REGISZTRÁLOK BELÉPEK

Megjegyez
Mit művel egy online marketinges?

Ha összedobsz egy blogposztot, újságírónak nevezheted magad. Kedvenc dalod refrénjének megértésekor átfut az agyadon, hogy fordítónak kellene állnod. Pontosan kettévágott zsömléd pedig a mérnöki pálya lehetőségét villantja fel előtted. De „online marketing specialistának” szegődni a legkönnyebb, mert ahhoz csak Facebook meg Google szükséges.
289 0 0 Pink Izé
Lépcsőt mászik a kerekes szék  

A Chiba Műszaki Intézet találmánya csuklós lábait használja ahhoz, hogy a lépcsőkön felmenjen és lejöjjön - mindeközben használóját biztonságosan vízszintben tartja. A A japán fejlesztésű futurisztikus kerekes szék számos érzékelőjével méri fel a terepviszonyokat, így az embernek nincs más dolga, csak az irányt megadnia, a jármű pedig eldönti, hogy gurulnia vagy lépnie kell.
3706 1 11 Izé
7sleeper: mikorra támogatja a tb, addigra mindenütt akadálymentesítenek hazánkban.. azon a néhány hely [...]
Nusihusi: Jó ötlet, csak nehogy a járni tudó, lusta emberek használják:)
kicsicece: hát igen, elég szomorú, hogy otthon tényleg csak zsebbe mennek a pénzek, meg 40 centis kilátó [...]
Mind a 11 komment
Kíváncsi vagy mit tud egy lézertechnológiájú fésű?

A haj és évszázadok óta fontos szerepet játszik a megjelenésben. Akár egy találkozóra, akár egy alkalmi eseményre készülünk, mindig a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani. Éppen ezért fontos ismernünk hajunk adottságait, ahhoz, hogy megfelelő ápolást és védelmet nyújtsunk a kívánt ragyogó és dús hatás elérésében. Kiderítettük a hírességek hajápolási titkát, amit most megosztunk veletek!
427 0 0 Pink Izé
Áhh, mit találtam! :D Közismert népnevelő (vagy inkább nép-lenevelő) dalocska a testmozgás fontosságáról. (Azért az az üzemi gyakorlatozás hátborzongatóan emlékeztet egy kínai propagandafilmre...) Van itt olyan, akinek tényleg kellett erre (vagy más buzdító nótára) ugrálnia reggel a munkahelyén? :D (Asszem, manapság seggbe lenne rúgva egy ilyen ötletért a HR-es...) Szerintetek jó ötlet ez, vagy a testmozgás (illetve tespedés) mindenkinek magánügye?
2092 0 11 Izé
vnyoc: vázában három szál nádibotikó.. ismerős:)
Nas: Már a néninél? Szerintem kőkorszaki szobabicikli.
Nas: Gondolkodtam rajta, hogy napi izés téma vagy bünti rovatba menjen, de az alapelv végül is elgon [...]
Mind a 11 komment
Kokuhaku (2010) - Confessions - Vallomások

Japán thriller, szokásosnak mondható távolkeleti témával - bosszúállás: egy tanárnő bosszút áll az osztályán. Akinek már ennyi elég ahhoz, hogy megnézze és nem érdeklik a részletek, annak nem spoilerezem le az első 10 percet se. Akinek ez nem elég, lehet a trailertől kedvet kap rá. (ami talán túl sokat is árul el?!) ...mindenesetre én Battle Royale-féle véres gyilkolászást vártam, és amit kaptam az pedig egy 10ből 10es film volt. :)

és ráadásnak egy kis zene a filmből, megalapozni a hangulatot: Radiohead - Last Flowers
2134 0 0 Film Izé
Tudsz-e olyan gyorsan futni, ami ahhoz kell, hogy megnyerj egy maratont? Na persze nem egész távon, csak 20 méteren...
7113 0 17 Izé
7sleeper: akkor nagydeenek már nem sok hiányzik ahhoz, hogy J (nagy j - bocs ;-)) testvére legyen..
7sleeper: nem is igaz! csak egy M van.. 8-)
Szancso: A srác trikóján csak 3méter van.Hogy is van ez?;)
Mind a 17 komment
Válogatott gyilkosok (Killer Elite)

