Rendben sahinel, örülünk, köszönjük a szokásos "UK-helyzetjelentést". Itt Magyarországon is sok kaját kidobnak. Meg minden fejlett államban sok kaját kidobnak. Az éttermekben, otthon, az áruházakban, a termelőknél. Hogy miért? Azért, mert a fogyasztás kiszámíthatatlan. A kapitalizmusban pedig ezt nem úgy szokás kezelni, termelünk valamennyit, aztán osszák be (magyarul felvállaljuk a hiány kockázatát), hanem úgy, hogy termelünk amennyit csak tudunk, aztán a maradék az meg járulékos kár. Szarul hangzik, de környezeti és összjóléti szempontból ennél 3 fenntarthatóbb és jobb rendszer is van: 1. a megmaradt, de még felhasználható áru szétosztása a rászorulók között...a társadalmi következményei az emberi viselkedést ismerve veszélyesek, de alapvetően a felesleges kidobásnál még ez is jobb lenne 2. a hiány kockázatának felvállalása...a társadalmi kockázat szintén nagy 3. tervezhető fogyasztási struktúra kialakítása előre összeállított fejadagos rendszerrel. Undorító egy módszer, meg korlátozza a döntési szabadságod, de azonnal megszüntetné a felesleges termelést és az élelmiszer pazarlását.