Először is egy szóval nem mondtam, hogy okosabb vagyok itt bárkinél is. Lehet, hogy még egy ötödikesnél sem vagyok az.
Másodszor pedig, a legtöbb ember tudja pontosan, hogy amit eszik, iszik az egy szar, de basznak rá, mert egyrészt az olcsóbb, másrészt meg, azzal nem kell csinálni semmit, ott van, kész van, csak bele kell dobni az edénybe egy kis vízzel, aztán kész. A lustaság nagy úr. És én nem kiosztani akartam, akarok bárkit is, csak esetleg egy kicsit felnyitni az emberek szemét, ha már csak résnyire, az is elég lenne. De isten bocsá', hogy segíteni próbáltam, sajnos erre az országra tipikusan jellemző az a magatartás, hogy amit más mond az csakis szar lehet,hát bocsi. Persze nem csak itt van ez így, máshol is, de ahol a Győzike Show, meg az Okosabb vagy..., Mauónika show, és társaira van igény, mit várjon az ember?! Én nem szóltalak le téged, úgyhogy légy szíves te sem tedd, köszönöm. És én itt lezártam a témát.
nem érted? pont ezt mondom én is, hogy nem tiszta a föld. de a megtermett gyümölcs otthon még mindig tisztább, mint a permetezett szar... a föld mindenhol szar, de otthon nem permetezik. ennyi
Ugyanazt a szart esszük muszáj belém kötni? :) Én a rajtam kívülálló földmintáról beszéltem. Ettől függetlenül hiheted, hogy az a föld, amibe elveted a kajádat tiszta, nem kizárt, hogy annyi szemét és méreg van benne, mint amennyi egy műanyag kajába sincs.
Nem is beszélve egy elfeledett indián temetőn épített házról.
és melyik a jobb? ha megtermesztem a nitrátos földben, de permet meg minden műtrágya nélkül, vagy ha megveszem a teszkóban a műtrágyás, permetes ÉS nitrátos földes gyümit? :D
Akkor csak arra adjatok egy választ, hogy ha otthon termesztitek meg a saját "bio-cuccotokat" bízni tudtok-e abban a földben, amibe belevetitek? Mert ugye az se 100%-os tisztaságú föld. És itt is van egy pici bibi. Tele van a talaj nitrátokkal, nitridekkel, és mindenféle szarral. De azért csak vesd el otthon a krumplit, majd az pusztít el.
Erre nincs megoldás. Csak egy, atomot ide, vesszünk! :)
arról remélem hallottál, hogy az oxigén öli a sejteket ... sőt a víz a só meg minden elképzelhető anyag képes legyilkolni őket ... talán a nemesgázok nem ...
a világ mindig is tele volt mindenféle méreggel, és az ember kb mindent evett, ami nem ölte meg azonnal és le bírta nyelni ... a szerencsésebbje meg olyat is evett, amiben tetszését is lelte ...
ma többet eszünk, és tovább élünk mint eddig bármikor, és nagyon sokféle dolog közül választhatunk ...
no, utólag kerestem is egy oldalt: http://www.herbatop.hu/termekek/aminosavak.html
úgy néz ki, az embernél "csak" 8 esszenciális aminosav van...
Közben beugrott, hogy 12+2 volt az a 14 a haszonállatainknál is...
hát, én még úgy tanultam, igaz takarmányozástanból, hogy a fenil-alanin egy esszenciális aminosav (asszem 14 van ilyen esszenciális aminosav van összesen)
Esszenciális, tehát a szervezetnek szükség van rá. Másrészt azt hiszem nagy mennyiségben bevíve hasmenést okoz, ezért írják rá pl. rágóra,... hogy ne tömd tele magad vele... A többiről nem tudok hirtelen nyilatkozni.. :)
Az aszpartám a vérbe kerülve elbomlik, és így bejárja az egész testet, bejut a sejtek legmélyére és lerakódik bármilyen szövetben!