Egy visszavonult brit ügynöknek (Jason Statham) vissza kell térnie, hogy megmentse egykori mentorát (Robert de Niro). Ahhoz, hogy ez sikerüljön meg kell ölnie három profi bérgyilkost és vezetőjüket (Clive Owen). A filmet már bemutatták Amerikában, ahol az ismert színészek ellenére sem volt túl sikeres, viszont a kritikák nem húzták le nagyon, így egy esélyt talán megérdemel.
1482 1 0 Film Izé
Mennyire biztonságos a jelszavad? Ez az oldal megmondja, egy átlagos pc-nek mennyi időre van szüksége ahhoz ,hogy feltörje a jelszavunkat.
10517 5 48 Izé
blackmumus: About 1061540056 quadragintillion years Már nemtom mit írtam be, de az a lényeg, hogyha rájöv [...]
blackmumus: Írd be az eredményt. hatékonyabb :D "0.241864704 seconds" About 147 quadrillion years
andorka932: It would take a desktop PC About 169 days to hack your password Akkor csak jo ez :D
Mind a 48 komment
Gyümölcsillatú szájfény, parfümök, ajakrúzs, arcradír és sminklemosó, de sorolhatnánk napestig a különböző kencéket, amelyek a nőket frissé, üdévé és illatossá varázsolják. Nem is gondolnánk, hogy egy ibolya illatú parfüm története már másfél évszázadra tekint vissza, és hozzájárult ahhoz, hogy a nők anyagilag is függetlenné válhassanak.
345 0 0 Pink Izé
Ennek a mesterembernek nem kell áram ahhoz, hogy sakkfigurát esztergáljon. :)
10161 2 9 Izé
cila: Ez mind semmi. Sok-sok éve volt egy riport (talán még Vitray volt a riporter, de nem esküszöm m [...]
7sleeper: kanyarokban szokták előzni
godzsy: van egy lengyel srác, aki karok nélkül vezet egy rallyautót. azt hiszem bmw-vel nyomul. automata [...]
Mind a 9 komment
A fluor "jótékony" hatása az ember testi, és nem utolsósorban lelki életére.

Ezt csak hasznos kiegészítésnek szántam a Kedves szerkesztőségnek:

Charles Eliot Perkins 1954-ben ezt mondta más gyógyszerekre gyakorolt hatásáról:
 "A víz Fluorral való kezelésének az igazi célja csökkenteni a tömegek ellenállását az uralommal és az ellenőrzéssel az elvesztett szabadsággal szemben és mint tudós legkomolyabban és legőszintébben mondhatom hogy közel 20 éven át végeztem kémiai biokémiai fiziológiai és patológiai kutatásokat a Fluoriddal:bármely személy aki mesterségesen Fluoridizált vizet iszik 1 vagy több éven át soha nem lesz többé ugyanaz a személy sem lelkileg sem fizikailag mint aki korábban volt."

1987. augusztus 12-én a brit parlamentben Harley Rivers Dickinson, a liberális párt tagja a következőket mondotta:"A II. világháború végén az Egyesült Államok kormánya Charles Eliot Perkinst, a kémia, a biokémia, a fiziológia és a patológia tudományos kutatóját küldte Németországba, hogy vegye át az óriás Farben vegyi cég irányítását. Miközben itt tartózkodott, német vegyészek elmondták neki, hogy milyen kísérleteket végeztek a háború alatt és abból mit vett át a német tábornoki kar. Ez arra vonatkozott, hogy miként lehet bármely adott térség lakosságát ellenőrizni az ivóvízbe adagolt nagy mennyiségű vegyi anyag segítségével. Ebben a tervben a nátrium-fluorid játszott kiemelkedő szerepet. Egészen kicsi mennyiségű fluorid ismételt adagolása egy idő múlva csökkenti az egyén erejét ahhoz, hogy ellenálljon az uralomnak, lassan mérgezve és narkotizálva az agy egy meghatározott részét, és ily módon engedékennyé válik azok akaratával szemben, akik irányítani akarják őt. Mind a németek, mind az oroszok nátrium-fluoridot adagoltak a hadifoglyok ivóvizébe, hogy tompává és engedelmessé tegyék őket."
7532 8 27 Izé
Tooni: A Codex Alimentarius (szerzője Dr. Mengele szelleme) szerint a fluorid tápanyag, ajánlott napi be [...]
nemerdekel: oh, dehogy vagytok ti lázadók... csak a fluoriddal töltött tudatotok már ferditi a valóságot [...]
kiisb: ott a pont!
Mind a 27 komment
Jason Statham nagyon akarja a ma megjelenő World of Warcraft kiegészítőt (Cataclysm). ;)
Egyébként csak egy rajongó által összeollózott előzetesről van szó, de ahhoz képest nem rossz!
6442 4 25 Izé
Nope: Most hadd ne álljak neki felsorolni hogy melyik magyar "megfelelő" miért is nem megfelelő, mert [...]
sahinel: huh hát igen én is mikor elsőnek beléptem szinte csak köszönni tudtam angolul dumálgatni takt [...]
rámnémetnemlelelmenteménmár: Ebben igazad van és én is azt vallom,hogy járjunk nyitott szemmel,legyünk fogékonyak az új dol [...]
Mind a 25 komment
Netsky - Your Way 

