megkérdezte hogy van e "kenőcsünk" haverom meg éppen a cipőjét boxolta és felkínálta neki mrő a srác "Hülye gyerek kenyér kenőcsre gondoltam" Adtunk neki ketchupot és azt ették kenyérrel. :)
Mi lekvárral ettük a pufasztott rízst, meg a "kukit" (extrudált mittudomén mi a hivatalos neve), mert nem volt kenyér. Meg sajtot lekvárral, de az se rossz :D