A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartámot elbontja a szervezet!!! Elfogyasztása után a benne lévő metanol (metilalkohol, régi nevén faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid sejtkárosodást és halált okoz, további összetevői, a fenil-alanin (!) és az aszparginsav is mérgezőek! A hatás feltűnésmentes, ergo apránként öl.
Aztán bizonyítsd be, ha tudod…
Ha mégis megpróbálnád, „védelmed érdekében” a legtöbb termékre rá is íratják, hogy „fenil-alanin forrást tartalmaz…”
Ja... hogy a fenil-alanin forrásról nem idegméregre asszociáltál? Hááát…. A te bajod. Miért nem tájékozódtál?
E 951
Nagy részével egyetértek, de van amivel nem.
Itt nem csak a saját termésű zöldség-gyümölcsről van szó.
Egyébként az emberek zöme nem ismeri még sajnos a táplálkozási piramis kifejezést sem....vagy talán azt hiszik, hogy ember, állat, növény...-.-
Az pedig, hogy miért nem szoknak le a dohányzásól, még ha hatásos is egy-egy kampány...hmm
Én azt mondom, mindenki elsősorban a maga életéért felelős, saját maga dönt.
De ha felajánlasz egy lehetőséget, hogy másképp is lehet élni...akkor csak azzal kell törődni, aki elfogadja...Majd aki nem fogadta el...nos egyszer talán rádöbben, hogy hopp...talán érdemes lett volna.
Voltam nagyon-nagyon beteg is...szóval az egészség is szent dolog.
Szerintem, amit megtehetünk érte, annyit legalább érdemes.
Persze én ugye nem akarok senkit megváltoztatni...Itt csak mindössze az a szomorú, hogy az emberek nemtörődömségéből egyesek meggazdagodnak...sajnos sokan megbetegednek, páran meg is halnak...
Az ember mindent, és mindenkit elpusztít maga körül.
"Mert Ön, megérdemli" -.-
A mai világban nem sokan nézegetik, hogy mit esznek, csak megveszik mert szükség van rá és kész,ezért tényleg nem sokan tudhatják, hogy mit esznek, de akinek van egy kis esze vagy kíváncsi oda kukkant, hogy mi is van benne, de sokat ér el vele, ha nem tudja, hogy mi az az aszpartám, k- aceszulfám. Ha bevonnák az össze olyan készítményt, ami tartalmaz ilyen adalék anyagokat, színezék stb.-t, akkor igen csak üresen maradnának az üzletek, valamivel csak megkell etetni a népet az meg mellékes számukra h szarral... te vagy a hibás ha megveszed, DE enni kell és ha nincs más akkor ez van...
Mindennél a profit számít és az ilyen multik leszarják, hogy az mennyire rák keltő, ha veszik, mint a cukrot...
Nem nagy cucc, ha be mész egy kertészeti boltba vagy máshova és veszel egy zacskó ültetni való magot és hátul magadnak termesztesz zöldséget, gyümölcsöt a medence helyett...
Engem mondjuk nem nagyon hat meg ez a cikk, vannak ettől sokkal rosszabb példák is és szerintem valami olyan kéne ami jobban elrettenti az embereket a mű kajáktól, de én tuti nem fogok éhezni az meg mellékes, hogy mikor halok meg rákban, mástól is meglehet betegedni, mondjuk a dohányzás, mióta rágják az emberek fülét, hogy mit tartalmaz a cigaretta...leszarják az emberek, miért törődnének akkor ezzel? Feltették a szemellenzőt a népre és csak azt látják, amit a multik a politika mutat nekik.... ennyi xD Jó étvágyat!
Az a baj, hogy csak ennyi az egész...-.-
Jó írtunk róla, néhányan elolvassák, páran felháborodnak, talán egyesek megpróbálnak másképp étkezni..de teljesen mindegy, mert kenyérre, tejtermékekre, stb-re "szükség" van.
Tehát a gyártó cégeket nem fogja érdekelni, ha ki is derül az igazság, mert a pór nép úgy sem tehet és nem is tesz semmit, a hatóságok, majd az összes állam vezetősége pedig jó nagy kanállal kap...na nem a fűrészporból, hanem a haszonból.
