Veszélyes lehet a nyersétel-diéta
Rengetegen azt vallják, hogy az ételek akkor a legegészségesebbek, ha nem főzzük meg őket, hiszen a sütő megöli őket. Ráadásul sokan az állati eredetű fehérjék bevitelét is elutasítják. Tényleg elfogynak az enzimeink? Jót tesz, ha csak gyümölcsön és zöldségen élünk? Mennyi energia van egy döglött tehénben?
Dögevők sem vagyunk (már), így pl amit egy kutya/macska gond nélkül betol az arcba és semmi baja tőle, attól nekünk lehet egy súlyos ételmérgezésünk is (jobb esetben hasmenés, hányás jelentkezik csak).
Nem tudom, hogy mi értelme ezeknek az étkezési hóbortoknak (vega, nyersétel, reformkonyha /ahol már művészek vannak és nem szakácsok/ ), viszont megértem, hogy a főzési szokások változnak, de nem ilyen drasztikusan kellene csinálni.
Én maradok a vegyes étrendnél: zöldségek/gyümölcsök főzve és nyersen, a húsok pedig 90%-ban főzve (a tatár bifsztek és egy enyhén véres steak még nálam is belefér :P )