Létrejött egy Kínai-tanulmány, melyben bizonyítást nyert, hogy a rákbetegség egyik jelentős kockázati tényezője a nagymennyiségű állati eredetű fehérje bevitele.
Hát igen a jó marketing (magyarul agymosás) fő oszlopa a rébuszokban való beszélés!
Nem mondja, hogy KONKRÉTAN melyik betegségről, melyik kajáról, és mekkora dózisról van szó!
A sok sült csirke sok-sok rákkeltő nitrózamint jelent. Csakhogy, ha inkább -jó vegánként- brazil dióból, földimogyoróból, gabonákból fedezném a fehérjeszükségletemet, akkor a rákkeltő aflatoxinból (meg a többi mikotoxinból) fogyasztanék többet. Ha sok-sok babot ennék, akkor a szintén rákkeltő (és erősen mérgező lektin fehérjékből is többet fogok enni.
Senki sem mondja, hogy a zöldségek, gyümölcsök egészségtelenek. Tele vannak antioxidáns hatású vegyületekkel, vitaminokkal... Csakhogy nagy dózisban még az antioxidánsok is okozhatnak bajt!
A 90-es években az Egyesült Királyságban egy 63ezres mintában hasonlították össze a rák gyakoriságát a vegetáriánusok és a mindenevők között. Eredmény: vegetáriánusok körében MAGASABB volt a rák aránya. (Ez persze nem jelenti azt, hogy minden országban ilyen eredményt kapnánk.)
Forrás: http://www.epic-oxford.org/publications/1506/cancer-risk-in-vegetarians
Hát igen a jó marketing (magyarul agymosás) fő oszlopa a rébuszokban való beszélés!
Nem mondja, hogy KONKRÉTAN melyik betegségről, melyik kajáról, és mekkora dózisról van szó!
A sok sült csirke sok-sok rákkeltő nitrózamint jelent. Csakhogy, ha inkább -jó vegánként- brazil dióból, földimogyoróból, gabonákból fedezném a fehérjeszükségletemet, akkor a rákkeltő aflatoxinból (meg a többi mikotoxinból) fogyasztanék többet. Ha sok-sok babot ennék, akkor a szintén rákkeltő (és erősen mérgező lektin fehérjékből is többet fogok enni.
Senki sem mondja, hogy a zöldségek, gyümölcsök egészségtelenek. Tele vannak antioxidáns hatású vegyületekkel, vitaminokkal... Csakhogy nagy dózisban még az antioxidánsok is okozhatnak bajt!
A 90-es években az Egyesült Királyságban egy 63ezres mintában hasonlították össze a rák gyakoriságát a vegetáriánusok és a mindenevők között. Eredmény: vegetáriánusok körében MAGASABB volt a rák aránya. (Ez persze nem jelenti azt, hogy minden országban ilyen eredményt kapnánk.)
Forrás: http://www.epic-oxford.org/publications/1506/cancer-risk-in-vegetarians