Nagy baj van azzal is, hogy ha néhányan még át is állnának az egészséges-szó szerint persze- táplálkozásra, nem tudják hova forduljanak, miben nincs káros anyag, s különben is...ki tud biztosat?
Mellesleg már az oktatásban sem fordítanak elég időt arra, mire is van szüksége a szervezetnek, hogy teljes gőzerővel működhessen. Csak hagyjuk korrodálódni a testünket, és vagy nem vesszük észre, vagy nem érdekel, és arra fogjuk, hogy "egyszer élünk".
Nah jah!!!!
Szerintem pont ezen van a hangsúly..Mellesleg van egy pár érdekes tanulmány, cikk, stb a témáról. Orvosok tapasztalatai alapján született egy tanulmány, hogy a DNS szál végén van egy bizonyos hosszúságú rész, ami folyamatosan kopik, a stressz, a nem kielégítő táplálkozás, környezetszennyezettség, stb miatt. (kielégítő táplálkozásról bárkinek szívesen küldök cikkeket!) Ez a kis rész biztosítja, hogy ne a lényeges terület használódjon el.
De mivel nem vigyázunk magunkra, így természetesen maga DNS is pusztulni kezd.
Ez eddig még természetes folyamat lenne, hiszen öregedünk, nem élhetünk örökké..Nah de az, hogy ez milyen sűrűn megy végbe, a sejtek milyen mennyiségben pusztulnak...abban, ha részben, már beleszólhatnánk.
Úgy kell egyébként a folyamatot elképzelni, mint a cipőfűzőt, aminek a végén ott van az a műanyag kis pöcök. abból csipdesünk kis darabkákat, amíg lehet...aztán ha már nincs tovább elkezd szétfoszlani maga a fűző is.
Jómagam odafigyelek arra mit veszek, de az, hogy ne kerüljön művi az asztalra...elkerülhetetlen, viszont megfelelő védelemmel, a salak-, mérgező anyagok nem raktározódnak el a szervezetemben...sem a családoméban persze.
Ennek szerencsére néhány igen könnyű módja van.
Ráadásul eddig még csak az étkezésről beszéltünk.
De nem írtunk egy szót se, a személyi higiéniai termékekről.
Pl.:Van olyan Magyarországon forgalmazó, gyermek és csecsemő testápolásra hangsúlyt fekető cég, akinek hiába "nagyszerűek és generációról, generációra szállók" a termékei, mégis a Zirtech céggel fogott össze. Hogy miért? Mert így születik a civilizációs betegség, az allergia.....-.-
Aztán idesorolnál még az alumínium-sókkal telepakolt "izzadtsággátlókat" (az izzadás amúgy természetes, egészséges dolog lenne), vagy a szintén mérgező fogkrémeket!!!!
Nem mindegy mit eszünk, mit kenünk magunkra.
Zárásként: Az Actimelt említi a cikk. A termékről, ill. annak reklámjáról egyetlen dolog stimmel biztosan: a védekezőrendszerünk 70-80% tényleg a gyomorban, bélrendszerben található.
Kérdés?:)
mondom nekem tök mindegy :D én azt állítom, hogy szerintem is több köze van a teához, mint a többinek, de ez is minimális. de megiszom őket. meg azt is amit otthon a kis bögrémbe mártogatok. de általánosban mondta az énektanár, hogy "a filterbe azt is beledarálják, aki a tealevelet szedte." :D szóval mindenbe bele lehet kötni. teafát meg csak nem fogok nevelni otthon, hogy kiküszöböljem ezeket. amíg nem cián van benne, addig nem hat meg...
Ez így nagyon tökösen hangzik, de a mérgező és mérgező között óriási különbség van. Nyilván nem rögtön a zaba után fogsz kipurcanni, mint aki jó adag ciánt tolt be. Lehet 30 év múlva leszel rákos és kezdhetsz gondolkodni, miért is vagy az. A rengeteg allergiásról nem is beszélve...
láttam, de poénból írtam. :D a főziken volt a hangsúly, hogy attól hogy főzik, még nem kell magad hasravágni tőle. engem aztán nem zavar, napi 1 palackkal megiszok ilyeneket :P bár többet kéne.