Cooperation 1st Anniversary Event with Netsky ( BE // Hospital Rec. )

2010/11/26 (péntek)

Szikra Cool Tour House
...

Ritkán láttunk eddig olyan előadót, aki ilyen gyorsan kapaszkodott volna fel a ranglétrán egyre feljebb és feljebb, vezetve a drum and bass új hullámban érkező tehetségeit Európából. Számos megjelenés a legnagyobb kiadóknál a szakmában, DJ támogatottság, olyan előadóktól, mint Friction, Hype és Fabio, valamint jelölés „Az év legjobb új producer” díjára a Drum + Bass Arena Awards-on, ezek azok a sikerek, melyeket Netsky kevesebb, mint 12 hónapja a háta mögött tudhat! Zenéiben kiemelkedő és egyedi elegyet alkotnak a felemelkedő, melankólikus hatások, a táncparkettre szánt basszusok és dobhatások mellett, így nyilvánvaló, hogy nem kellett ahhoz sok idő, hogy Netsky felkeltse High Contrast és London Elektricity figyelmét.

2010-ben láthattuk Netsky elsöprő sikerű bemutatkozó albumát, melyen számos olyan dal szerepel, amik mára már himnusszá váltak a táncparketten. Éneklős klasszikusok és tiszta új vágású jungle hangzás, ez az ami a védjegyévé vált.

Mióta olyan előadók számaihoz készített elsöprő sikerű remixeket, mint Pendulum, Plan B, Leftfield vagy Swedish House Mafia, Netsky profilja talán még egy szinttel feljebb emelkedett. Mindent összevetve igen fényes jövő elé néz a Hospital kiadó legújabb szupersztárja.

Magyarországi debütáló fellépése November 26. ami a Cooperation csapat első évfordulója alkalmából kerül megrendezésre a már önmagában is vonzerőnek számító vadonatúj Szikra Clubban.



DNB Stage:

Netsky ( Hospital Rec // BE )
Jade ( BSE / Citrus )
Savage & MC Fantom ( Vestax / Legend ) -Exclusive Liquid Set-
Magical Gravity ( Viper )
DigitalPunk ( Cooperation / Nospoon )
Mc Blu-ID

Visual: Still NoiZe
http://www.facebook.com/stillnoize


Belépő: 1500 elővétel
2000 helyszínen

Jegyek elővételben kaphatók a SZIKRA jegypénztárában (Teréz krt. 62.) és online a honlapunkon: www.szikra.eu

SZIKRA cool•tour•house
Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 66

http://www.myspace.com/netskymusic
http://netskymusic.com/
718 1 0 Zene Izé
Dan Savage és párja, Terry elindították az "It gets better!", magyarul a "Lesz ez még jobb is!" programot, melyben nyíltan vállalják homoszexuális kapcsolatukat, és mások történetét is várják.

A program célja, hogy a homo- biszexuális, és leszbikus fiataloknak erőt adjanak ahhoz, hogy túléljék a megaláztatásokat, és terrorizálásokat, amiket a középiskolákban élnek át.