és ha porból főzik?? :DD az tuti, hogy nem úgy készül, hogy belecsesznek 50 filtert a kondérba és megfőzik, de hogy több benne a tea az tuti. többet értsd: negyed, fél %-kal :DD
Gondoltam egyszerűbb fejből beírnod azt az egyet, amit itthon gyártanak. :D
Ehhez képest nem kicsit merész kijelentés, hogy az itthon kaphatóak közül csak egy nem készül porból és főzik...
höhőő :D tejpor áliász permeátum :D rá is van irva a tejes zacsira: 51%tej 49%permeátum:DDDDDDD
permeátum az egy olyan dolog, ami még anno tej volt, de kivették belőle a fehérjét, meg ugy kb minden használható dolgot.....és akor maradt az a "permeátum" :D
A cikkben tényleg bíbortetvekről írnak: "előfordul az E120-szal jelölt kármin nevű színezék. Ez az anyag, amelyet a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki..."
Bíbortetű: http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADbortet%C5%B1
Még egyszer valaki azzal vetít, hogy "van aki ezt nem tudta?" és persze ő milyen okos, mert ő tudta, felkeresem egy szívlapáttal... Basszátok meg, menjetek ki az utcára, menjetek be egy bevásárlóközpontba, nézzetek körül idióták, 99%-a az embereknek nem tudja, beszopja a Maggi ízvarázs reklámot a tévéből, hogy mennyi friss zöldség van benne és sorolhatnám. Egyébként meg küldjetek valami olyasmit, ami érdekes téma lehet, és másik pár faszfej ma nem azzal kezdi, hogy "És?" meg hogy "Van aki ezt nem tudta?". Agysebész banda. Persze.
Ezt ki állítja, a Rauch Hungária Kft. marketingigazgatója? :) És miből főzik, fűrészporból? ;)
Én egyébként pont a Lipton ill. Rauch Ice Teáknál szoktam látni, hogy a műanyag flakon alján valami gusztustalan ragacsos lötty gyűlt össze... szóval inkább maradok a San Benedetto zöld teájánál.
Egyébként miért baj, ha valami porból készül? Én úgy tudom, a szállítás/tárolás miatt célszerű porosítani különböző dolgokat (a legtöbb tej is tejporból készül). Egyébként ha már szóba jött a tej: egyre több helyről azt hallom, egyáltalán nem olyan egészséges más emlős állatok tejét fogyasztani felnőtt embereknek.
De még mindig olcsóbb, így, hogy nagybaniról veszik. A tescoban konkrétan az alma 2X annyiba került.
Nálunk van ilyen "nénikés" piac és csarnok is. A csarnokban vannak a nagybanis cuccok.
Én kitartok a piac mellett:)
Joghurtot meg házilag kell csinálni.(Valaki az előbb panaszkodott rá)
Sima joghurt, gyümi, méz bele a turmixgépbe és nyamm:)
én is szoktam piacra járni, nincs semmi bajom a piaccal.
de az úgy, hogy a piac egészségesebb, meg olcsóbb, egyszerűen nem igaz.
egy nagyobb piac árusainak jórésze a nagybaniról, nagykerből vásárol. megveszi ugyanazt a paradicsomot, amit a sima bolt is, aztán kicsomyagolja a dobozból és ládába rakja. aztán eladja háztályinak...
persze az öreg néni a 4 csomag hagymájával nem ez a kategória, csak azt ne hidd már, hogy pont az egészséges életmódot meg fogják meglovagolni az ügyeskedők.
nemrégiben anyósjelöltem szomszédjának gyümölcsösét egy éjszaka alatt kirámolták. a gond az, hogy elötte permetezett, mert még akarta érlelni kicsit. szerinted azt a gyümölcsöt hogy és hol adták el?
és ne gondolt, hogy le lehet róla a permetet mosni...
Most komolyan, ezt valaki eddig nem tudta? Csak egy kicsit logikusan kell gondolkozni, én pl. mindíg megnézem egy termék árát, amit ezek a jó kis zsidó hipermarket-ek árulnak, és elgondolkozom azon, hogy tegyük fel egy joghut 50 Ft, az valyon miből állhat? A doboz kb 10 Ft, marad 40 a "joghurta", mondjuk fűrészporból, meg egy kis ízfokozóból simán kijön! Az emberek képtelenek elhinni, hogy ha egészségesen akar enni, azt meg kell fizetni, dehát ugye ha valami ákcijós at meg kell venni feltétlenül, ilyen csak egyszer van, csak azt nem veszik észre, hogy már mindenre az van írva, hogy akció, meg hogy miért is akciós legtöbbször a hús? Talán mert már büdösödik??? Á, dehogy, csak ilyen jótét lelkek az üzletek. És nehogy abba a hitbe essetek, hogy Mo-on más a helyzet, sőt!!!! Gondolom, Meki-ben is jó páran kajálnak, ott pl, a marhának a beleitől elkezdve, a körméig minden van, hús viszont nem sok...Hát jó étvágyat mindenkinek, én inkább költök egy kicsit többet a kajára, nem azt mondom, hogy teljesen egészségesen élek, de ha már két kupac szar közül kell választanom, akkor inkább a kisebbiket kérem!
Mit kell ezen és más hasonlón csodálkozni? Aki megnézi pl. a rostos eper "üdítők" dobozát, hogy hány százalék is benne az eper érti - másból többet írnak, mint eperből. Az se csodálkozzon, aki a Cherry Coke címkéjén azt keresi mennyi meggyet is tartalmazz...
jaah... értem. Hát szerintem ez csak kifogás:D
Az ember lusta elmászni a piacig, ha meg kapja ugyanazt a boltban is.
Nekem eddig semmi bajom nem volt, le is kopogom:)))
zöldség, gyümölcs: pl. permetezés (mikor és mivel), milyen földben termett (pl. mennyire az emésztőtől).
tejtermék: pl. oltották-e a tehenet, beleszart-e a tehén a vödörbe, ha kézzel fejték (aki falusi, az tudja, hogy ez valós kérdés), ha géppel, akkor fertőtlenítették-e gépet stb.
Hát az almával/paradicsommal stb. aztán lehet manipulálni... én csak onnan eszek és semmi bajom nincs tőle. Bár nem tudom pontosan mire gondoltál. Kifejtenéd?:)
Nekem eszembejutott a jó öreg Hofi Géza. Egyszer azt mondta, sajnos, csak kb. tudom idézni: "A Parlamentben mindenről beszélnek, csak arról nem, hogy TE MIT ESZEL HOLNAP? Arra sz*rik a ***P, a (...), a K**D, a ***MP, a ... ****, egyszóval, mindegyik."
a piacon aztán tényleg zéró az élelmiszer biztonság. annál még a sarki bolt is jobb, mert azt legalább néha tökönrugják az ellenőrök.
persze vidéken, kisfaluban ott tudod, hogy kitől veszed, az más kérdés, de városban teljes lutri. a tejtermék főleg.
a kenyérsütő jó ötlet, de azt nem árt, ha tudod, hogy olyan receptet szebad csak csinálni (már, ha jót akarsz magadnak), ami kovászos, mert a búzának van egy önvédelmi méreganyaga, amit csak a kovász bont le, a sütőpor/élesztő/egyebek nem. gyakorlatilag a kovásztalan kenyerrél folyamatosan mérgezed magad. :)
ha az íze jó és nem mérgező, akkor felőlem jöhet ... tökmindegy miből van, ki vagy mi szarta szülte izzadta vagy hogy nézett ki egyszer ...
úgy vagyok ezzel mint Willi Wonka a Charlie és a csokigyárból ... keresztbe vágott machetével egy bazom nagy rovart, aztán tök mindegy milyen undorító volt, de megnyalta hátha jó ízű a trutyi, ami késére ragadt belőle ...