Szóval nyilván nehéz nem hetero szexuális fiatalnak lenni, de Savage-ék és még sokan mások is üzenik, nyugi, sokkal jobb lesz majd az életed.
2086 0 123 Izé
Tooni: Én a számüzeté...akarommondani exportálásukkal egyidőben leállítanám a termelésüket, íg [...]
izébigyó: Érdekes egy elmélet... Én mindenestre támogatnám, minél több Steiner Kristófot, Náray Tamá [...]
Tooni: És akkor én most előhúzok egy kártyalapot az összeesküvés-elmélet pakliból: http://hatterh [...]
Mind a 123 komment
Bibliotheque Pascal

Hajdu Szabolcs leginkább a Fehér tenyér óta ismert mint rendező. Azonban ez már korántsem hasonló ahhoz az életrajzi filmjéhez. Ugyanis (szerencsére) ez teljes mértékben fikció. Egy román "mágikus-realista horrormese" (est - csmozi) ez.

Mona a kezdetekben ide-oda sodródik a világban, és furcsa dolgok történnek vele. Születik egy kislánya egy Viorel nevű bűnöző fiútól, akinek különleges tulajdonsága, hogy kivetülnek az álmai a valóságra. A film során kiderül, hogy ezt a „tehetséget” a kislány is örökölte tőle. Céltalanul bolyong gyermekével, a megélhetését alkalmi vásári komédiázásból fedezi. A mindaddig elveszettnek hitt apjával való találkozása folytán, gyermekét hátrahagyva Londonban találja magát egy Pascal könyvtárának nevezett luxuskuplerájban. Itt értelmiségiek végzetes vágyainak, valamint a különc tulajdonos, Pascal beteg elméjének foglya, és játékszere lesz. Monának minden erejét és, józan eszét latba kell vetnie ahhoz, hogy ebből a helyzetből kiszabaduljon.

Előzetes | Imdb
1029 1 0 Film Izé
The Runaways

A film a 70-es évek egyik tinédzser rockbandájáról, a The Runaways-ről szól, konkrétabban arról az időszakról, amikor híresek lettek. Első slágerük, a Cherry Bomb Amerikában mérsékelt sikert aratott, albumaik Japánban viszont óriási feltűnést keltettek. Épp ezért a banda a japán rajongóknak megfelelni vágyásból Japánba tervezett turnét, az azonban nem egészen úgy sikerült, mint amit reméltek…

Ez az életrajzi film valószínűleg igényesebb darab lesz a rock világáról, mint például a Bandslam. Tinédzserekről szól ez is, csak ugye nem éppen a mai korban, plusz még ahhoz, hogy jobbnak tűnik az is hozzá járul, hogy nem holmi csinált színésznőcskékkel dobják össze a filmet, hanem olyanokkal akik már bizonyították tehetségüket.

Imdb
683 0 0 Film Izé
Ahhoz is fáradt vagy, hogy a szádhoz emeld a kaját? Itt a megoldás! :D
14061 0 39 Izé
plantek: ADNAK HOZZÁ AJÁNDÉKBA 2 LITER TEJET??????? Hát összetojom magam, mingyá megyek és megveszem.. [...]
Laci: 1. Nem lehetsz 13 éves. 2. Aki ennyit lefarag a korából, az már legalább, hm... 3. Érett korba [...]
kingicike: xDDDD Fú basszus soha ne nézzétek meg -.-"1. gusztustalan 2. ilyen gép kinek kell?-.-" 3. [...]
Mind a 39 komment
10 kreatív randitipp

Szeretnéd úgy eltölteni az időt szíved választottjával, hogy az egyszerre legyen romantikus, izgalmas és feledhetetlen élmény? Íme néhány ötlet ahhoz, hol és mivel tölthetitek el az ismerkedés édes óráit.
1004 0 5 Pink Izé
CrazyLime: xD Ott a pont...
Derill: de hál istennek nektek nincs ilyen gondotok, mert még 1 darab postot sem küldtetek be :)
spider86: mindent a poszthatalomért...
Mind a 5 komment
5 dolog, amit eddig (talán) nem tudtál a férfi nemiszervről!
Ahhoz, hogy megértsük a férfitest reakcióit, meg kell ismernünk annak felépítését, valamint azokat az alapvető szükségszerűségeket, amelyeknek engedelmeskedik.
1927 0 4 Pink Izé
Purple: most tűnik fel. postkép. hoogy nézel máá kii? :D
CRaPtRaSH: neked mindig korai ugye? :DDD bocsiii ;]
Amelia38: van olyan itt, aki ezeket nem tudta?
Mind a 4 komment
Clash of The Titans

A film remake lesz, méghozzá az azonos című '81-es filmé.