Az internetet kihagytad:D
Nekem szerencsére semmi komolyabb bajom nincs, kivéve, hogy a tüdőm könnyen megfázik, pedig nem járkálok télen dekoltázsos cuccokban... de anyám mindenre allergiás (tej, liszt, tojás) mindennap látom, hogy milyen szar neki, kellően figyelmeztet arra, hogy igenis, vigyázzak az egészségemre.
Csak egészség legyen, meg térerő! :DD
És amúgy tényleg.
Elmentem a minap szemészhez, mert valamihez kellett, és erre a dokinő kijelentette, hogy minden oké, csak éppen egy fémszilánk van a szememben, de ő azt most kiszedi. Részemről pánik meg idegbaj, ki fog belezni meg ilyenek, de 5 perc után azt mondta hogy oké, mehetek. Annyi ,hogy most van egy csöpp, amit még szemcsepegtetnem kell 4-5 napig.
A franc se gondolta hogy ilyen van, meg hogy ennyire frankón rendbe lehet rakni, én csak azt éreztem, h az egyik szemem elég sűrűn könnyezik 1-2 hete.
Sz'al tessék figyelni az egéssségre, mert egyáltalán nem magától értetődő dolog, na.
Jól.
:D
Kiút, ha a legtöbb élelmiszert a piacon veszed meg (feleannyiba kerül mint a hipermarketekben) és te készíted el a kajádat.
Nálunk nem csak zöldség, gyümi van, hanem tejtermékek is.
Kenyérsütő folyamatban van:)
De én nem akarlak meggyőzni, mindenki saját maga dönti el, hogy mit eszik, de az egészség nagy kincs. Ne akkor jöjj rá, ha már késő.
Na részemről ennyi:)
A Danon Actimelt szívesen fogyasztók figyelmét felhívandó: a pirosas színű joghurtokat főleg bíbortetűvel színezik. :D Tudjátok, amiket a parkok és temetők kövein láttok. Kicsi, piros szaladgáló valamik.
Bocs, de engem nem a többség érdekel igazán, hanem az a szűk környezetem, akit szeretek. Majd ha a többség érdekelni fog, beállok én is a "reménytelenségről" bégetni. Egyébként ha annyira érdekel, mi a kiút a többség számára, akkor azt mondom, hogy legalább (!) az emberiség felének pusztulnia kéne, hogy a többi számára egy élhetőbb Föld maradjon.
Szerintem rengeteg ember van, aki ezeket nem tudta, nem tudja. És ha csak egy picit is abba az irányba tereli őket, amit te magad is művelsz (próbálod minimálisra szorítani a mű cuccokat, házi tej, blablabla), akkor már megérte, hogy elolvasták.
bírom az ilyen fröcsögös cikkeket. Nem szól semmi újról, megmondja a frankót, de az tegye fel a kezét aki ezeket nem tudta. Mégis boldgan eszük a joghurtot - a 40 ft-s a sláger - és nem kezdünk el otthon vajat köpülni. Az a baj, ezekkel a dolgokkal, hogy sajnos nem tudsz tenni elenne semmit, maximum a legkisebb mértékűre szorítod az olyan termékek használatát, amik tartalmaznak műanyagot. Én is házi tejet iszom, házi sajtot eszem, házi kenyérre kenm a házi mézet.
De érdekes, hogy imádom a coke-t, mégis hadakozom a csalánnal a bodzavirágjáért, és még sorolhatnám.
A "kiutat" szerintem minden józan gondolkodású ember látja, csak épp a többség nem teheti meg. Én ha megtehetném, leköltöznék vidékre, lenne egy kis földem, ahol a a legtöbb dolgot magam termelhetném meg, állatokat tartanék, stb. Nem mintha ez biztosítaná a hosszú egészséges életet, de talán az életminőségemen változtatna.
amikor ilyen cikkeket olvasok, mindíg reménykedek 2 dologban
1. lesz a végén valami bíztatás, kiút, vagy reménysugár. mert, ha ez nincs, akkor tényleg mi értelme ezt mind elmondani? Mi értelme van egy újabb parát belotni a már amúgy is szétidegesített népességbe?
2. nem azért készült a cikk, mert határidő volt és egyáltalán semmi értelmes ötlete nem volt a tisztelt újságíró úrnak, így keresett valamit az interneten, amit le tudott fordítani.
Ne hidd, hogy nálunk jobb a helyzet. Nem egy rokonom van, akik élelmiszer-ipari főiskolát végeztek. Érdekes, hogy mióta a fősulin "gyárlátogatás" címszó alatt különböző Magyarországon található élelmiszer-ipari gyárakban tettek látogatást (Pick, Hipp, Nestlé...), sorra szoktak rá a kertben megtermelt zöldségre, gyümölcsre, és rendszerint a piacról vásárolnak az élelmiszer boltokat pedig nagy ívben elkerülik. Az általuk mesélt történetek pedig engem is erősen arra késztettek, hogy élelmiszert hacsak lehet, piacról vásároljak.
Gusztustalan, hogy miket megetetnek az emberekkel.
"A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!"
Durva!!! És ez sajnos csak egyre rosszabb lesz, egyre több embert kell ellátni minél kisebb termékeny területből...
Sztem meg mindenki azt vesz amit akar. Érzek némi propaganda gyanús dolgot is ebben a cikkben, miért is ne lehetne? De senki ne mondja nekem, hogy a bio cuccok annyira egészségesek! egy nagy frászt. Ez az egész a túlnépesedés maradványa ami tart egészen addig, amíg ki nem halunk.
Akkorákat mulatok az olyan "dokumentum" filmeken amik arról szólnak, hogy milyen fasza lesz, ha majd biodízellel fog menni midnen autó. Ez is akkora hülyeség, mint ezek. NINCS annyi élelmiszer, ami ellátná ezt a földet. Amerikának 6 db bolygóra lenne szüksége, hogy fenntartsa /nem pedig növelje/ a mai gazdaságát! akkor meg miről beszélünk? Olyan kevés számban tudnak manapság előállítani természetes alapanyagú termékeket, hogy az szinte 0. Akinek meg lehetősége van rá éljen vele, de akinek nincs, annak továbbra is maradnak ezek a cuccok, akár van bennük vmi, akár nincs. Márpedig van :)
Az én véleményem, továbbra is fogom venni azon dolgokat amit eddig is, de nem azért mert finom /tudom mi a különbség a házi és a bolti között/ hanem egyszerűen olcsóbb sok minden és a pénztárcám pedig véges. Ha fűrészport kell ennem ehhez, ám legyen, úgyis évente több kiló koszt eszünk meg, ez szinte semmi :)
Nagyon remélem a fikázós emberek érzik a sejtetett iróniát is a hozzászólásomban, mielőtt nekem esnek, hogy:
- Akkor egyél te ilyen szarokat, én soha többet nem fogok enni ilyen termékeket /éhen halsz öcsém pár na alatt/
- Látom az agyad fejlettségi szintjén hogy egész életedben ilyen kajákat zabáltál /miért te tán nem?/
- Úristen még egy idióta, aki szarik a világra /kérlek a világ szarik rám, de nagy ívben/
- Abszolute hazugság amit mondasz, ezek tényleg ártanak a szervezetnek hidd el /elhiszem, de mit tehetek ellene? És most ne azt mond, hogy ne vegyem meg, mert akkor röhögni fogok/
Én ezeket már régóta tudom, és amit lehet magam készítek, pl lekvárok, savanyúság,( és ha újra megjavítják a fagyasztót, akkor még) gyümölcsfagyit is:)
Szerintem a házi kaják ízben messziről verik a bolti cuccokat:)
Azért érdekes cikk, nekem tetszett! Amúgy Amerikába tényleg alig van szabályozás a sok szarra, amit az emberek esznek. Annak azért örülök, hogy nálunk jobban figyelnek az ilyen dolgokra.