Ez is a görög mitológiáról, csak ez nem egy gyerek könyvön alapszik hanem egy mítoszon.

A történet szerint Perszeusz felveszi a harcot a démonokkal, hogy megmentse Andromeda hercegnőt. Ahhoz azonban, hogy a fiatal titán sikerrel járjon, azaz az istenek és istenségek közötti háborúban győzedelmeskedjen el kell fogadnia korábban lemondott isteni erejét, mert csakis így szállhat szembe a gonosz teremtményekkel.

Mindezt olyan szereposztásban láthatjuk melyben Ralph Fiennes lesz az alvilág ura Hádész, a főisten Zeusz, pedig Liam Neeson. Ja és csak így mellesleg Perszeusz-t Sam Worthington fogja alakítani. Hogy a Skins első két évad főszereplőjének (Nicholas Hoult) mi lesz benne a szerepe, azt még nem lehet tudni.

Imdb
1385 2 4 Film Izé
BlackHawk94: ez egész jó kis filmnek tűnik:)
Balázs: a zene nagyon király szentem, The Used - The Bird And The Worm a szám címe ami alatta megy, napok [...]
kasy: Akkor ezt nem csak én érzem így. Hangulatosra csinálták a trailer-t, az már biztos.
Mind a 4 komment
Pigeon: Impossible

Egy mókás 3D animáció, melyben a kíváncsi és éhes galamb akartán kívűl megszerez egy dollármilliókat érő nukleáris aktatáskát a zöldfülű titkosügynöknek köszönhetően. A galamb csak a fánkot akarja, a tikosügynök meg táskát és ez éppen elég ahhoz, hogy a végén még egy esetleges nukleáris támadást is semlegesíteni kelljen titkosügynökünknek. Jó szórakozást. :)

Imdb
1241 0 1 Film Izé
tutituti: Megnéztem fasza volt.Grat.El lehetett lenni rajta.
Ahhoz, hogy megtudd, mitől halt meg egy albatrosz, csak kukkants a gyomrába. Avagy mi mindent esznek meg ezek a madarak...
10505 9 35 Izé
Savitra: Ez aztán nagyon komoly gondolatmenetXD
Nusihusi: A legdurvábbak a kupakok, elemek és cigarettacsikkek.:S
Patkányka: Ezzel szerintem nem az főképpen a gond hogy a madár megeszi, mert honnan kéne tudnia miaz. Hanem [...]
Mind a 35 komment
Légy egészségesebb 24 óra alatt ilyen egyszerűen!
Igazán kevés energia befektetés szükséges ahhoz, hogy a civilizációs problémákat, mint a magas vérnyomást, vagy a diabéteszt némileg enyhítsük.
194 0 0 Pink Izé
Ahhoz képest, hogy 74 éves, nem rossz bőrben van. ;)
6011 2 8 Izé
Valerius: nem túl magyar, nem túl nagy muszkli :D de tényleg, mekkora :D
Skullman: "nem rossz bőrben van" ez így magyar?XD
nkmedve: Jó példa az öreg. Nem 20 évesen kell napi 5 órát gyúrni és közbe szedni a töménytelen feh [...]
Mind a 8 komment
Tiszta szívvel foci (Friday Night Lights)

Dillon texasi kisváros, amelynek egyetlen "nevezetessége" a helyi középiskola amerikai foci csapata, a Párducok. Az új szezon nem a legjobban indul számukra, az első meccsen lesérül a csapat legjobb játékosa, a sztár irányító. Emiatt veszélybe kerül a remélt bajnoki cím is. Az edző, Eric Taylor bízik abban, hogy talpra állnak. Ám ahhoz, hogy ezt sikerüljön, minden mást háttérbe kell szorítani. Ebből pedig számos konfliktus, nehézség adódik, úgy a játékosok, mint azok családtagjai, illetve a szurkolók körében.
SorozatJunkie (kicsit spoiler-es)

Promo 1, Promo 2
Music Trailer

Az amerikai foci alapot ad a sorozatnak, de nem kifejezetten arról szól. Az utóbbi évek legjobb dráma sorozata, nagyszerű kivitelezés.
426 1 2 Film Izé
Mihail: Riggs meg Smash a két legjobb karakter,a sorozat is frankó. Szinkronosan viszont bűn megnézni!
szomoja: Tim Riggins odaver:D
Riport a dél-afrikai Caster Semenyával, aki 800 méteren nyert az idei berlini atlétikai világbajnokságon.
- Mit szól Ön ahhoz, hogy sokan megkérdőjelezik női mivoltát?
- Leszophatnak!

Szerintetek akkor most béb vagy nem béb? Fontos volna eldöntenetek, mert Dél-Afrika világháborúval fenyegetőzik.
6923 1 28 Izé
Purple: cipő......
bungle: Another doubtful female athlete? :D http://funlist.funpic.hu/?page=attachview&message=18306&attach=1 [...]
AVIREX: izébigyó,király a postkép alatti párbeszéd :D · fúderöhögök [[[[[[:
Mind a 28 komment
A halál, mint végső búcsú? Ahhoz, hogy a halált megfelelően tudjuk fogadni, megérteni és tovább lépni, tulajdonképpen meg kell értenünk az élet folyamatát!
262 1 0 Pink Izé
Ne... ahhoz ne nyúlj... az a katapuuuult...
7719 4 4 Izé
beton: bukóslussz
rókakoma: biztonságiöv :D
teccikerteni: gondolkozz kicsit mielőtt irsz...ezeknek nincs biztonsági övük, szted miért? ha nem jönnél r [...]
Mind a 4 komment
Ne... ahhoz ne nyúlj... az a katapuuuult...
7380 0 0 Sport Izé
Mai ismeretterjesztő rovatunkban: a rovarvilág alien-jei, a parazitoid fürkészdarazsak, melyek élő rovarokba vagy azok lárváiba (legtöbbször lepkehernyókba) helyezik tojásaikat, és a kikelő lárváik a gazdatestből táplálkoznak, míg eléggé ki nem fejlődnek ahhoz, hogy aztán kibújhassanak az ezzel halálraítélt gazdából. Ám a káposztalepke gyilkosfürkész (Apanteles glomeratus) nevű darázsfaj és gazdája, a káposztalepke (Pieris brassicae) hernyójának esetében a gazda tortúrája itt még nem ér véget...
8670 6 14 Izé
Nas: Élvezetesen megírt kis összefoglaló a témában: http://mttmuzeum.blog.hu/2015/10/12/halalfalok [...]
kukulkan: Hát ja, az alien-, meg a hasonszőrű filmek pont ezért olyan hátborzongatóak... Közben meg a s [...]
|-=O=-|: Durva lenne, ha embernél is létezne ilyen, valami parazita "átprogramozná" az agyát az emberekn [...]
Mind a 14 komment
Egy óriási kapusbaki, ez azonban mit sem von le Ireneusz Jelen dicsőségéből szerintem, mert azért ahhoz, hogy valaki becsavarja a labdát kisodródott helyzetből az alapvonalról a kapuba, kell egy kis technikai tudás.
1185 1 7 Sport Izé
tomi77: nagyon nagy szerenséje volt
tomi77: az még igaz...
Skullman: Landreau második ilyen gólja a szezonban. Ritka szar kapus...
Mind a 7 komment
Seholország (Imagine That [Nowhereland])
hazai premier időpontja: 2009. október

Eddie Murphy Nowhereland című filmben egy hétéves kislány, Olivia apját játssza. A kislány szerepére úgynevezett open castinggal kerestek színésznőpalántát, azaz bárki jelentkezhetett, aki kedvet érzett hozzá. A szerepet végül Yara Shahidi kapta meg, aki természetes bájával üde színfolt a profi színészek között.
Murphy egy leszállóágba érkezett üzletembert alakít, akinek a feje fölött előbb-utóbb összecsapnak a hullámok. Kislánya, Olivia azonban a segítségére siet: elviszi apját az általa kitalált seholországba, ahol a mesebeli lények megoldást találnak a férfi minden problémájára. A sztori alapján a jövő nyári film meglehetősen hasonlít  A boldogság nyomában című mozihoz, úgy látszik most a komikus beindítja a gyermekem-ad-erőt-ahhoz-hogy-újra-talpraálljak franchise-t.

magyar nyelvű előzetes | Imdb
554 1 0 Film Izé
Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége. Idén még több lámpaoltót várnak.

A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább...

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára - ez a Föld Órája. A cél az, hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmeztetés a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra. Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban.

2136 4 48 Izé
bungle: Kolbi küldte: URL: http://www.earthhour.org/ Szöveg: Szavazz a Földre! Új kampány „Szavaz [...]
bungle: cancer1 küldte: http://damncoolpics.blogspot.com/2009/03/earth-hour-2009.html
Luperator: Vicces egy kicsit.Évről évre több autó,repülőgép meg satöbbi van,de ha most egy órára lek [...]
Mind a 48 komment
Mr. Brooks

Képzeljük el Mr. Brooks-ot: sikeres üzletember, bőkezű adományozó, szerető férj és apa. Igazi alappillére társadalmunknak. Mindenki szerint tökéletes. Azonban Mr. Brooks egy sötét titkot őriz: ő egy megállíthatatlan sorozatgyilkos, aki túl okos volt ahhoz, hogy egyáltalán gyanúba keveredjen. Egészen idáig. Mr. Brooks (Kevin Costner) két évre legyőzi sötét oldalát (William Hurt), de a gyilkos ösztön ismét előtör, és amikor végez egy szeretkező párral, maga sem sejti, hogy egy szemtanút hagy maga után...
Előzetes
912 1 0 Film Izé
Svéd turisztikai film 1936-ból

A 10 és fél perces alkotás 1936-ban készült és van benne minden: légifelvételek, Halászbástya, díszőrség, Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hősök tere, Nagy-Magyarország virágokból, Vajdahunyad vára a Városligetben Egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A *Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán! című, tíz és persze fő attrakcióként Budapest fürdői, melyeket a riporter a világ legszebb fürdőinek nevez Európa legszebb városában.
A minősége nagyon jó, a képek hihetetlen frissességükkel azt a benyomást keltik, mintha ott, vagy inkább AKKOR itt lennénk! Valóságos időutazás! Régi Böske-híd, régi autók, régi fürdőruhák, régi hullámfürdő(!), régi falombok régi szélben, stb. Oh! Megjegyzendő, hogy még üresek a domboldalak! Ahhoz képest ma már hogy teleépült.

(Nem volt szívem átírni az eredeti szöveget. Cableguy)
5475 14 9 Izé
brandboy: Kár, hogy nem sikerült ennyire szépen visszaépíteni se a Parlamentet, se az Erzsébet-hidat, é [...]
Schwed: Jó kis film, meg előny ha tudsz svédül, mert úgy érdekesebb :)
sahinel: Komoly hogy 30 évvel később kb ugyanilyen képeket láthatunk. semmit nem fejlődtünk kb. Csúny [...]
Mind a 9 komment
Svéd turisztikai film 1936-ból

A 10 és fél perces alkotás 1936-ban készült és van benne minden: légifelvételek, Halászbástya, díszőrség, Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hősök tere, Nagy-Magyarország virágokból, Vajdahunyad vára a Városligetben Egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A *Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán! című, tíz és persze fő attrakcióként Budapest fürdői, melyeket a riporter a világ legszebb fürdőinek nevez Európa legszebb városában.
A minősége nagyon jó, a képek hihetetlen frissességükkel azt a benyomást keltik, mintha ott, vagy inkább AKKOR itt lennénk! Valóságos időutazás! Régi Böske-híd, régi autók, régi fürdőruhák, régi hullámfürdő(!), régi falombok régi szélben, stb. Oh! Megjegyzendő, hogy még üresek a domboldalak! Ahhoz képest ma már hogy teleépült.

(Nem volt szívem átírni az eredeti szöveget. Cableguy)
6138 1 0 Film Izé
A farkasember (The Wolf Man)

Lawrence Talbot gyermekkora azon az éjszakán ért véget, amikor édesanyja meghalt. Miután elhagyta Blackmoor álmos kis falucskáját, évtizedeken át próbált felépülni és felejteni. Ám amikor fivére menyasszonya, Gwen kinyomozza hollétét, hogy segítsen neki megtalálni elveszett szerelmét, Talbot hazatér, hogy részt vegyen a keresésben. Megtudja, hogy valami gyilkolja a falucska lakóit - valami, aminek brutális az ereje és kielégíthetetlen a vérszomja. Kiderül továbbá, hogy egy gyanús detektív érkezett a Scotland Yardról, aki nyomoz az ügyben. Ahogy Lawrence elkezdi összerakni a véres kirakós darabjait, tudomást szerez egy ősi átokról. Akit ez az átok sújt, az teliholdkor vérfarkassá változik. Ahhoz, hogy véget vessen az öldöklésnek és megvédje a nőt, akit közben megszeretett, Talbotnak el kell pusztítania a gonosz lényt a Blackmoort övező erdőben. Ám miközben a rémséges szörnyre vadászik, ez a hányatott múltú férfi felfedezi a saját sötét oldalát... amelyről elképzelni sem tudta, hogy létezik.

Előzetes, legújabb hírek.
978 1 1 Film Izé
Decoy28: Remélem így már megfelel =)
Ulver - Hymn I: Of Wolf And Fear

A norvég black trió 1996-os Nattens madrigal - Aette hymne til ulven i manden című kultikus nagylemezéről. Az album érdekessége az, hogy a 1995-ös Kveldssanger c. lemezük után szerződtette őket a Century Media, hogy csináljanak még ahhoz hasonló albumot. De az Ulver a lemezre szánt pénzt többek között autóra, Armani-öltönyre, alkoholra stb. költötte, és a Nattens madrigalt az erdőben egy 4 sávos magnóval vették fel. 
595 0 2 Zene Izé
pepeti: Örülök hogy tetszik, számomra marha szimpatikussá váltak a tagok ezzel a sztorival:) Amúgy é [...]
közlegény: Én a kveldssanger lemezzel ismertem meg őket. Noha sok black-et is hallgattam anno, mostanra csök [...]
Most akkor volt holokauszt vagy nem? Richard Williamson katolikus püspök állítása szerint nem voltak gázkamrák:

"Fred Leuchter szakértője volt a gázkamráknak.. Három gázkamrát tervezett az Egyesült Államok 50 államából háromnak, kivégzések céljából. Tehát tudta, miről van szó, és ő megvizsgálta a feltételezett Birkaneu-Auschwitzi gázkamrák maradványait az 1980-as években. A határozott véleménye az volt, hogy kizárt, hogy ezek az építmények valaha is emberek tömeges elgázosítására szolgáltak volna. Mert tudja a ciángáz nagyon veszélyes. Tegyük föl, hogy háromszáz embert elgázosítunk, akik egy kamrába vannak zsúfolva, s ruhát viselnek, már ha föltesszük, hogy ruhát viselnek; nagyon veszélyes kihúzni a holttesteket; akár egyetlen leheletnyi, mondjuk ruha alatt megrekedt mérges gáz megölheti az illetőt. Ahhoz, hogy be tudjunk jutni a kamrába, el kell távolítani a gázt a kamrából. Ehhez egy magas kéményre van szükség, ugyanis ha a kémény alacsony, a gáz visszaereszkedik az épület körül állókra és megöli őket. Elfelejtettem, milyen magasnak kell lennie, de ha volt ilyen, a kéménynek a nap jelentős részében hosszú árnyékot kellett volna vetnie, ám a szövetséges légi-felvételeken sosem lehetett látni ilyen árnyékot, sem kéményt. Ami Fred Leuchter számára a bizonyosságot adta, az a gázkamrák fölépítése. Megnézte az ajtókat, melyeknek tökéletesen légzáró képességűnek kell lenniük, különben a gáz kiszabadult volna, és megölte volna a kint lévőket. Az ajtók, amiket Auschwitzban mutogatnak a turistáknak, azok a legkisebb mértékben sem légmentesen zárhatóak."
3508 3 216 Izé
Laci: Addig is míg elolvaslak titeket, ti is olvassátok el: http://www.szombat.org/botlatokovek+%E2%80%9 [...]
wtf: Mellékvágányon a holokaszttagadó püspök http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=23082" target=" [...]
Zorro: Na háta akkor ez amolyan status quo, hiszen egyikünknek sincsenek megdönthetetlen bizonyítékai. [...]
Mind a 216 komment
Gritz - My Life Be Like (Ooh Ahh)

Ha ismerős a szám, és nem tudod honnan, akkor segítek, a Fast and Furious: Tokyo Drift című filmben is ez szól, de a New World Disorder 5 című bringás filmben is.
560 6 1 Zene Izé
Bakeyoo: De szeretem!
Régebbi postok...